Behçet DALMAZ / HAKKARİ, () - HAKKARİ'nin Bağlar Mahallesi'nde bulunan Vali Orhan Işın İlk ve Orta Okulu, 20 yıl aradan sonra ilk kez imarlı yoluna kavuştu. Mahalledeki yol açma çalışmalarını denetleyen Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, İlköğretim okulunun yol sorununu çözdükleri, kenti yaşanılır bir hale getirmek için de gereken gayreti gösterdiklerini söyledi.
Hakkari'nin kadın Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkanvekili Nurullah Çiftçi ve Meclis üyeleriyle birlikte mahalleleri gezerek vatandaşın sorunlarını dinliyor. Biçer Mahallesi'nin ardından Bağlar Mahallesi'ndeki Vali Orhan Işın ilk ve Orta Okulu'nun yol sorununu da çözen Başkan Hatipoğlu, mahalledeki kadınların yoğun ilgisiyle karşılandı. Hatipoğlu, 20 yıldır imarda olmadığı için yol sorunu olan Bağlar Mahallesi'ndeki Vali Orhan Işın İlk ve Orta okulunun yolunu da imara uygun şekilde açtıklarını söyledi. Bir çok hizmetten yoksun kalan köy-kent görünümündeki Hakkari'nin kent görünümüne kavuşması için alt yapı projesinin ihalesinin yapıldığını anlatan Başkan Hatipoğlu, şöyle konuştu:
"Hakkari'nin en büyük sıkıntılarından birisi yolların açık ve imara uygun olmayışı. Biz de bu yönde çalışmalarımızı hızlandırdık. Biçer, Merzan, Bağlar ve Yeni Mahalleleri'nde yol genişletme ve yol açma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Hakkari, gerçekten bugüne kadar hizmete yenik düşmüş bir kentimiz. Bunu Belediyeye bağlamak doğru değil. 30 yıllık savaşın verdiği bir süreç var. Bu anlamda da Hakkari bir köy kent görünümünde idi. Köylerinden göç edip buralara yerleşen halkın mağduriyeti var. O yüzden de ister istemez çarpık kentleşme olmak zorunda kalınmış. Biz Hakkari'nin en önemli sorunlarından biri olan su ve alt yapı sorunu ile ilgili çalışmalara başladık. Su projesinin ihalesi geçtiğimiz 4 Haziran tarihinde Ankara'da yapıldı. Bu projenin tamamlanması durumunda Hakkari'nin su ve kanalizasyon sorunu tamamen çözülecektir."
Belediye Başkanvekili Nurullah Çiftçi ise, Hakkari'nin en önemli sorunun altyapı  olduğunu, bu sorun çözüldükten sonra kentin bir şehir görünümüne kavuşacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI