ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Kumluca'da muhtarlardan destek istedi.
CHP İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık, Kumluca Belediye Başkan adayı İsa Güzel, Kumluca'da muhtarlarla yemekte bir araya geldi. İlçe merkezindeki Mavi Boncuk Restoranı'ndaki toplantının açılış konuşmasını yapan CHP ilçe Başkanı Arif Kocacık, yerel seçimler öncesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın isteği üzerine ilçede görev yapan mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelmek istediklerini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, muhtarlardan 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde destek istedi. Yaptığı yatırımları anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Akaydın, görev süresinde Antalya'da 700 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.
Hizmette siyaset ayrımcılığı yapmadıklarını, insan odaklı çalıştıklarını kaydeden Başkan Akaydın, Büyükşehir Yasası'na değinerek, Antalya'da sorumluluk alanının daha da genişlediğini, kentin nüfus ve bütçe olarak Kıbrıs'tan daha büyük olduğunu vurguladı.
YAPILACAK ÇOK HİZMET VAR
Yapılacak daha çok hizmetleri bulunduğunu, bundan dolayı da yeniden göreve talip olduklarını belirten Akaydın, "Önümüzdeki 5 yılda sadece Antalya'da değil, Kumluca Belediyesi ile hizmet yapacağız. Bunun için sizlerden destek bekliyoruz. Destek verseniz de vermeseniz de sizlerin başımız üstünde yeriniz var" diye konuştu.
PARTİLİ OLMAYAN BELEDİYELERE DAHA ÇOK HİZMET ETTİK
Hizmet yaparken büyük borçlar da ödediklerini aktaran Başkan Akaydın, hiçbir zaman particilik yapmadığını kaydetti. Antalya merkezdeki 5 ilçeden ikisinin CHP'li, ikisinin AK Partili ve birinin MHP'li olduğunu anlatan Akaydın, CHP'li belediyelerden çok diğer parti belediyelerine, yoksul kesimin daha çok olduğu bölgelere hizmet götürdüğünü vurguladı.
KÖYDE YAŞAMAK DAHA PAHALI OLACAK
30 Mart'tan itibaren Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin tüm Antalya'ya hizmet götüreceğine değinen Akaydın, "Ancak size şimdiden haber vereyim, maalesef köyde yaşamak biraz daha pahalıya mal olacak. Köydeki ineğinizin içeceği sudan tutunda, arazilerinize aynen şehirdeki gibi emlak vergisi ödeyecek, yapacağız inşaatlarınıza da belediyeden ruhsat almak zorunda kalacaksınız" diye konuştu. Akaydın, yeni yasayla ilçelere ve kırsal kesime daha iyi ve aktif hizmet vermek için her ilçeye bir koordinasyon merkezi kuracaklarını anlattı.
GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ
CHP İl Başkanı Devrim Kök de yerel seçimlerde başarılı olmak için seçime kadar gece-gündüz çalışacaklarını kaydetti. Kumluca Belediye Başkan adayı İsa Güzel için muhtarlardan destek isteyen Kök, "Kumluca büyük bir köy olmuş ama kent olamamış. Şimdi İsa Güzel başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Kumluca'yı kent yapma adına geliyoruz ve sizlerden destek istiyoruz" dedi.
HERKESİ KUCAKLIYORUZ
CHP'nin eski kabuğundan sıyrılarak, her kesimin içerisinde yer aldığını, herkese bağrını açtığını belirten Kök, "Son zamanlarda farklı partilerde görev yapmış arkadaşlarımız artık CHP çatısı altına gelerek adaylıklarını ilan ediyor" dedi. Bir insanın hem laik hem de Müslüman olabileceğini belirten Kök, kendisinin küçük yaşlardan beri inancı gereği cuma namazına gitmeye gayret ettiğini ifade etti.
CUMA NAMAZINDA GÖRENLER ŞAŞIRIYOR
CHP İl Başkanı seçildiği dönemde cuma namazına gittiğini, kendisini namazda gören cemaatin ilk önce 'Allah Allah' dediğini belirten Kök, "Daha sonra bakıp gördüler ki, o camiye gelen cemaatin yüzde 80'i CHP'li. Maalesef uzun yıllardır dini duyguları suiistimal eden adamlar, CHP aleyhine böyle bir propaganda yapmış. Bu algılar, insanların dimağında yer etmiş. Ancak şu anda bu insanlar CHP'nin gerçek yüzünü gördüler. Bu kadar ortak nokta varken hepimiz neden birleşmeyelim" diye konuştu.
Toplantı, mahalle ve köy muhtarlarının sorun ve taleplerini anlatmasıyla sona erdi. (FOTOĞRAFLI)