Emre BAYLAN/ ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, kendisine "Batsın senin doktorluğun" sözleriyle yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Ölüme yakın bir dönemde hastanın yakınları sorar 'Ne yedirelim?' diye. Doktorlar olarak deriz ki 'Ne yerse yesin.' Başbakan da ne derse desin. Onun diploması başbakanlıksa eğer, halk verdi. O batacak" diye karşılık verdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Baraj Mahallesi'nde Muammer Aksoy Caddesi'ni Hurdacılar Sitesi'ne bağlayan Mevlana Köprüsü'nün açılışını yaptı. Açılışta konuşan Başkan Mustafa Akaydın, 50 metre boyunda, 22 metre enindeki köprünün 293 günde tamamlandığını kaydetti.
Köprünün Şelale, Baraj, Zeytinlik, Altınova, Habipler mahalleleri için önemli olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, "Ayrıca kentin doğu batı aksında da, Altınova'da yeni imar planıyla açılacak yollara ve oradan da havalimanı, Aksu'ya bağlanması ve Muammer Aksoy Caddesi'yle Batı Çevreyolu'na kadar giden bir ayak" diye konuştu. Bu tip yatırımların kaliteli bir Kepez'i ortaya çıkaracağına inandığını dile getiren Başkan Akaydın, "Kepez bunları hak ediyor" dedi.
Açılışın ardından köprüde yürüyen Başkan Akaydın, hafta sonu önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu mitinglerini değerlendirdi. Başkan Akaydın, Başbakan Erdoğan'ın kendisini hedef alan "Batsın senin doktorluğun" sözüne, "Benim doktor diplomamı Başbakan vermedi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 1975'te verdi. Onun diploması başbakanlıksa eğer, halk verdi. O batacak. Bana bir şey olmaz. Ölene kadar devam benim diploma. Diploması batacak olan o" diye karşılık verdi.
Her iki mitingi, katılanların sayısı üzerinden yarıştırmanın bir anlamı olmadığını belirten Başkan Akaydın, "Sayıların önemi yok. Özel bir değerlendirme yapmıyorum. Kılıçdaroğlu'nun mitingi son derece kalabalık ve coşkuluydu" diye konuştu. Akaydın, Ak Parti'nin mitingi için ise "Ben biliyorum, Antalya'da bol miktarda 42 plakalı, 32 plakalı, 15 plakalı araç vardı. 70 TL ve öğle yemeğiyle gelen insanlar vardı. Bunların da tespitleri var bende" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın Antalya mitingini canlı olarak takip etmediğini de sözlerine ekleyen Başkan Akaydın, "Ben tıp doktoruyum. Başbakanının ruh halini iyi görmüyorum. Allah şifa versin. Ölüme yakın bir dönemde hastanın yakınları sorar 'Ne yedirelim?' diye. Doktorlar olarak deriz ki 'Ne yerse yesin.' Başbakan da ne derse desin" ifadelerini kullandı.

EB(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)