Suat DENİZ/IĞDIR, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında Şia'ları eleştiren konuşmasıyla ilgili olarak Iğdır Ehlibeyt Alimleri Dernek Başkanı Veli Beder, "Bu topraklar için canımızı veririz ama taviz vermeyiz" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 Mart günü bir televizyon kanalında yaptığı söyleşide Fethullah Gülen cemaatini kastederek, "Bunlar bir defa 3 tane önemli hasleti var. Takiye var, yalan var, iftira var, üçünün neticesi fitne var, fesat var. Bunlar Şiayı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez" dedi.
Hürriyet Caddesi'nde bulunan Hacı Hacer Camisinde Iğdır Ehlibeyt Alimleri Dernek Başkanı Veli Beder, "Bu topraklar için canımızı veririz ama taviz vermeyiz. Ama Başbakan gelip bizi kötülüklerle emsal ediyor. Ehlibeytin sevgisi ve muhabbeti aşıklığı Kuranı Kerime sadakati bellidir. İsterse bizi hain ilan etsinler, isterse düşman ilan etsinler. Bizim canımız bu vatana kurbandır. İnşallah bir hata olmuştur. Şia, şahıs değil, bir toplum ve kitledir. 'Özür diliyorum kusura bakmayın bir yanlışlık oldu' demesi lazım" dedi.
Ehibeyt Alimleri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada ise, "Yalan, fitne, fesat ibarelerini Şia ile özdeşleştiren toplumsal algıda her Şia’nın yalancı, fitneci olarak lanse edilmesini sağlayan başbakanın bu beyanatları ile kirli ve mezhepçi zihniyetini ortaya konmuş; kendisi Şia inancına hakaret etmiş ve Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinde tarif edilen 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu işlemiştir. Bizler, Iğdır Ehlibeyt Alimleri derneği olarak şunu diyoruz:  AKP hükumetinin özellikle son birkaç yılında hak etmediğimiz birçok ayrımcı politikalara maruz kalan halkımızın, bu son olayda da sükunetini de muhafaza ederek kendisine yönelik iftiraları muhatabına iade edecektir. Biz Şialar vatandaşlık bilincimizi hiçbir tahrik ile kaybetmeyeceğimiz gibi inanç bilincimizi de 1400 yıldır yaşanılan tüm baskılara, zulümlere, işkencelere, iftiralara rağmen terk etmeyen bir gelenekten geliyoruz. İnancımızdan kaynaklı uğradığımız iftiralara son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ifadeleri de eklenmiş oldu. Umarız yapılan bu hayati hatadan dönülür, özür dilenilir" denildi.   SD(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)