Turgay İPEK-Zafer KUMRU/ AĞRI, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Ağrı’daki mitingini bir otelin terasından izleyen BDP Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, "Asla kirletilmiş bir koltukta oturmam" dedi.
Ak Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar en başarısız mitingini bugün yaptığını iddia eden Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, Ağrılıların bugün iradesini ortaya koyduğunu savundu. Mitingin Başbakan Recep Tayyip Erdogan’ın kimyasını bozduğunu vurgulayan Sakık şunları söyledi:
"Başbakan mitingde hak etmediğimiz eleştirilerde bulundu. Biz burada ciddi bir çalışma içindeyiz. Yüzde 27'lerde olan oyumuzla AKP'nin yüzde 60 oyunu geçerek seçimi aldık. Hile karıştırdılar, kenti polislerle kuşattılar, ama biz bunlara engel olduk. 4-5 gün burada devlet terörü estirildi. Ağrı kanasa bütün Türkiye kanamış olacaktı. Barış süreci heba edilecekti. Aldığımız seçimden feragat ettik. Tüm dünya ve Türk halkı biliyor. Açık ve net söylüyorum; Tehditle bir insan bana oy veriyorsa o insan namert ve şereften, haysiyetten pay almamıştır. Bende asla kirletilmiş bir koltukta oturmam. Kendileri hile yapıyor. Bize mal etmesinler. Devasa bir güçle yarışıyoruz. Her gün buraya bakanlar geliyor. Savaşa hazırlanır gibi bir hazırlık içindeler. Buraya Türkiye’nin dört bir tarafından polis, TOMA ve akrepler getiriliyor. Türkiye’de en huzurlu seçim Ağrı’da oldu. AKP halkı 'oy vermezseniz yatırımlar yarım kalır' diye tehdit ediyor. 5 yıl önce biten kültür merkezini bakanları gelip yeniden açıyor. Bir okulun tabelasını kaldırıp oraya Soma’da mağdur olanların adını veriyorlar. Siyaseti kirletiyorlar. İktidarları döneminde Türkiye’nin en yoksul kenti olan Ağrı’dan gelip oy istiyorlar." 

Tİ,ZK (KS/RT) (FOTOĞRAFLI)