Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecinin mimarı olduğuna dair Türkçe ve Kürtçe yazılı afişler, demokratik özerkliği savunan BDP ile federasyon isteyen HAKPAR afişleriyle yan yana billboardlarda yeraldı.
Diyarbakır'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi nedeniyle bir çok yerde Türkçe ve Kürtçe yazılı afişleri asıldı. Başbakan'ın gelişini günler öncesinden Kürtçe müzikler çalarak kentte sürekli dolaşarak duyuran Ak Parti minibüsünden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gece karanlığında enselerinden vurularak öldürülen faili meçhullerin acısını da çok iyi biliyoruz" konuşması da dinletildi. Diyarbakır'daki billboardlarda Erdoğan'ın gelişi nedeniyle afişler asıldı.
Kentin hemen her yerindeki billboardlara daha önce BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak ile Belediye Başkan Vekili adayı Fırat Anlı'nın fotoğrafları bulunan üzerinde sarı, kırmızı, yeşil şerit bulunan Türkçe, Kürtçe yazılı, 'Öz yönetimle, özgür kimliğe' ile Türkiye'de federasyon sistemini savunan Hak ve Özgürlükler Partisi'nin (HAKPAR) afişlerinin yanında, Başbakan'ın çözüm sürecinin mimarı olduğuna ilişkin Türkçe ve Kürtçe afişiler de yerini aldı.
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından asılan Başbakan Erdoğan'ın afişlerinde Kürtçe olarak 'Çözüm sürecinin mirarı, kardeşliğin teminatı sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da. Tüm Halkımız davetlidir' yazısı yer aldı.

RY(GG/AAA)(FOTOGRAFLI)