Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi'nde konuştu. Başbakan Yıldırım, "Bugün günlerden vuslat. Rabbime hamdolsun. İşte özlenen, beklenen an geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bugün yeniden aramızda. Hoşgeldin sayın Cumhurbaşkanım. Saygıdeğer hanımefendi hoşgeldiniz, şeref verdiniz." açıklamasında bulundu.
Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Sayın Cumhurbaşkanım, aradan geçen 998 gün boyunca bizi manevi olarak asla yalnız bırakmadınız. Bize verdiğiniz güç ve destek için şükranlarımızı sunuyoruz. Ne mutlu bizlere ki, hep yapıbaşımızda olan bir liderle yol arkadaşlığı yaptık. Ne mutlu bizlere ki, aydınlık Türkiye'nin mimarı, kutlu yürüyüşün lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız. AK Parti meşalesini ateşleyen bu ışığı yakan değerli kurucular kurulu üyelerimiz, partimizin lokomotifi, bu kutlu davanın yükünü omuzlarında taşıyan çok değerli Merkez Karar Yürütme Kurulu üyelerimiz. Ülkemizin kalkınması, büyümesi için, saygın ülkeler arasında yerini almasını sağlayan bütün Meclis Başkanlarım, Başbakanlarım, Bakan arkadaşlarım, milletimizin temsilcisi, sesi, yüreği, vicdanı olan çok değerli milletvekilleri arkadaşlarım, partimizin belkemiği, teşkilatlarımızın çok değerli mahalle temsilcileri, belde temsilcileri, ilçe başkanları, il başkanları, yöneticileri, yerel kalkınmanın mimarı belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, ilg genel meclis üyelerimiz, siyasete zerafet ve değer katan kadın kollarımızın çok değerli mensupları kongremize hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.
"AK PARTİ HER DAİM GENÇ KALACAK, DİNAMİK OLACAK"

Partimizin enerjisine enerji katan gençlik kollarımızın sevgili başkanları, Gençlik Kolları Teşkilatımızın mensupları, sizler sayesinde AK Parti her daim genç kalacak, dinamik olacak. Sizlere de hoşgeldiniz diyorum. Yurt içinden ve yurt dışından kongremize gelerek bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan bütün misafirlerimiz, siyasi partilerin değerli temsilcileri, ayrıca kongremize gösterilen çok yoğun ilgi nedeniyle bizleri bu salon dışında izlemek zorunda kalan gönüldaşlarımız hepiniz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Bu önemli günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak kongremizin vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlayan değerli basın mensupları sizler de hoşgeldiniz. Ekranları başında bizleri izleyen aziz vatandaşlarımızı ve bütün konuklarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu vesile ile teşkilatlarımızın her kademesinde görev yapmış, hakkın rahmetine kavuşmuş kardeşlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Partimizin 3. Olağanüstü Kongresinin başarılı geçmesini, milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bizim kongremiz bayramdır. Her kongre büyük Türkiye şölenidir.
"DEĞİŞİMİN LİDERİ İLE MİLLETİN PARTİSİNİ BULUŞTURUYORUZ"

Bu salonda değişimin lideri ile milletin partisini bir kez daha biraraya getiriyoruz. AK Parti demek bu ülkeye bu millete hizmet demektir. Sizler bu erdem zincirinin birer halkasısınız. Bildiğiniz gibi mubarek üç aylar içerisindeyiz. Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevlaya yöneldiği Ramazan ayı yaklaştı. Ülkemize ve tüm İslam alemine Ramazan'ın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma demek. Buradan siz kardeşlerimize, teşkilatıma, yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu ayın maneviyatından, bereketinden feyz alarak gece gündüz vatandaşlarımızla hemhal olmanızı istiyorum. AK Parti'nin 2001 yılında başlayan kutlu yürüyüşü meşakkatli, zorluklarla dolu oldu.
"KADERİN ÜZERİNDE KADER OLDUĞUNU UNUTTULAR"

Aramıza nifak sokmak isteyenler, bizi bize düşürmek isteyenler olmadı mı, oldu. Kaderin üzerinde de bir kader vardır, işte onlar bunu unuttular. Büyük kongrelerini iktidar partisi olarak yapan AK Parti'nin neferleriyiz. AK Parti ilk günden beri ilkeleriyle varoldu, varolmaya da devam edecek. Kuruluş ilkelerimiz çok açık: Milli irade tek belirleyici güçtür. Bu gücün üzerinde güç tanımayız. Farklılıklarımızı zenginliğimiz kabul eder, her görüşe, inanışa saygı duyarız. İçeride ve dışarıda güçlü olmanın adalet ve kalkınmayla mümkün olacağına inanırız. Memleket sevdasıyla yola çıktık, bu sevdayla yola devam ediyoruz. Partimizle milletimiz arasındaki gönül bağı her geçen gün daha güçlenmiş, her geçen yıl güven tazelemiştir. Bizim partimizde makam, mevki derdi olmaz. Partimiz milletin derdiyle dertlenir, milletin derdine derman olur.
"AK PARTİLİ OLMAK ŞEHİDİNE FATİHA GAZİYE HÜRMETTİR"

Demokrasiyi 'yeter söz milletindir' diye özetleyen Menderes'ten günümüze kadar uzanan, demokrasiyi taçlandırmış partinin adı AK Parti'dir. AK Partili olmak ülkemizin şanlı tarihiyle övünmek, bugünlerden yarınları hayal etmektir. AK Partili olmak Alparslan'dan Osman Bey'e, Fatih'ten Kanuni'den Gazi Mustafa Kemal'e veren tarih geçmişinden ilham almaktır. Samsun'da yakılan meşaleyi yarınlara taşımaktır. Şeyh Edebali'nin devlet terbiyesini, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını özümsemektir. Kibirden uzak olmak, tevazu sahibi olmak AK Partili olmaktır. AK Parti'de hesabilik değil hasbilik esastır. Bizi biz yapan değerler işte bunlardır. AK Partili olmak şehidine Fatiha göndermek gazisine hürmet etmektir.
"EMİN OLUN Kİ YARINIMIZ BUGÜNÜMÜZDEN ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK"

AK Partili demek tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devletin bekçisi olmaktır. Bu kutlu yürüyüşe 2001 yılında kurcu liderimizle beraber çıktık. 16 yıl içerisinde AK Partimizde farklı sorumluluklar alarak ülkemize, milletimize hizmet etme şerefine nail olduk. Bizi bu sorumluluklara layık gören liderimize, yol arkadaşlarımıza ve milletime şükranlarımı sunuyorum. Üstlendiğimiz görevlerde sizlerin güvenini boşa çıkarmamak için canla, başla gayret gösterdik. İnşallah bundan sonra da liderimizle sayın Cumhurbaşkanımızla ve siz gönüldaşlarımızla elele milletimize daha büyük hizmetleri inşallah yerine getireceğiz. Emin olun ki, yarınımız bugünümüzden çok daha güzel olacak.
"BİR GECEDE DEMOKRASİ ZAFERİ YAZDINIZ"

Bize oynanan oyunları sizlerle birlikte milletimizle birlikte bozduk, bozmaya da devam edeceğiz. 15 Temmuz gibi karanlık bir geceyi, bir işgal girişimini yaşadık. Asker kılığına girmiş, gözü dönmüş teröristler milletimizin ülke savunması için ödediği vergilerle alınan tank, helikopter, uçaklarla milletin üzerine bombalar yağdırdılar. Egemenliği milletten almak için TBMM'yi bombaladılar. Cumhurbaşkanımızın millete yaptığı ülkenize, demokrasiye sahip çıkın mesajıyla milyonlar oldunuz, meydanlara indiniz. Bir gece içinde demokrasi destanı yazdınız. Kahraman Türk milleti bir kez daha yedi düvele kendini, kim olduğunu gösterdi. Tankların altına yatan, kurşunlara göğsünü siper eden, milletin elinden ayyıldızlı bayrak düşmedi, ezanlar salalar dinmedi. Bayrağımıza, milletimize, devletimize sahip çıkarken şehit olan bütün kardeşlerimizi buradan bir kez daha rahmet ve şükranlar anıyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.
"MÜCADELE SİLAHLARIN ÜZERİNE BETON DÖKÜLÜNCEYE KADAR SÜRECEKTİR"

FETÖ, bölücü terör örgütü, DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle mücadele bizim istiklal ve istikbal meselemizdir. Bu mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir. Ancak mücadeleyi yaparken merhametle değil adaletle davranmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken mağduriyet oluşmaması için gerekli titizliği de göstereceğiz. Buna rağmen mağdur olduğunu öne sürenlerin itirazlarını da en titiz şekilde değerlendirecek yasal düzenlemeleri yaptık, hayata geçirdik. Kurulmuş olan İtirazları İnceleme Komisyonları bütün başvuruları titizlikle değerlendirecek, bu komisyon aynı zamanda itiraz sahiplerine yargı yolunu da açmış olacak. Dünyada en az üç terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülke yoktur. Teröre destek veren, kolkola giren kim varsa er ya da geç kaybedecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bu mücadele silahların üzerine beton dökülünceye kadar sürecektir.
"BÖLGEDE TÜRKİYE OLMADAN MASA KURULAMAZ SİYASET ÜRETİLEMEZ"

Bölgedeki mücadelemiz henüz bitmemiştir. Burada Türkiye olmadan masa kurulamaz, siyaset üretilemez. PKK, PYD, YPG'yi artık bütün dünya biliyor. Kendileri de inkar etmediği bu gerçeğin dost bildiğmiiz ülkeler tarafından artık görülmesini bekliyoruz. Terörü teröristle yok edemezsiniz. Milletin ve vatanın birliği için mücadele eden bu uğurda hayatını kaybeden bütün şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanım sevgili AK Partililer, partimiz her dönemde her zorlukta her şartta dimdik ayakta kaldı, kalmaya devam edecek. Bu ülke için canını vermeye hazır liderimizin siyasi yasaklı yapılmaya çalıştığı günleri unutmadık. Partimizin kapatılmaya çalıştığı günler hafızamızda. Kumpasları kurulan tezgahları unutmadık. Başkalarının unuttuğu bir şey var. Onlar milleti unuttu. Milleti küçümsedi, hafife aldı. Oysa ki, gerçekleri gören millet AK Parti'ye olan desteğini, güvenini bir an olsun eksiltmedi.
"SİZ ÖNCE TEMELİ SAĞLAMLAŞTIRIN!"

Ana muhalefet partisi demokrasinin vazgeçilmezidir. Olmazsa olmaz unsurudur. Ülkemiz o kadar sağlam ve istikrarlı bir iktidara sahip ki, bu temel unsurun eksikliğini millet hiç hissetmiyor. Onların iktidar anlayışı falan yok. Zaten Türkiye'nin bir ana muhalefeti de yok. Kendileri de bal gibi biliyor ki, Türk siyasetinin yaşadığı kısır çekişmelerinin çözümü anayasa değişikliğidir. Türkiye büyüyor, gelişiyor. Ama büyüyen Türkiye'ye bu elbise dar geliyordu. Türkiye ana muhalefete rağmen bu elbiseden kurtuldu, milletin dediği oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halkoylamasıyla kabul edildi. Şimdi milletin kararını kabullenmişler. Daha şimdiden Cumhurbaşkanı adayı arama derdine düşmüşler. Yine tutturmuşlar, çatı aday, kapı aday. Siz önce temelinizi sağlamlaştırın. Temeli olmayanın çatısı da olmaz, kapısı da olmaz. Bu millet temeli olmayanın çatısını da bacasını da kapatır.
"O GECE GENÇLER ŞEHİT OLMA PAHASINA DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI"

Gençliği kazanan geleceği kazanır. Sevgili gençler 18 yaşında seçilme imkanına kavuştunuz. Haklarınızı sonuna kadar takip edin. Sizin için ne yapsak azdır. Gençliği sadece vitrin çalışması olarak gören hiçbir zaman bu anlayışta olan parti olmadık. Gençlerimizin ülke meselelerine kayıtsız kaldığını söyleyenler 15 Temmuz'u unutmasınlar. O gece gençlerimizin şehit olma pahasına bayraklarına, demokrasilerine sahip çıktılar ve böyle düşünenleri mahçup ettiler. Burada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçirilmesi için gerekli Anayasa değişikliği çalışmalarında verdiniz destekten dolayı bütün milletvekillerimize, teşkilatımızın her kademesindeki arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca MHP Genel Başkanı, önce ülkem ve milletim diyen ülkücü milliyetçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
"TÜRK EKONOMİSİ ÇÖKECEK DİYENLERE İNAT..."

Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Orhangazi Tüneli, 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ni hizmete aldık. Çanakkale 18 Mart Köprüsü'nün yapımına başladık. 15 Temmuz sonrası Türk ekonomisi çökecek diyenlere inat, ekonomimizi Avrupa ortalamasının üzerinde yüzde 2.9 oranında büyümesini gerçekleştirdik. Darbe sonrası ortaya çıkan durum ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler sonrası iş alemimizin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirleri hızlıca aldık. İstihdam seferberliği ilan ettik. 1 milyon üzerinde vatandaşlarımıza bugüne kadar iş, aş imkanı sağladık. İşsizlikle mücadelimize bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, değerli yol arkadaşlarım, sağlıkta dönüşümünde yeni bir aşamaya geçtik. Şehir hastanelerini hizmete almaya başladık.
"DEMOKRATİK VE EKONOMİK REFORMLARDAN HIZ KESMEYECEĞİZ"

Böyle bir coğrafyada güçlü olmak. Savunmada güçlü olmanın yolu da yerli ve milli olmaktan geçer. Biz millet için, memleket için siyaset yaptık. Memleketimizin, milletimizin haklı davalarını bugüne kadar savunduk, bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. Bunun için önümüzdeki süreçte yine de terörle mücadele kararlılıkla sürecektir. Terörü Türkiye gündeminden çıkarmaya kararlıyız. Ekonomiyi daha da güçlendirecek, ülkemizin rekabet gücünü arttıracağız. Daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok ticaret stratejimizi sürdüreceğiz. Milletimizin refahını daha da arttırmak için gayret göstereceğiz. Bürokrasiyi azaltmak milletin beklediği hizmetleri hızlandırmak için gereken tedbirleri alacağız. Demokratik ve ekonomik reformlara hız kesmeden devam edeceğiz. Bunun ilk adımını attık, Başbakanlık makamını kaldırdık.
"MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİLER ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ"

Hiçbir dava adamı yoktur ki, kendisine 'muhtar bile olamaz' derken bir ülkenin kaderini değiştirecek, projelere imza atsın. Hiçbir dava adamı yoktur ki, kendisi ateş çemberine çekilmeye çalışırken milletin gönlüne taht kursun. İşte biz böyle bir adamının yol arkadaşıyız, Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyız. Milletle birlikte yeni hedeflerle milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'la yürümeye var mısınız? Türkiye 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyor. Bu kutlu yürüyüşle, ilk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla ilerliyoruz. Hiçbir güç 2023, 2053 hedeflerinin hayata geçilmesine engel olamayacak. AK Parti demek güven ve istikrar, halka hizmet etmek, halka ve hakka hizmet demektir."