Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - EKONOMİDEN Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Antalya'nın tarihi Kaleiçi Semti'ni gezdi. Gezide karşılaştığı Norveçli bir turist, Babacan'ı görünce içmekte olduğu bira şişesini eliyle arkasına sakladı ve sohbet boyunca öyle tuttu.
Ali Babacan, Antalya'da partisinin belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarına destek için esnaf ziyaretlerinde bulundu. Antalya'da ilk olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin kahvaltısına katılan Başbakan Yardımcısı Babacan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel'in proje tanıtım toplantısına katıldı. Sonrasında ise Babacan, Menderes Türel, AK Parti Muratpaşa Adayı Cihan Bulut, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve partililerle birlikte Yat Limanı, tarihi Kaleiçi, Atatürk Caddesi, Karaalioğlu Parkı ve devamında yeniden Kaleiçi şeklinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
KADINLAR TAŞIDI ERKEKLER HEDİYE ETTİ
Başbakan Yardımcısı Babacan ve başkan adayları ise esnaf ziyaretleri ve hafta sonunu geçirmek için dışarı çıkan kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle saksıda çiçek ve karanfil hediye etti. Babacan ve adayların kadınlara armağan ettiği çiçekleri kasalarla taşıyanların yine kadın olması dikkat çekti. Yaklaşık 3 saat süren gezi boyunca kasalardaki saksı çiçeklerinin bir bölümü ve karanfil demetlerini kadınlar taşıdı.
NAZAR BONCUĞU SATIN ALDI
Başbakan Yardımcısı Babacan, Kaleiçi gezisinde Mahir Özkardeş adlı cam üfleme sanatı ustasının dükkanını ziyaretinde, cam bir süs eşyasının kendisi için yapılışını izledi. Babacan, ateş kullanılarak üfleme sanatıyla camlara şekil veren ustadan, 50 lira karşılığında 10 tane nazar boncuğu anahtarlık satın aldı.
BİRA ŞİŞESİNİ SAKLADI
Kaleiçi turunda Babacan ve beraberindekiler, tatil için Antalya'ya gelen Norveçli iki turistle karşılaştı. Norveçli turistlerden biri, elinde bulunan bira şişesini Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görmeyeceği şekilde bir eliyle arkasına sakladı. Babacan'ın iki turistle yaklaşık 5 dakika süren sohbeti boyunca, elinde bira şişesi bulunduran turist, içmekte olduğu birayı arkasında sakladı.
MÜZİK VE ŞİİR DİNLEDİ
Başbakan Yardımcısı Babacan, gezi sırasında sokak müzisyenlerinin şarkılarını da dinledi. Ayrıca bir vatandaş ise baş harfleri 'R.Tayyip Erdoğan' olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiiri okudu.

MÇ(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)