'ÇATI ADAYIN SİYASİ SONUÇLARI OLACAK'
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Alaplı'daki ziyaretlerinin ardından Ereğli İlçesi'ne geçerek partisinin ilçe başkanlığını ve belediyeyi ziyaret etti. Belediyede konuşan İşler, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun dayatma olarak halkın karşısına çıkarıldığını öne sürdü. İşler, şunları söyledi:
"Yeni Türkiye'nin adayı sayın Başbakanımız bir de eski Türkiye'nin adayı var. 'Çatı adayı' diye 1.5 ay kamuoyunu meşgul ettiler. Ondan sonra getirdiler bu ismi dayatma yöntemiyle açıkladılar. Şimdi çatı zaten başlarına çökmeye başladı. Onu engellemek için adı sanı duyulmamış 3-5 kişiden oluşan partileri de bu çatının altına soktular. Ondan sonra, '10 parti destekliyor' diye çatı adayının bir açıklaması oluyor. Ve çok entresan bu çatıda en sağdan en sola herkes bulunabiliyor. Bu çatının 10 Ağustos'ta çökeceğini hepimiz birlikte göreceğiz. Bu çatı çöktüğü zaman da çatı adayını bu millete, bu partilere, onların mensuplarına dayatanların da elbette verecekleri bir siyasi hesap olacak. Onun da bir takım siyasi sonuçları olacak. Biz kendimizden emin bir şekilde yolumuza devam ediyoruz."
MİRZABEYOĞLU'NUN TAHLİYESİ
Türk Metal Sendikası Şubesi, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ve MÜSİAD Şubesi'ni de ziyaret eden İşler, burada gazetecilerin sorusu üzerine İBDA- C lideri Salih Mirzabeyoğlu'nun tahliye kararını değerlendirdi. 28 Şubat mağdurlarından Salih Mirzabeyoğlu için yeniden yargılanma kararı verildiği görüşünü savunan İşler, şöyle dedi:
"15-16 yıldır hapis yatan bir kardeşimiz, bugün tahliye edilmiş oldu. Bu olayla ilgili mutluluğumuzu, sevincimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kendisine geçmiş olsun, ailesine geçmiş olsun. Elbette ki 28 Şubat dönemi tarihe yazıldığı zaman bu haksızlıklar da kitaplarda yerini alacak. Salih Mirzabeyoğlu da acı bir örnek olarak hafızalarda yer etti. İnşallah bundan sonraki hayatta kendisine sağlık, sıhhat ve başarılar diliyorum ve memleketimiz böyle darbe günleri görmesin, görmeyecektir diyoruz. Ülkemizde artık askeri vesayet dönemleri bitti. Yargı vesayet girişimi de başarısızlıkla sonuçlandı. Bir daha böyle bir darbe girişimine fırsat verilmeyecek kendilerine elbette ki. Artık ülkemiz vesayetsiz dönemlere, demokrasi dönemlilerine geçmiştir. Bundan sonraki hedefimiz ileri demokrasisidir."

FOTOĞRAFLI