‘HALK İLK DEFA CUMHURBAŞAKANINI SEÇECEK’

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Afyonkarahisar'da 26 Ağustos Milli Parkı'nda yapılacak İstiklal Tanıtım Merkezi'nin temel atma törenini gerçekleştirildi. Törende konuşan İşler, 10 Ağustos'ta ilk defa halkın doğrudan cumhurbaşkanı seçeceğini belirterek, “Dolayısıyla bu cumhurbaşkanlığı seçimine daha fazla sahip çıkmak durumundasınız. Daha fazla sandıklara giderek katılım sağlamak durumundasınız. Bildiğiniz gibi daha önceki seçimler parlamentoda yapılıyordu ve bir takım dayatmalar söz konusu oluyordu. Şimdi 3 aday var. Millet bu adaylardan hangisini daha fazla tercik ediyorsa gidip onun için oyunu kullanacak. Cumhurbaşkanını halkın milletin seçmesinin önemi bundan” dedi.

‘İLK TURDA SEÇİLECEĞİNE İNANIYORUM’

Başbakan Erdoğan'ın ilk turda cumhurbaşkanı seçileceğine inandığını ifade eden İşler, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü seçtirmemek için 367 garabetini ortaya atmışlardı, ondan sonra da biz bir yasa değişikliği yaparak referanduma gittik ve siz yüzde 70 oranında, ‘artık yeter, biz kendi cumhurbaşkanımızı bundan sonra kendimiz seçeceğiz, irademizi sandıkta ortaya koyacağız’ dediniz. Ondan dolayı şimdi 2014 yılında 10 Ağustos’ta ilk turu Allah’ın izni ile yapacağız. Bu cumhurbaşkanlığına bildiğiniz gibi Başbakanımız yapılan istişareler sonrası aday oldu. Siz onu bugüne kadar hiç bir zaman yalnız bırakmadınız. 3 genel seçimde, 3 yerel seçimde, 2’de referandum da onu desteklediniz. Şimdi yine sizin karşınıza geliyor. İnşallah onu 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı köşküne hep birlikte göndereceğiz."

9 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

Törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da İstiklal Tanıtım Merkezi'yle milli mücadele döneminin Türkiye’ de ilk defa üç boyutlu sunum tekniği ile ziyaretçilere anlatılacağını vurguladı. Merkezde, 3 bin 36 metrekare kapalı alana sahip Panoramik Müze olacağını anlatan Bakan Eroğlu, “Yaklaşık 9 milyon liraya mal olacak Panoramik Müze'de, Kurtuluş Savaşı ziyaretçilere anlatılacak” dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı İşler ve Bakan Eroğlu, İstiklal Tanıtım Merkezi'nin temelini attı. Başkan Yardımcısı İşler ve Bakan Eroğlu daha sonra İlim Kültür Merkezi'nin açılışını yapmak için Şuhut İlçesi’ne geçti. Yağmura rağmen kendilerini karşılamaya gelen kalabalığı selamlayan İşler ve Eroğlu, şemsiyelerini korumaların taşımasına izin vermedi. Vatandaşlarla tokalaşan İşler ve Eroğlu daha sonra merkezin açılışını yaptı.

FOTOĞRAFLI