Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, ''Türkiye'nin siyasi hayatına baktığımızda, her darbeden sonra oklar hep imam hatiplere yönelmiştir. İmam hatipler, budanmıştır, kapatılmıştır'' dedi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 'Din Öğretiminde Kalite, Yüksek Din Öğretimi Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu çalıştaya katılmak için Konya'ya geldi. İlk olarak Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'nı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, öncelikli meselelerinin imam hatip liselerindeki eğitim seviyesini artırmak ve oradaki öğrencilerin sosyal hayata katılmalarını temin etmek olduğunu belirtti. İmam Hatip okullarının 1971 ve 28 Şubat'ta kapatıldığına değinen İşler, şunları söyledi:
''İmam hatipler meselesi, Türkiye'de 1948'den itibaren hayata geçirilmiş bir proje, ama Türkiye'nin siyasi hayatına baktığımızda her darbeden sonra oklar hep imam hatiplere yönelmiştir. İmam hatipler budanmıştır, kapatılmıştır. 28 Şubat'tan sonra imam hatipler budandı, orta kısımları kapatıldı. İmam hatiplerde öğrenci sayısı neredeyse 8 de 1'e kadar düştü. Bizim '4+4+4' yasasından sonra, zaten yeniden imam hatiplerde canlanma söz konusu. Aslında imam hatiplere olan ihtiyaç nereden kaynaklanıyor? İnsanın evladına, dinini doğru düzgün öğrensin, Kuran-ı Kerim eğitimi alsın, biraz İslami bilimler konusunda eğitim alsın gayesiyle yapılan bir eğitim. Dolayısıyla bizim Türkiye'de en sağlıklı dini eğitimin alındığı yerler imam hatip okullarıdır, imam hatiplerdir. Bu bağlamda aslında el üstünde tutulması gereken kurumlar olması gerekirken, maalesef bir takım odakların her zaman hedefinde olmuş ve her zaman kötü gözle bakıldı. Dışlanmış, ötekileştirilmiş kurumlar, çok şükür bugün artık imam hatip mezunu bir başbakanımız var, imam hatip mezunu bakanlarımız, milletvekillerimiz var. Bugün Türkiye geçmişte sorun olan ek çok husus sorun olmaktan çıktı. Bir normalleşme yaşıyoruz.''
ÜLKEYİ GERDİLER
Öğrencilerin, başörtüsü zulmü yaşadığını öne süren Emrullah  İşler, artık üniversitelerde ve kamuda başörtüsü sorunun çözüldüğünü ve hiç bir sıkıntının da olmadığını, kıyametin de kopmadığını ifade etti. İşler, ''Ama birileri sürekli bunlar yapılırsa, Türkiye'de laiklik elden gider. Türkiye din devletine döner şeklinde kampanyalarla, propagandalarla maalesef ülkeyi gerdiler. Ama çok şükür bugün normalleşmeyi yaşıyoruz'' diye konuştu.
İşler, amaçlarının Türkiye'yi bölgesinde tam demokratik ve ileri demokrasiyi yaklaşık bir ülkesi haline getireceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI