"BÜTÜN BÖLGELERE KARDEŞLİK ELİMİZİ UZATIYORUZ"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Prof. Dr. Salih Akdemir'in cenaze töreninin ardından 29 derneğin oluşturduğu Bursa İl Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret etti. Burada konuşan İşler, Türkiye'nin etrafındaki yakın coğrafyada çok acılar yaşandığını belirterek, bu coğrafyadaki yegane istikrarı olan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Bu yakın coğrafyada çatışmaları, kanın, göz yaşının oluk gibi aktığı yerlerde bütün gözler bizim üzerimizde. Bizden yardım bekliyorlar. Biz Türkiye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bütün bölgelere dostluk, kardeşlik elimizi uzatıyoruz" diye konuştu.

"HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANLARDAN OLMAYACAĞIZ"

İsrail'in Gazze'de acımasız saldırılarda bulunup, orantısız güç kullandığını söyleyen İşler, birçok çocuk ve bebeğin öldüğünü kaydetti. İkinci Dünya Savaşı'nı andıran görüntülerin yaşandığını ifade eden İşler, İsrail'in uyguladığı şiddet ve diktatörlüğe dünyanın kör ve sağır olduğunu dile getirdi. Her zaman haklı ve mazlumun yanında olduklarını ifade eden İşler, "İstedikleri kadar rahatsız olsunlar. Bu zulüm, bu savaş, bu haksızlık sürdükçe biz sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Bu olay Birleşmiş Milletler (BM) düzenin iflas ettiğini bu olay göstermiştir. BM'nin pek çok İsrail aleyihinde alınmış kararı var. Ama hiç biri uygulanmamıştır. Türkiye olarak mevcut BM sisteminin iflas ettiğini ve acilen değiştirilmesi gerektiğinin yüksek sesle söylüyoruz. Bu şekilde kervan gitmez diyoruz. Bunların gitmeyeceğini Gazze saldırıları ortaya koydu. Batı dünyası, ABD bu olaylara sessiz kalırken, bilakis İsrail'e yaptıkları açıklamalarla desteklerken, bizleri üzen bu olaylara İslam dünyasının sessiz kalması. Tek konuşan hakkı söyleyen biz de kalsak hakkı söylemeye devam edeceğiz" dedi.

"SMS ÇEKİP, 'EVİNİZİ TEPENİZE YIKACAĞIZ' DİYORLAR"

Dünyada İsrail sorunu bulunduğunu belirten Emrullah İşler, bu sorun çözülmeden dünyada ve bölgede barış sağlanamayacağını savundu. Batılıların, Gazze'deki katliamlara sessiz kaldıklarını belirten İşler, "72 saat ateşkes dediler yeniden eften püften sebeplerle ateşkesi ihlal ettiler ve öldürmeye devam ettiler. Kullandıkları silahların çoğu yasak. Bunları kullanarak kundakları bebekleri öldürüyorlar. İnsanlara sms çekerek, uyarıda bulunarak 'Evlerinizi tepenize yıkacağız' diyorlar. Dünya bunlara maalesef sessiz kalıyor. Gazze'de BM'nin binaları dahil hiçbir korunaklı yer yok. BM Temsilcisi de ağlayarak bunu ifade etmişlerdir. BM sisteminin çöktüğünü göstermektedir. Artık yeni bir dünyanın yeni bir uluslar arası sistemin kurulmasını zamanı gelmiştir" diye konuştu.

"YURTDIŞINDA KATILIM DÜŞÜK OLDU SORUMLUSU YSK'DIR"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, hükümeti alaşağı etmeye dönük hareketlerin başarısız olduğunu söyledi. Gezi Olayları, 17 ve 25 Aralık'ı darbe girişimi olarak ifade eden İşler, Başbakan Erdoğan ve hükümetin dik duruşu ile bu sürecin aşıldığını kaydetti. Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanının vatandaşlar tarafından seçileceğini hatırlatan İşler, "Yurtdışında 2 milyon 700 binin üzerinde seçmenimiz var. Bundan önceki seçimlerde yurt dışındaki vatandaşlarımızın gümrük kapılarında oy kullanma oranı yüzde 5'i geçmiyordu. Bu sayı artacak. Katılımın çok daha fazla olmasını bekliyorduk. YSK randevu sistemini katı şekilde uyguladı. Bunun neticesinde vatandaşımızın demokratik hakkını kullanmasının önü bir şekilde kesilmiş oldu. Öğlen 185 bin vatandaşımız oy kullanmıştı. Bu sayının aslında milyonu aşması gerekirdi. İlk defa olmasınını ve seçimlerin yaz aylarına gelmesinin etkisi var. Çok sayıda vatandaşımız buralara geldi. Esnek olunması konusunda YSK'ya alternatif sunduk. Bu seçimlerin sorumlusu, yetkilisi, uygulayıcısı YSK'dır, hükümet değil. Katılım düşük oldu. Sorumluluk YSK'ya aittir" dedi.

"ÇATININ ALTINDA KALDIKLARINI 77 MİLYON VE BÜTÜN DÜNYA GÖRECEK"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 3 adayın yarışacağını hatırlatan İşler, muhalefeti de eleştirdiği konuşmasında bu makama gelecek kişinin halkın dertlerini anlayabilmesi için siyasetten gelmesi gerektiğini savundu. 

ROZET DAĞITTI

Konuşmasının ardından Emrullah İşler'e hediye verildi. İşler, daha sonra Ulucami'de kıldığı ikindi namazının ardından Orhangazi Parkı'ndaki Cumhurbaşkanı seçimi standını ziyaret etti. İşler, burada Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim amblemli rozetlerinden dağıttı.

FOTOĞRAFLI