BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara'nın Kazan ilçesinde bir okulun resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Biz millet olarak birbirimizle çok uğraşıyoruz, birbirimizin ayağına kurşun sıkıyoruz, birbirimizi engelliyoruz. Şunu bilin ki hepimiz birlikte bu ülkeye zarar veriyoruz ve bu sorumlulukta hepimizin" dedi.
Emrullah İşler, beraberinde Vali AlaaddinYüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, eğitim öğretimi devam eden Gülnaz İbrahim Güngör Tara Kız Meslek Lisesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, okulu yaptıran Gülnaz ve İbrahim Güngör çifti ile çok sayıda davetli de hazır bulundu. Kaymakam Veysel Beyru, Güngör ailesini örnek hayırseverliğinden dolayı tebrik etti. Başkan Yardımcısı Emrullah İşler ise eğitime öğretime başlayan ancak resmi açılışı yoğunluk nedeniyle gerçekleştirilemeyen Gülnaz İbrahim Güngör Tara Kız Meslek Lisesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:
"Biz millet olarak birbirimizle çok uğraşıyoruz, birbirimizin ayağına kurşun sıkıyoruz, birbirimizi engelliyoruz. Halbuki batıda bakıyoruz, daha geçen aylarda Almanya'da Hamburg'ta çok büyük olaylar oldu, kimse duymadı. Dünyaya da duyurmadılar, kendi içlerinde de büyütmediler. Ama bizde en ufak meseleyi, habbeyi kubbe yaparak kendi ayağımıza çelme takıyoruz, gidişatımızı, gelişmemizi yavaşlatıyoruz ve bir türlü bunu engelleyemiyoruz. Yani burada hepimizin hangi görüşte olursak olalım, Türkiye'de yaşanan olayları bu kadar büyütmemizin, hepimizin ders çıkarması lazım. Şunu bilin ki hepimizi birlikte bu ülkeye zarar veriyoruz ve bu sorumlulukta hepimizin" dedi.
Hayırsever Gülnaz ve İbrahim Güngör çifti ise emekli olduktan sonra akıllarında bir huzurevi yapma projesi olduğunu, daha sonra bu düşüncelerini Kazan'da 20 derslikli bir okula çevirdiklerini belirttiler. Güngör çifti, 'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası' kapsamında 3 milyon TL harcayarak 15 sınıf, 4 atölye ve 1 fen sınıfı laboratuvarından oluşan 20 derslikli bir okul yaptırıp, eğitime bağışladı.

HP (AY/AK) (FOTOĞRAFLI)