BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemlerde sokaklarda yaşanan olayların provokatörü olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu'nun kendi mitinglerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da asılsız iddialarda bulunduğunu belirten İşler, ''Asılsız iddialarla toplumu germek gayreti içinde. Dün yine baktık ki, 'Abbas Yolcu' gibi ifade kullanmış. 30 Mart'tan sonra yolcu olan Abbas, Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçimde de yenilgiyi aldıktan sonra duramayacak, kendisi yolcu olacak benim kanaatim'' dedi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, seçim çalışmalarında bulunmak üzere sivil plakalı makam aracıyla Konya'ya geldi. İlk olarak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada sanayicilerin katıldığı kahvaltı programına geçen İşler, Türkiye'ye daha önce uzadığı zaman budanacak, kısaldığı zaman sulanacak bir ülke gözüyle bakıldığını, ama 3 Kasım 2002 yılından itibaren ilerleyen ve gelişen bir ülkenin olduğunu belirtti.
''PARALEL YAPIYLA MÜCADELEMİZİ ASLANLAR GİBİ SÜRDÜRÜYORUZ''
Gezi olaylarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin
itibarsızlaştırmaya çalışıldığını belirten İşler, ancak Başbakan Erdoğan'ın cesur ve kararlı duruşuyla başarısız olunduğunu belirtildi. Ardından 17 ve 25 Aralık tarihlerinde operasyonların yapıldığını ifade eden İşler, ''Bütün yapılanlara rağmen, şantajlara, montajlara rağmen, biz bu ortaya çıkan paralel yapıyla da mücadelemizi aslanlar gibi sürdürüyoruz'' dedi.
CHP GENEL BAŞKANI PROVOKASYON YAPIYOR
Konuşmasının ardından programdan ayrılan İşler, gazetecilerin muhalefetin son günlerde meydanlarda yaşanan olaylar nedeniyle iktidarı suçladıkları sorulması üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun provokasyon yaptığını öne sürdü.
Emrullah İşler, şöyle konuştu:
''İktidar olarak kaostan beslenecek durumda değiliz. Kaostan beslenen kendileri. Kendileri, acaba ülkede bir karışıklık olur da biz de bu karışıklıktan nemalanabilir miyiz gayreti içindeler. Biz istikrar istiyoruz, huzur istiyoruz. Bunun çabası, gayreti içindeyiz. Bu doğrultuda da yolumuza devam ediyoruz. Gerekli tedbirleri de alıyoruz. Ne gariptir ki, CHP Genel Başkanı hem provokasyonu yapıyor. Milletvekilleri biliyorsunuz bütün sokak olaylarında ön planda olmalarına rağmen fakat bir de çıkıp bizi itham edercesine, milletin zekasıyla aklıyla dalga geçercesine, politika izliyor.''
ABBAS YOLCU
Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi miting alanlarında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu belirten İşler, ''Asılsız iddialarla, toplumu germek gayreti içinde. Bu gayret ve çabadan kendisini nemalanacağını düşünüyor. Dün yine baktık ki, 'Abbas yolcu' gibi ifade kullanmış. Ben bu ifadeyi duyunca güldüm. Hakikaten 'Abbas Yolcu.' Ama bu Abbas kim? 30 Mart'tan sonra yolcu olan Abbas, Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçimde de yenilgiyi aldıktan sonra duramayacak, kendisi yolcu olacak benim kanaatim'' diye konuştu.
SANDIKDA PROVOKASYON BEKLİYORUZ
Seçim sandığında provokasyon beklediklerini ifade eden İşler, şunları söyledi:
''Bu seçim hakikaten bizim içinde önemli. Bize karşı cephe olanlar içinde son derece önemli olduğu için, her türlü provokasyonları yapacaklar. Başta sandıklar olmak üzere bu provokasyonları bekliyoruz. Ama hükümet olarak da, güvenlik güçleri olarak da, her türlü önlemi alıyoruz. 30 Mart gününde de bu tedbirlerin alınmış olunduğunu hepimiz göreceğiz.''
4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekeler için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olağanüstü toplanacağı yönündeki soruya ise Emrullah İşler, meclisin olağanüstü toplanmasını gerektirecek bir konunun olmadığını kaydetti. Bunun muhalefetin basit ayak oyununu olduğunu belirten İşler, daha sonra seçim çalışmalarını sürdürmek için Ereğli İlçesi'ne hareket etti.

İA(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)