DERSHANELER YASASI
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gazetecilerin CHP'nin dershaneler yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götüreceği yönündeki soruya, bunun CHP'nin bir hakkı olduğunu belirtti. İşler, ''Bu haktan yararlanabilirler. Bu yasa Cumhurbaşkanı'nın onayından çıkmıştır. Götürsünler, sonucu hep birlikte göreceğiz'' dedi.
BDP'NİN ÖZERKLİK İLAN EDECEĞİ İDDİASI
Seçimlerden sonra Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerde olayların çıkacağı ve BDP'nin de özerklik ilan edeceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine İşler, şunları söyledi:
''Aslında 30 Mart'a kadar sokakları yeniden harekete geçirdiler. Terörize etme gayreti içerisindeler. Ben Van'a gittiğimde Muradiye ilçesinde de bize nahoş bir karşılamada bulundular. BDP binası önünden geçerken taşlar, sopalar atıldı. Buradaki uzantıların oradaki paralel yapıları elbette ki harekete geçiyorlar ve Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. Ancak Güneydoğu'da bu çözüm süreci başladıktan sonrada ilk giden grup arasındaydım. Oradaki insanlar, barışa, huzura, istikrara susamışlar ve şu an çözüm sürecinin en çok benimseyenler onlar. Bundan dolayı BDP ve taraftarları da orada karşılık bulamıyorlar. Zemin bulamıyorlar. Orayı karıştırmak isteseler de bundan sonra inşallah başaramayacaklar. Çünkü oradaki insanlar son bir yıl içerisinde şunu gördü; terör dönemiyle, şu an huzur dönemi arasındaki yapıyı gördü. Oradaki halkımız, oradaki Kürt kardeşlerim, huzurdan yana tavırlarını net bir şekilde koyacaklar. ''
BDP DAR BİR ÇERÇEVEDE VARLIK GÖSTEREN BİR PARTİ
Ak Parti'nin 81 ilde olduğunu ancak BDP'nin dar bir bölgenin partisi olduğunu ifade eden İşler, ''BDP belli bölgede olan dar bir çerçevede varlık gösteren bir parti. Diğer ana muhalefet ve muhalefet partileri, Sivas'ın ötesine geçemeyen, Güneydoğu Anadolu'da neredeyse ismi hissedilemeyen partiler. Ak Parti olarak ben Van'ı ziyaret ettiğimde bunu gördüm. Allah'ın izniyle Van Büyükşehir ve İlçeleri alıyoruz. Bunun huzursuzluğunu BDP'liler de gördüğümüz için işte zaman zaman onlarda provokasyona kalkışıyorlar.'' diye konuştu.
KARIŞIKLIĞIN SEBEBİ, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
30 Mart'tan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını ifade eden İşler, halkın ilk kez Cumhurbaşkanı'nı kendisini seçeceğini hatırlattı. İşler, ''Doğrudan halkın seçeceği Cumhurbaşkanı, görev başında olacak. Bundan dolayı milletin doğrudan seçeceği kendi bağrından kopan, kendi duygu ve hislerini paylaşan bir Cumhurbaşkanlığını seçtirmek istemiyorlar. Bütün bu karışıkların arkasında yatan esas sebep budur. Acaba olağanüstü bir durum yapıp da bizim dayatacağımız Cumhurbaşkanı'nın millete seçtirebilir miyiz hesabı yapıyorlar, ama bunlar çabasının Allah'ın izniyle tutmayacağını düşünüyorum'' dedi.

MKY,HD,AA(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)