Suat DENİZ/ IĞDIR, ()- BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, Iğdır'da yaptığı açıklamada, dün Van'da konvoyuna yapılan taşlı saldırı ile ilgili olarak, "Bizim örfümüzde adetimizde misafire 'hoş geldiniz' denir, güller atılır. Taş atılmaz" dedi. 
Van'dan helikopterle Iğdır’a gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’i Valilik önünde Vali Davut Haner ile protokol üyeleri karşıladı. Yöresel kıyafetli küçük kız çocuğu Emrullah İşler’e çiçek verdi. Şeref defterini imzalayan Emrullah İşler'e, Vali Davut Haner kentin durumu ve sorunları hakkında brifing verdi. Bir gazetecinin Muradiye'de uğradığı saldırı ile ilgili soruya Emrullah İşler, şunları söyledi:
"Çaldıran'dan Muradiye'ye gittiğimizde taşlı saldırı oldu. Son derece çirkin bir saldırıydı. Muradiye'ye Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir başbakan yardımcısı gidiyor. Bizim örfümüzde, adetimizde misafire 'hoş geldiniz' denir, güller atılır. Taş atılmaz, sopa atılmaz. Bu örfümüze de adetimize de insanlığa da terstir. Türk'ün örfünde de Kürt'ün örfünde de böyle bir şey söz konusu değil. Kaldı ki burada biz demokratik yarış içindeyiz. Bu yarışta centilmenlik gerekir. Ama yapılan saldırılardan anlıyoruz ki BDP ciddi şekilde kan kaybetmekte, bunun acısını da bu tür saldırılarla çıkarıyor. Daha önce de bu konuda büyük şehir belediye başkan adayımıza böyle bir saldırı olmuştu."
Ziyaret sırasında Emrullah İşler'e Vali Davut Haner Karabağ kilimi hediye etti.

SD(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)