'BDP'NİN ÖZERK LAFLARINA KANMAYIN'
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Şırnak'da dün ölen eski milletvekillerinden Mehmet Tatar'ın taziyesine katılıp, kente esnafını ziyaret ederek nevruz çiçeği dağıttı.
Atalay, ziyaret ettiği Ak Parti seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada, seçim öncesi vali ve emniyetle görüşmeler yaptığını belirterek, her kesimden yanlış yapanın nefes alamayacağını söyledi. Atalay, yanlış yapanın önünde emniyet güçlerini göreceğini belirterek, şöyle dedi:
"Özgürce siyasetinizi yapın. Hiçbir şeyden kurkunuz olmasın. Bütün vatandaşlarımıza Kürt, Arap, Çerkez, herkese ana dilini öğrenmek istiyorsa, çocuklarımız işte burada okullarda anadillerini öğreteceğiz diyoruz. Şimdi seçimlerde istedikleri dilde kampanyalar yürütüyorlar. Eğer oradaki vatandaşlar Kürtçe anlıyorsa, Kürtçe konuşuluyor. Türkiye artık çok değişti. Onun için o BDP'nin özerk falan laflarına kanmayın, onların altı boş, içi boş. Türkiye'de birlik bütünlük içinde şanlı bayrağımızın gölgesinde bütün farlılıklarımızla, bütün özgürlüklerimizle inşallah daha iyi hayat yaşamak için siyaset yapıyoruz. Korkusuzca çalışın, ben biliyorum şiddetin gölgesinde, şiddetten medet umarak siyaset yapan BDP şiddeti bırakamıyor. Seçim ortamında seçim çalışması yapan partililerimize karşı buralarda bazen araçları taşlıyor. Bazen yine şiddet kollanıyor. Bakın burada onları uyarıyorum. Eğer siyasete demokrasiye, inanıyorsanız bu seçim ortamında bu tür haddini aşmaları bırakın. Yoksa biz haddinizi bildiririz. Her sandığın başında olacağız. Her binada her sandıkta hiç kimse oralarda haksızlık yapamayacak . Özelikle BDP'lilere söylüyorum, bu bölgede özellikle köylerimize korkular salıyorlar, kurkuyla demokrasi olmaz. Hani siyaseti savunan BDP, yalan söylüyorsunuz. Yalan. tehditleri çok seversiniz. Sen terörü çok seversin. Onun için bu demokratik ortamda partililerimize karşı şiddet uygulayana cezasını veririz. Bunu da buradan söyleyeyim."

EK(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)