'TURİZİMDEN 30 MİLYAR DOLAR KAZANCIMIZ VAR'
Belen'den İskenderun'a geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada 5 yıldızlı İskenderun Anemon Oteli'nin açılışını gerçekleştirdi. Anemon otellerinin yerli bir şirket olduğunu ve 22 oteliyle Türkiye'de çok güçlü bir marka haline geldiğini belirten Arınç, Türkiye turizminin geldiği noktanın da memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Bakın Türkiye'ye 2012 rakamlarında 36 milyon turisti Türkiye ye geldiğini ortaya koyuyor 2013 ondan farklı değil bakın 30 milyar dolar turizmden bir kazancımız var. Hamdolsun yüz binlerce insan Türkiye ye geliyor hoşlanıyor beğeniyor ve her zaman gelmeye çalışıyor" diye konuştu.
'BİRKAÇ KATİRİLYON BİZİM İÇİN ZOR DEĞİL'
Hatay'ın çılgın projesi olarak adlandırılan Amanosların altından geçecek tünel projesine değinen Bülent Arınç, şunları söyledi:
"Biz öyle tüneller yapıyoruz ki bizim için zor değil. Hatay'da muhteşem turizm potansiyeline sahip. Evet İskenderun'u meşhur eden demir çelik sektörü ve buralara yapılan fabrikalarımız. Artık buralarda 50 metrekare yatırım yapacak yerimiz de kalmadı. Çok değerli sanayicilerimiz var Türkiye'nin çok büyük ihtiyacını karşıladıkları gibi ihracat da yapıyorlar. Şu anda yer bulabilsek demir çelik sektörüne tahsis edebilsek bir bu kadar daha yatırım yapacaklar. İmkanımız olacak inşallah Sadullah Ergin Bey'in bir hükümet projesi olarak sunduğu güzel bir şey var. Amanosların altından tünel yapmak suretiyle İskenderun'dan doğuyu birleştirmek ve yeni sanayi imkanları yaratmak. Bunu yapmak birkaç katrilyon iş ama bu bizim için zor değil. Çünkü biz öyle tüneller yapıyoruz ki 'Ovit' gibi denizin üstünden denizin altından bu proje on İskenderun on Hatay yapar Hatay'ı büyükşehir yapan Sadullah Ergin'e Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yakışır."
Anemon Otelleri zinciri onursal başkanı İsmail Akçura ise Anemon markasını uluslararası saygın bir otel markası içinde yer almasını hedeflediklerini söyledi.
Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay), ()

(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)