AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, partisinin seçim bürosu açılışında Başbakan Erdoğan için 'Allahü tealanın bütün vasıflarını toplamış bir lider' dedi. Konuşmasının yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğini ifade eden Fevai Arslan, 'Yüce dinimizde de Allah'ın sıfatlarının kişiye mal edilemeyeceği hepimizce malumdur. Maksadımın bu olmadığını iyi niyetli her insan kabul edecektir' dedi.
Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan'ın geçtiğimiz cuma günü Düzce'de seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşma Düzce TV'de yayınlandı. Fevai Arslan açılışta yaptığı konuşmada, 'Dış mihraklar gördü ki Türkiye artık koşmaya başladı. İşte bu koşan arabanın tekerine bir şey yapmak lazım. Birinci dönemini geçtik, ikinci döneminde başarılı olamadık, ama üçüncü döneminde mutlaka bir şey yapmamız lazım ki Ortadoğu'da dünya lideri ülkeler arasına girmesin. Çünkü başında öyle bir lider var ki dünya liderliği kabiliyetinde ve Allahü tealanın bütün vasıflarına toplamış bir lider Sayın Recep Erdoğan var. İşte bunun önü kesilmeliydi' dedi.
Fevai Arslan yaptığı konuşmanın yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu ifade ederek, bugün yazılı açıklamada bulundu. Arslan'ın açıklaması şöyle: '10 Ocak Cuma günü seçim bölgem olan Düzce’de seçim bürosu açılışında irticalen yaptığım bir konuşmada 'Allah’ın emrettiği tüm ahlaki vasıflara sahip bir lider' kastiyle söylemiş olduğum cümle 'Allah’ın bütün vasıflarına sahip bir kişi' diye medya tarafından kamuoyunun gündemine taşınmıştır. İslam inancına ters düşen böyle bir cümleyi ne benim, ne de herhangi bir müslümanın kabul etmesi düşünülemez. Şunu unutmamak gerekir ki; biz siyasilerin yaptığı bazı konuşmalar yoğun tempomuz nedeniyle irticalen yapılmakta olup bazı cümlelerimiz yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermektedir. Yüce dinimizde de Allah’ın sıfatlarının kişiye mal edilemeyeceği hepimizce malumdur. Maksadımın bu olmadığını iyi niyetli her insan kabul edecektir. Sürç-i lisan olarak ifade edilen bu sözün siyaseten benim ve partimin aleyhinde kullanılması küçük siyasi hesapların ucuz bir yansımasıdır. Takdir edilmelidir ki burada asıl olan maksadıma dair kendi açıklamamdır.'