HASTANELERDE KUYRUKLARA SON VERDİK
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 20 bin kişiye hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, alandaki coşkunun Türkiye'ye selam olduğunu belirterek, "Biliyorum siz bedduaya lanet diyorsunuz, biliyorum, siz duaya Türkiye için, bu millet için evet diyorsunuz" dedi. Yozgat'ın on yıllar boyunca ihmal edilen bir şehir olduğunu, cezalandırılan, yatırımdan uzak tutulan bir şehir olduğunu söyledi.
CHP'nin genel müdürü olan kişinin, SSK'nın genel müdürü olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şimdi Yozgat'ı temiz, yeterli yatağı, doktoru, hemşiresi, cihazı olan hastanelere kavuşturduk, hastanelerde kuyruklara son verdik, rehin olaylarına son verdik, hastane, ilaç ayrımına son verdik. İstediği ilacı alabiliyor mu, istediği hastaneye gidebiliyor mu? İnsanımıza değer verilen bir sistemi hem Yozgat'a ve hem Türkiye'ye temin ettik" dedi.
DEVLET İŞÇİSİNE, MEMURUNA BORÇLU OLAMAZ DEDİK
Emekliye 3 kuruş maaş verildiğini, onun da banka önündeki kuyruklarda zehir edildiğini belirten Erdoğan, "Vezneye gelen benim yaşlı amcalarımı, teyzelerimi geri gönderiyorlardı. Zorunlu tasarruf adı altında emekli kardeşimin, işçi kardeşlerimin maaşlarından kestiler mi? 13,5 katrilyon. Başbakan olduğumda masamın üzerinde bunu buldum, 13,5 katrilyon. Arkadaşlarıma devlet işçisine borçlu olur mu? Arkadaşlar süratle bu borçları ödeyeceğiz dedik ve süratle ödeyip işi bitirdik. Başka bir sorun daha var, KEY denilen. Buradaki bir çok gençler bunu bilmez. Hani o gezi için dolaşanlar vardı ya onlar da bilmez. 3,5 katrilyon da bunun için kestiler, ödemediler, biz ödedik. Neden, çünkü devlet işçisine, memuruna borçlu olamaz dedik. Kardeşlerim, maalesef ülkeyi bu hale getirdiler. MHP'nin içindeki zat, MHP ne kadar kaldı orada? 3,5 yıl kaldı. Niye 5 yılı doldurmadın? Millet seni 5 yıl için seçti, niye kaçtın gittin. yönetemediler. Sakarya, Düzce, Kocaeli depremleri bunların işini bitirdi, kaçıp gittiler. Bizim dönemimizde de depremler oldu. Allah muhafaza, Bingöl, Van depreminde pes etmedik, oraları çok daha güzel hale getirdik, adeta yeni şehirler icat ettik. Çünkü bir yere sağlam basıyoruz. Attığımız adımları sağlam atıyoruz. Bu çarpık düzeni biz değiştirdik" dedi.
MERKEZ BANKASININ KASASINI BOŞALTTILAR
IMF'ye 23.5 milyar doları borcu MHP hükümetinin devrettiğini hatırlatan Bahçeli, "Geçen 14 Mayıs'da bitirdik, şimdi IMF bizden borç istiyor, biz borç vereceğiz.. Merkez Bankası'nın kasasını boşatmışlardı, 27,5 milyon dolar vardı.
Merkez Bankası'nı biz böyle aldık, şimdi 137 milyar dolar Merkez Bankası'nın kasasında para var. Devletin borcu neydi biliyor musunuz? Milli gelire oranı yüzde 73. Şimdi yüzde 35. Nerden nereye. Enflasyon yüzde 30'du, şimdi hamdolsun eh yüzde 10. Yine düşüreceğiz. Faiz, devletin borçlanma faizi yüzde 63, şimdi tek haneli rakamlarda, Türkiye'de faiz lobisinin çarkına çomağı soktuk ya, onun için rahatsız oldular" dedi.
BİR MÜSLÜMAN, BİR MÜSLÜMANA BEDDUA EDEBİLİRMİ?
Erdoğan, 3-5-10 ağaç sökülmesiyle hükümeti yıkmak istediklerini belirtiği konuşmasında, "Yav bu ülkede 3 milyar fidan ve ağaç diken bu iktidarı yıkabilir misin? Yıkamazsın. Şimdi de bir paralel yapı çıktı. Bir paralel yapı. 17 Aralık'ta bir de baktık ki bunlar türedi, bunlar başladılar bu iktidarı yıkmaya. Mesele ne, mesele başka. Bakıyorsunuz, beddua. Bir müslüman bir müslümana bedua edebilirmi ya, hale bakın. Bugün Yozgat'ta bir grup geldi, genç kızlarımız bir grup, 'biz onların evlerinde kalıyoruz, gece ibadete kalıyorlar, 'bize beddua ettiriyorlar'. Hale bakın hale. Ablalar böyle istiyor, ablalar bunu söylüyor. Ve bir de iftiralar ailemle, şahsımla ilgili iftiralar. Bunları anlatıyorlar çocuklara Ve bir de tehdit ediyorlar. Bu nasıl bir yaklaşımdır, Ak Parti'yi yıkmak için oyunuzu gidin ona verin" diye konuştu.
ŞU KIZLARIMIZA NE ÇİLELER ÇEKTİRDİLER
30 Mart'ın bir test olduğunu, Yozgat'ın sandıkları patlatacağını belirten Erdoğan, "Ben buna inanıyorum. Çünkü biz buradan sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Bu seçimin farklı bir özelliği var. Aynı zamanda Yozgat sandıklarında Ak Parti'ye verilen oy, diğer partilere de bir ders olacaktır. Gençler kapı kapı dolaşacaklar, analar kapı kapı kapı dolaşacaklar. Sizler doğruyu, hizmetlerimizi, eserlerimizi anlatacaksınız. Kardeşlerim soruyorum; şu kızlarımıza ne çileler çektirdiler. Benim 4 çocuğum var. 2 erkek 2 kız. Kızlarım bu çileyi çekti, bu sıkıntıyı çekti. İmam Hatip'te okumalarına rağmen derslere giremediler. Bu yavrularım üniversiteye gidemediler bu ülkede. Kardeşlerim, geldik ama sabırla geldik, dikkatli geldik ve sabrın sonu selamettir dedik, Artık başörtülü olarak yavrularımız üniversiteye, İmam Hatip'lere devlet dairesine giriyor mu? Sabrın sonu selamettir. Mesele bu. Ama şimdi sizlerden başka bir şey istiyorum. Çok çalışacaksınız, gayret edeceksiniz" dedi.
DERSHANELERDE BÜYÜK RANT VAR
Başbakan Erdoğan dershaneleri kaldıracaklarını da belirtirken, "Devletin okulları var mı? var. Öyleyse dershane niye. Yani bizim vatandaşlarımızı hep bir meta olarak gördüler. Sürekli sövüşlediler. Orada çünkü büyük bir rant vardı, yılda 1 milyar dolar. Bu rant kaybedilir mi? Bundan dolayı bu adımlar atıldı. Bütün imkanları seferber ettik. Artık dershane bitiyor. Biz devlet olarak hafta sonlarında yavrularımıza istediklerinde ücretsiz okullarında kurslar vereceğiz" dedi.
FAİZ LOBİSİ
Milleti faizle ezdirmediklerini, devamlı düşürdüklerini de belirten Erdoğan, "Şimdi gerektiğinde emeklinin evine gidip, orada kendisine banka, maaşını tıkır tıkır ödüyor. Geçtiğimiz günlerde bir gazetede birinci sayfada Ziarat Bankası ile ilgili haber çıktı. Ziraat Bankası çiftçiye sıfır faizle kredi veriyormuş. O faiz lobisi 'Ziraat Bankası'nın sıfır faiz vermesinden biz rahatsız olduk' dediler. Yaptıkları haberlerle bankayı bazı ülkeye şikayet ediyorlar. Dedikleri Bosna Hersek'te çiftçiyi destekliyor diyorlar. Kendi akıllarınca uluslararası kamuoyuna bankalarını şikayet ediyorlar. Sadece Ziraat Bankası değil, aynı şeyi Halk Bankası'na da yaptılar. Milli kurumumuz istihbarat teşkilatımıza saldırmadılar mı? Saldırdılar. Milli değerlerimize, kardeşlik projemize saldırıyorlar. Kim yapıyor bunları, devlet içinde devlet olmaya çalışan uluslararası örgüt yapıyor. Bu örgütün yanında CHP, MHP, geziciler var. Bu örgütün yanında Türkiye'nin her türlü marjinal sol örgüt,, terör örgütü var. Bu örgüt CHP'yi, MHP'yi vagon yapmış" diye konuştu.
SENARYOLAR YAZILIYOR
Yozgat halkına 'Ses kayıtlarını dinlediniz mi?, 'Ananaslardan haberiniz oldu mu?' diye soran Erdoğan, "Bunların cinsi başka. Bazı iş adamları ile, bazı medya patronları ile al gülüm ver gülüm işler yapılıyor. Ahlaksızca, edepsizce senaryolar yazılıyor. İşte CHP, MHP böyle bir örgütün oyuncağı haline geliyor. Paralel örgüt, ses, görüntü kayıtları ile CHP'nin MHP'nin yönetimini kendi kuklası haline getiriyorlar. Aynı şeyi Sayın Baykal'a bu örgüt yaptı, biz engelledik, MHP'ye yaptılar, biz engelledik, kıymetimizi bilmediler. İnternet yasasını bunun için yaptık anlamıyorlar, varın anlamayın. Bunun için bu adımı attık" dedi.
ŞANTAJA BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Bu yola kararlı bir şekilde devam ettiklerini de belirten Başbakan Erdoğan, "Çünkü yola çıkarken ne dedik, 'durmak yok, yola devam' dedik. Gezi olaylarında bir çok şeyler yaşandı. Bir yerden düğmeye basılıyor, Buradan Yozgat'dan MHP'nin genel başkanına soruyorum, daha önce sordum cevap vermedi. Ey Bahçeli, Gezici anarşistleri, teröristleri marjinal sol grupları savunmak sana mı kaldı? Gezi olaylarını, yakan yıkan, duvarları hakaretler yazanları savunmak sana mı kaldı? O hainleri savunmak ey Bahçeli sana mı kaldı? Başörtülü bir kızımıza saldıranları savunmak, bunun avukatlığını savunmak ey Bahçeli sana mı kaldı? Bu nasıl bir milliyetçilik anlayışı? Hatırlayın 2011 seçimlerinde kendilerine şantajlar yapıldı. Kardeşlerim onun öncesinde 2010 yılında aynı şekilde CHP'ye bunlar yapıldı. Bir tuzak kuruldu ve CHP'ye işte bu genel müdür böyle getirildi. Bize de yapılan bu şantaja boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Dik duracağız, ama diklenmeyeceğiz. Demokrasiyi milli iradeyi, istiklalimizi, hürriyetimizi namusumuz ve şerefimiz gibi muhafaza edecegiz" diye konuştu.
30 YILDIR DEVAM EDEN TERÖRÜN SONUNA GELİYORUZ
Başbakan Erdoğan konuşmasının devamında 30 yıl boyunca ana kuzularının, yiğitlerin, kahramanların şehitlik mertebesine ulaşarak ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutlarla Yozgat'a geldiğini, nice ocaklar söndüğünü, anaların, babaların ciğeri, yüreği yandığını hatırlattı. Erdoğan, "30 yıl devam eden terörün inşallah sonuna geliyoruz. Huzur, bahar havası yaşanıyor. Bu barıştan, bu bahardan huzur ve kardeşlik ortamından çok rahatsız oluyorlar. Kan akmıyor olmasından çok rahatsız oluyorlar. Türkiye büyüyor, gelişiyor, kalkınıyor, zenginleşiyor. Bundan çok rahatsızlar. Biz buna boyun eğmeyeceğiz. Bu tuzağı inşallah alt üst edeceğiz. Yapılan saldırıları lütfen görün, alçakça tavrı kumpası lütfen görün. 30 Mart yeni bir istiklal mücadelesinin zafer günüdür" dedi.
DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK HAVA LİMANI
İstanbul'a yapılan üçüncü köprüyü CHP'lilerin durdurmak istediğini de belirten Erdoğan, "Bakınız Marmaray bitti mi? Biz Marmaray ile konuşuruz. 153 yıllık hayal. Ecdadımızın Abdülmecit'in adımını attığı, hayalini kurduğu ama torunları olarak biz gerçekleştirdik. Şimdi aynı şekilde denizin altından tüp geçit yapıyoruz. Üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşallah 2015'de açılacak. Dünyanın üçüncü büyük dev havalimanı yapıyoruz. Senede 100 milyon kapasiteli. Cebimizden bir kuruş çıkmıyor, 20 yıllığına yapacaklar, çalıştıracaklar, Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim edecekler. 2017 yılında da o açılacak. Milliyetçilik bu. İstanbul'u İzmir'e bağlıyoruz. Şimdi Kocaeli geçişini yine bir dev köprüyle atıyoruz. Biz buyuz, biz eser üretiyoruz. Eşşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. İşte bu. Kendi helikopterlerimizi, savaş uçaklarımızı yapıyoruz. Bu hale geldik. Kitaplar sıralarda ücretsiz veriliyor mu? 205 bin derslik yaptık yav. Cumhuriyet tarihinde yapılanın ayrısından fazlasını biz yaptık" diye konuştu.
Ümit KOZAN-Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, ()