BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye Kürdistanı' ifadesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bunu bizim kabul etmemiz asla mümkün değil. Diyarbakır Belediye Başkanı'nın bu tür bir ifadeyi kullanması bana göre şık değildir. Bunlar, belli yerleri tahrik etmekten başka hiçbir işe yaramaz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV ve A Haber televizyonlarının ortak canlı yayınına konuk oldu. Başbakan Erdoğan, Murat Akgün moderatörlüğünde gazeteci Mehmet Barlas, Sevilay Yükselir, Mustafa Karaalioğlu, İbrahim Karagül ve Nihal Bengisu Karasu'nun gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
KÜRDİSTAN İFADESİNDEN MUHALEFETİN RAHATSIZ OLMASI MANİDAR
Diyarbakır'da yaptığı konuşmada 'Kürdistan' ifadesini kullanmasının sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, Kürdistan ifadesinden muhalefetin rahatsız olmasının manidar olduğunu söyleyerek, "Irak Anayasası'nda geçen ifade şudur: Kürdistan Bölgesel Hükümeti diye geçer. Kürdistan Bölgesi Yasaları, Kürdistan Bölgesi'ni diye geçer" dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün de tarihte buna benzer ifadeler kullandığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bu ifadeleri kullanan Gazi Mustafa Kemal bölücü mü? diye sordu.
TÜRKİYE KÜRDİSTAN'I GİBİ BİR TANIMI KABUL ETMEMİZ ASLA MÜMKÜN DEĞİL
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kullandığı 'Türkiye Kürdistan'ı' gibi bir tanımı Türkiye olarak kabul etmenin mümkün olmayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Bunu bizim kabul etmemiz asla mümkün değil. Diyarbakır Belediye Başkanı'nın bu tür bir ifadeyi kullanması bana göre şık değildir. Bunlar, belli yerleri tahrik etmekten başka hiçbir işe yaramaz. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin isimi bellidir. Bu isim üzerinde herhangi bir spekülasyona gitmenin de anlamı yok. Kendi bölgesi, 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi' diye geçer. Biraz daha yukarı çıkarız 'Doğu Anadolu Bölgesi' diye geçer" dedi.
Şivan Perwer'in Türkiye vatandaşlığı konusunda süreci başlattıklarını da belirten Başbakan Erdoğan, Perwer'in vatandaşlık konusundaki görüşünü daha sonra açıklayacağını söyledi.

HT (GD/RT)