AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın kuruluş yıldönümü törenindeki konuşmasını kastederek, "Ya çıkar cübbeni sen de birilerinin yaptığı gibi söylüyorum. Siyasi çok seviyorsan çık bu siyaset meydanına orada kendini ispat et" dedi.
Ankara'da Danıştay'ın 146'ncı kuruluş yıldönümü töreni sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına sinirlenerek toplantıyı terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar'daki NG Güral Termal Otel'de yapılan 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.
Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın kuruluş yıldönümü törenindeki konuşmasını kasteden Başbakan Erdoğan, "Bugün bir tane hukukçuyu dinledik. Onunla ilgili değerlendirmeyi yarın kapanışta yapacağım. Bunlar ne yazık ki hukuk mensubu. Anayasa profesörüymüş, ne olursan ol. Eğer sen bunu sindirememişsen, eğer sen doğru dürüst konuşmuyorsan, eğer bütün ifadelerini dürüstlük üzerine değil de maalesef dürüst olmayan ifadeler üzerine inşa ediyorsan, senden bişey olmaz, istediğin kadar profesör ol. Kusuru bakmayın" dedi.
Sözlerine "Bunlarda saygı denilen bişey yok" diye devam eden Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bir yere davetlisiniz. Yasal olarak konuşma hakkınız yok. Tüzükte öyle bir kendilerine hak verilmiş. Teamül olarak geliyor ve Danıştay'ın başkanı 25 dakika konuşuyor, ev sahibi. Ve bu beyefendi orada bir saat konuşma yapıyor. Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde konuyla ilgili değil, tümüyle baştan aşağıya bir siyasi konuşma yapmak suretiyle orada kendine göre bir tatmin. Ya çıkar cübbeni sen de birilerinin yaptığı gibi söylüyorum. Siyaseti çok seviyorsan çık bu siyaset meydanına orada kendini ispat et."
HERKES SENİ DİNLEMEYE MECBUR MU?
Danıştay töreninde devletin üst düzey yöneticilerinin bulunduğunu belirten Erdoğan, "Devletin üst ricali Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı herkes orada, yargı orada. Bir kısım da şakşakçılar var malum. Onlar da alkışlıyor. Bir kısmı hepsi değil tabii. Onlar da alkışlıyor, onlardan da tabii tatmin oluyor. Artık tahammül, tahammül, tahammül. 25 dakika başkan konuşacak, sen orada bir saat konuşacaksın. Herkes seni dinlemeye mecbur mu, öyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.
VAN'LA İLGİLİ YALAN İFADE KULLANDI
Feyzioğlu'nun Van'la ilgili eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, şöyle dedi:
"Van'la ilgili tamamen yalan bir ifade kullandı. Biz Van'da kiracılara ev vermiyormuşuz. Bir defa konuyu iyi öğren. Biz Van'da 18 bin konut yaptık. Önemli başarı. Bunların içerisinde öncelikli olan nedir, ev sahiplerine konutlarını vermekti ve biz ev sahiplerinin konutlarını verdik. Artan konutlarımız vardı, artan konutlarımızı da kura ile kiracılarımıza sattık. Bunun dışında kiracılardan konut sahibi olmak isteyenler olursa TOKİ orada konut yapmaya devam edecektir. TOKİ konutlarından gider alırlar. Bunlar orada konut sahibi değillerdi ki, sen nasıl hukukçusun? Zaten kirada oturuyorlardı, şimdi de başka bir evde kirada oturuyorlar. Olayın aslı bu. Biz kimseyi açıkta bırakmadık. Depremden bugüne kadar Van'a 5 katrilyon destek verdik. Bundan zerre kadar bahsetmiyorsun, orada kalkıp hükümetimizi utanmadan sıkılmadan yargılamaya yöneliyorsun. Çünkü müracaat ettiği kapı belli. Kendi zihniyetinde, kendi kafa yapısında kişiler. Gel bir sor bakalım. Buraya neler yapıldı? Gitmiş konteyneri gezmiş. O konteynerin oraya gelmesi bile önemli bir adımdır. Bugün de bir tiyatroyu Danışay’da seyrettik. Danıştay Başkanı gayet dört dörtlük bir konuşma yaptı. Eleştirilerini edep, adap içinde verdi. Yeri geldi kendilerini de eleştirdi. Arkadan bu çıkıyor bir saat konuşuyor. Bu edebe adaba sığmaz. Bunlar devlet protokolünden de bihaber."

EB(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)