BAŞBAKAN ERDOĞAN ATSO BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NG Güral Termal Otel'de basına kapalı toplantının ardından Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar'ın termal turizmde bir çekim merkezi haline geldiğini söyledi. Yeni yapılan hizmet binasının Afyonkarahisar'ın gelişmesine mütenasip bir işaret fişeği olduğuna inandığını kaydeden Erdoğan, "Gerçekten Afyonkarahisar, son yıllarda gerek sanayide gerek ticarette çok derece önemli adımlar attı. Ve bu adımlar büyük bir heyecanla büyük bir aşkla ilerleyerek devam ediyor. Bu tabii ki bizi de gururlandırıyor. Artık Afyonkarahisar sadece ulaşımda trafiğin kesiştiği nokta olmaktan çıkıyor. Hava ulaşımında da yine çok farklı bir konuma ulaştı. Özellikle bundan sonra termal turizmde çok ciddi bir çekim haline gelecek" dedi.
MERMER İHRACATI
Mermer üretiminde işlenmiş ürünlerin ihracatının nemine değinen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Afyonkarahisar'ın kendi evlatlarının Avrupa'daki ağırlığı konumu zaten belli. Onların da bir turizm elçisi olarak yer alması tabii ki Afyonkarahisar'a gelecek olan turistlerin sayısını ciddi oranda etkileyecektir. Bütün bu düşüncelerle gerek sanayide gerek ticarette gerek turizmde Afyonkarahisar'daki bu gelişmeleri gururla izliyor, takdir ediyoruz. Burada 9 bin 500 metrekarelik bir alana sahip, böyle bir alanda, hizmet ve sorumluluklar da artıyor. Bizim mermer sanayinde Afyonkarahisarımızın konumu, özel bir yeri var. Bu bizim artık kütükleri (blok mermer) ihraç ettiğimiz bir ülke değil bunları işleyip, ülkemizde aynı zamanda işlenmiş olarak ihracını sağlayacak bir konuma gelmenin de adımlarını atmaya inşallah vesile olur."
Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve çok sayıda davetli katıldı.
GAZETECİLERLE 'SELFİE'
Akreditasyonları olmadığı gerekçesiyle açılışın yapıldığı salona giremeyen yerel gazete muhabirleri, Başbakan Erdoğan ATSO'dan ayrıldığı sırada, "Başbakanım birlikte fotoğraf çekebilir miyiz?" diye seslendi.
Gazetecilerin çağrısına olumlu yanıt veren Erdoğan, dışarıda bekleyen muhabirleri yağmur yağdığı için içeri davet etti. ATSO hizmet binasının lobisinde muhabirlerle 'selfie' fotoğraf çektiren Erdoğan, bu sırada kareye girmeyen muhabirleri de yanına çağırdı. Fotoğraf çekiminin ardından Başbakan Erdoğan, ATSO'dan ayrılarak konakladığı otele döndü.

OB(SU/ESM) (FOTOĞRAFLI)