Ergün AYAZ- Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan partisinin Adapazarı mitinginde yaptığı konuşmada, CHP ve Fethullah Gülen'i eleştirdi. "Pensilvanya, dindanlara zulüm etmiş CHP ile yol arkadaşlığı yapıyor" diyen Erdoğan, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve bakanların telefonlarının dinlenmesinin ulusal güvenliğe saldırı olduğunu vurgulayarak, Fethullah Gülen'e, "Sen Hoca Efendi misin, istihbarat şefi misin?" diye seslendi.
Adapazarı'ndaki Kent  Meydanı'nda düzenlenen miting için yoğun güvenlik önlemleri alınan kente özel bir helikopterle gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, alanda toplanan yaklaşık 40 bin kişiye hitabetti. Konuşmasında seçimlere 10 gün kaldığını hatırlattıktan sonra "Devlet içinde devlet olmaz. Paralel yapılanma olmaz. Kim buna başvuruyorsa bunun hesabını ağır öder. Ve ödeyecekler. Şu anda bir geçiş dönemindeyiz. 30 Mart bunun başlangıçıdır ona göre" diyen Başbakan Erdoğan, Nigde’den gelen askerlere saldırı haberinin ulaştırılması üzerine, "Ulukışla'da alçakça bir terör eylemi yapıldı. 2 asker ve 1 polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum" diyerek emniyet güçlerinin saldırganların peşinde olduğunu söyledi.
"İNZİVADAYIM DİYOR, HOLDİNG YÖNETİYOR"
Konuşmasında, kalabalığı işaret ederek, "Sakarya bugün şu meydandaki haliyle yeniden tarih yazıyor" diyen Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:
"Millet kaset, iftira, montaj siyasetine itiraz ediyor. Millet dini ile alay edenlere dini değerleri ayaklar altına alanlara, devlet içinde yapılanmaya buradan itiraz ediyor. Tek ceketim var deyip, o ceketine dünyayı sığdıranlara millet itiraz ediyor. Pensilvanya'da 'inzivaya çekildim' deyip Türkiye'de fitne çıkartanlara milletim itiraz ediyor. Ne diyor, 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim.' Niye Türkiye'de inzivaya çekilmedin. Sakarya'da, Mekke'de, Medine'de inzivaya çekilemez miydin? 'İnzivadayım' diyor, holding şirket yönetiyor. Türkiye'de insanların telefon konuşmalarını dinliyor. Yatak odalarını izliyor. MİT raporlarından, atamalara kadar her konuya müdahele ediyor."
PENSİLVANYA'DAKİ ZAT YANLIŞ HESAP YAPTI
Başbakan Erdoğan konuşmasında, Gülen'e eleştirilerini sürdürürken, "Bu Pensilvaya'daki zat, asırlık ağaçların yapraklarını dökebileceklerini zannediyor. Bu zat yanlış ölçümler ve hesaplar yaptı. Pensilvanya'daki zat kendi fani şahsiyetleri, kendi hırsları ve arzuları üzerine hakikatler inşa etmeya çalışıyor. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. Biz yola çıkarken kula kulluğa hayır dedik. Sadece Allah'a kulluğa evet dedik. Sadece rükuda eğileceğiz, başka hiçbir yerde hayır dedik. Pensilvanya'daki söylediyse bir hikmet vardır. Hadi oradan canım. Ne demek nerden çıkartıyorsun? O yanlış yapmıyor mu? Biz bu yola 81 vilayette 77milyonla hep birlikte çıktık. Dünyanın bütün masumlarıyla yol arkadaşı olduk" dedi. Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
PENSİLVANYA TÜRKİYE DÜŞMANLARIYLA YOL ARKADAŞLIĞI YAPIYOR
"Pensilvanya, dindanlara zulüm etmiş CHP ile yol arkadaşlığı yapıyor. Camileri ahıra, depoya çeviren, Kuran'ı, kitapları yasaklayan CHP ile yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya MHP ile yol arkadaşlarıyla, Gezicilerle, sol örgütleriyle arkadaşlık yapıyor.
Dünyada Türkiye düşmanı kim varsa Pensilyvanya onlarla yol arkadaşlığı yapıyor. 'Yeter ki Ak Parti'yi indirelim' diyorlar. Ama başaramayacaklar. Cevap burada. Halep ordaysa arşın Sakarya."
İSTEDİĞİN KADAR TUZAK KUR
Başbakan Erdoğan konuşmasında, "Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmak için önce Gezi olayları ile karşımıza çıktılar. Ardından 17 Aralık darbe girişimi ile çok açık saldırı başlattılar" diyerek şöyle devam etti:
"Gezi olaylarını başarabildiler mi? Başaramadılar. Ama iyot gibi açığa çıktılar. 25 Aralık tarihinde de aynı şeyi denediler. Başardılar mı? Şimdi geliyoruz 30 Mart'a. 30 Mart'ta sandıkların tokadı hiçbirşeye benzemez. Onun için ben sizden son 10 gün iyi çalışmanızı istiyorum. Kurulan tuzakları bilmiyorlar. İstediğin kadar tuzak kur. Halkın bir tuzağı, hakkın bir tuzağı var. Bunlar onu görmediler. Artık AK Parti milletiyle bu yolda gümbür gümbür geliyor. Seçim dönemindeyiz."
Başbakan Erdoğan konuşmasında bu kez internetlerde yayınlanan ve montaj olduğunu söylediği tapelere getirerek şöyle devam etti:
NESİN SEN?
"Pensilvanya'nın piyonlarını kullanarak ulusal güvenliğimize saldırısı var. Bir Başbakanı, Cumhurbaşkanı, bakanları dinleyemezsiniz. Ama bunlar dinledi. Bunlarda ahlak diye bir şey yok. Bunlarda seviye diye bir şey yok. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Bir Müslüman bir diğer Müslüman veya insanı özel mahremine girip dinleyemez. Bunlar bunu yaptılar. Neymiş hoca efendi. Sen hoca efendi misin istihbarat şefi misin? Nesin sen? Diyor ki, 'elimde çok şeyler var' diyor. Bunlar şantaj çetesi. 15 yıl önce senin de bir saygınlığın vardı. Artık ben saygımı kaybettim. Saygı duyarsam, önce kendime, sonra tüm insanlara saygısızlık yapmış olurum. Gece beddua seansları yapıyorlar. Başbakana beddua ediyorlar. Bu beddualar tutmaz. Bu beddular bumerang gibi onları vurur."
"EYY FETHULLAH GÜLEN"
Başbakan Erdoğan Gülen, "Bunlar Mavi Marmara vurulduğu zaman gülenlerdendi bunlar" diyerek şöyle devam etti:
"Eyy Fethullah Gülen. 9 şehidimizle ilgili ağladın mı? Onların vurulmasını haklı çıkaracak açıklamalarda bulundular. Suriye'deki masumlarla ilgili açıklama duydunuz mu? Filistin, Gazze'deki kardeşlerimizle ilgili? Ah benim kardeşlerim. Mısır'da Sisi'nin tankları toplarıyla öldürülen kardeşlerimiz, o Esma için niye ağlamıyor? Sen o topladığın zekatları ne yaptın? O milyarlarca dolarlı ne yaptın? Bunların hesabını soracağız. İnlerine gireceğin inlerine.  Bunu yapacağız.  CHP gibi MHP de şimdi beraberler. Bu Pensilvanya'nın ceketinin altına girmiş durumdalar."
Konuşmasında, CHP'ye de yüklenen Erdoğan, "CHP’nin en önemli mesleği yalan. Bunlarda takiye, fitne ve fesat var. Fetvayı Pensilvanya'dan almışlar. Pensilvanya'da da aynıları var. Göreve geldiğinde Çarkçı Kemal dediler. Sakarya'nın Çark Caddesi'yle alakası yok. Bununki yalan çarkı ve bu çark sadece yalan üretiyor. Ben bunun yalanlarını dinlemekten bıktım artık" dedi.

EA,ZT(MB/AAA) (FOTOĞRAFLI)