BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum. Onun için de İçişleri Bakanı'na gerekli talimatı verdim, gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura bakmasınlar; bu tür bir çok provokatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz" diye konuştu.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili kendisine yönetlilen bir soruyar Başbakan Erdoğan, "Bir defa çok açık net söyleyeyim; arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum. Ancak arkadaşımıza yapılan oradaki tavırları da niçin bu medya
eleştirmez?. Adana'da 'hükümet istifa', 'Allah belanı versin' gibi hakaretler de Adana Valisi'ne yönelik yapıldı. Bütün bunlar yapılırken.O da bir insan. Kalkıp böyle bir şey yaptı. Ben oradaki o ifadeyi tabii ki doğru bulmuyorum. Onun için de İçişleri Bakanı'na gerekli talimatı verdim, gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura bakmasınlar; bu tür bir çok provokatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz" dedi.
BEDELLİ ASKERLİK
Bedelli askerlik konusunda Başbakan Erdoğan "Çok uçuk. Bir defa CHP kendisine göre bir yarışın içerisine girmek istiyor. Bu işle ilgili olarak bunlar Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuda ne diyor, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kanaati nedir, ihtiyaç nedir, ne değildir? Biz
herşeyimizi Türk Silahlı Kuvvetleri ile olgunlaştırarak yapıyoruz, kanaatlerini alıyoruz. Ondan sonra biz eğer bir değişiklik gerekiyorsa onları da yapıyoruz, ona göre bir tasarı haline getiriyoruz. 6 ay yarışa giriyoruz. Bunlar hep siyasi yaklaşımlardır. Yani bu oy beklentisi başka bir şey değil. İkinci bir adım da 12 ay bir yedek subaylık konusu. O zaten değişecek. Biz ne yaptık? 16 ayı 12'ye çektik. Yedek subay da, er, erbaş da 12 ay olarak yapacak. Ama bedelli askerliğe gelince, şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bedelli askerlik noktasında olumlu bir yaklaşımı söz konusu değildir. Dolayısıyla programımızda şu anda bizim bedelli askerlik yok" diye konuştu.
'BÜLENT ARINÇ İLE GÖRÜŞTÜNÜZ MÜ?' SORUSU
'Bülent Arınç ile görüştünüz mü?' sorusuna Başbakan Erdoğan, "Lütfen bırakın da biz onları kendi aramızda konuşalım" diye yanıt verdi.