BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,ODTÜ Ormanı'nda yapımı devam eden yol çalışmaları ile ilgili olarak, "Yol medeniyettir. Ama medeni olmayanlar yolun kıymetini anlamazlar. Önünde cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, gider başka yerde inşa ederiz" dedi.
"BİZE BAYRAM İÇİNDE BAYRAM YAŞATAN İKİ PİLOTUMUZA TEŞEKKÜRLER"
Lübnan’da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan iki pilota geçmiş olsun dileklerini de ileten Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Lübnan’da kaçırılan iki pilotumuz uzun uğraşlarımız çok dikkatli çabalarımız neticesinde serbest kaldılar. Cumartesi İstanbul’a intikal ettiler. Pilotlarımızın ailelerini aramıştım ve mutlu haberden haberdar etmiştim. Cumartesi pilotlarımızın sevincini birlikte yaşadık. Pilotlarımızın bulunması için büyük gayret ortaya koymuştuk. Çalışmaları çok gizli ve dikkatli yürütmek gerekiyordu. Konuyu mutlu bir sona ulaştırdık. Dışişleri Bakanlığı’mıza, MİT’e ve diğer ilgili kurumlara çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Bize bayram içinde bayram yaşatan iki pilotumuza ailelerine THY’nin tüm çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Büyük devlet olmanın nimet olduğu kadar hiç şüphesiz külfetleri de var. Külfetten korkanlar nimete kavuşamazlar."
"DIŞARIDA PİŞİRİLEN ZEHİRLİ AŞLAR İÇERİDE SERVİS EDİLMİŞTİR"
Türkiye ekonomisinin büyümesini engellemek isteyenlerin olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Türkiye’nin büyümesini engellemek amacıyla içeride olduğu kadar dışarda da tuzaklar kurulmuş dışarıda pişirilen zehirli aşlar içeride servis edilmiştir. Meyve veren ağaç taşlanır. Türkiye ekonomisi demokrasi ile daha da büyüdükçe bu büyümeyi çekemeyenler farklı yollara başvurarak Türkiye’yi hedef alacaklardır. Bu bölgede güçlü bir Türkiye olmasını istemeyen bunu engellemek için her yola başvuran odaklar var. Türkiye’ye kast eden o terörü besleyen o çeşitli araçlarla Türkiye içindeki o odaklara karşısında hukuk içinde çok yoğun bir mücadele veriyoruz. Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Bugüne kadar buna asla müsaade etmedik etmeyiz. Malum çevreler sistemli şekilde yürütülen kampanyaları ve o niyetleri bilmediğimizi zannediyorlar ama biliyoruz. Gerek Türkiye içinde gerek bölgemizde adaletten insan hak ve özgürlüklerini yüceltmekten başka gayemiz yok" dedi. "HÜKÜMET İMRALI’YA İSTER GÖNDERİR İSTER GÖNDERMEZ"
İmralı’ya kimin gidip kimin gitmeyeceğine hükümetin karar verdiğini dile getiren Başbakan  Erdoğan, "Birileri çıkıp da 'İmralı’ya kim gider kim gelir’ diye hesap yapıyor. Bunun kararını hükümet verir. İster gönderir ister göndermez. Hükümete ya da Adalet Bakanlığı’na kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Yeri gelir gönderilir yeri gelir gönderilmez herkes haddini bilecek. Biz bunu her fırsatta ifade ettik. Türkiye’de de bizim yetkilerimizin ne olduğunu biliriz. Ülkemizin hassasiyeti sebebiyle bazı konularda sessiz kalıyorsak bu sessizliğimiz bazılarına prim olarak kabul edilmesin. Hiçbir ülkenin zararını biz kendi karımız olarak görmeyiz" diye konuştu. "MARMARAY İLE DÜNYADA BİR ÖRNEĞİ ORTAYA KOYUYORUZ"
Başbakan Erdoğan, "29 Ekim’de asrın projesi olarak nitelendirdiğimiz çok önemli bir açılışı gerçekleştireceğiz. Bu 150 yıllık bir hayaldi. Abdülmecit’in, Abdülhamit’in hayali gibi projelendirilmesi gibi adımların atıldığı ama uygulamaya gelince kimsenin teşebbüs edemediği bir projeydi. Bu proje hazır hale geldi. Salı günü İstanbul’da muhteşem bir törenle bu eserin açılışını yapacağız. Boğaz’ın 62 metre derinliğinden geçen bir raylı sistemle dünyada bir örneği ortaya koyuyoruz" dedi.
"YERLERİNE 3-5 MİLYON AĞAÇ DİKİLİR"
Başbakan Erdoğan, "İstanbul’da 3. Boğaz Köprüsü’nün temellerini attık. Birileri çıkıyor, yok şu kadar ağaç kesiliyor, yok şu kadar ağaç sökülüyor. Biz ammeye hizmet veriyoruz. Tüm insanlık bu köprüden istifade edecek. Oradan 200-300 bin ağaç sökersin. Bunların yerine 3 milyon, 5 milyon ağaç dikersin. Bizim Türkiye’de ne kadar ağaç diktiğimizi bilmeyenler şimdi nasıl olur da bir yerden engeller koyalım. Dünyaya sizin gözünüz kör be. Dünyada nerede neyin nasıl yapıldığından haberiniz yok" diye konuştu.
"YOL MEDENİYETTİR, YIKAR BAŞKA YERE İNŞA EDERİZ"
Yolun medeniyet olduğunu belirten Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Yol uğruna her şey feda edilir . Yol medeniyettir. Ama medeni olmayanlar yolun kıymetini anlamazlar. Önünde cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz. Belediyeler bunun planını yapar. Uygulamaya da sokar. Birileri çıkıyor engelleme çalışıyor. Bütün yolsuzlukların mimarı CHP bunu engellemeye çalışıyor. Biz yol yaparız onlar yolsuzluk fark bu. Modern eşkıyalar yol kesiyor. Kim yolumuzu kesmeye çalışırsa o çelik irademizi görecektir. Bu yola böyle devam edeceğiz."
"MİT MÜSTEŞARI İLE KİM UĞRAŞIYOR?"
MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "MİT Müsteşarı ile kim uğraşıyor? Bunlar çok önemli. İçeriden de uğraşanlar var, dışarıdan da var. Biz memnun olduğumuz bürokratımıza, teknokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız. Biz yıllarca istihbarat örgütlerinin nasıl çalıştırıldığını biliyoruz. Artık böyle bir anlayış yok. Genelkurmay Başkanımız ile her hafta konuşuruz. Kimse Silahlı Kuvvetleri zan altına sokmasın" dedi.