BAŞBAKAN ERDOĞAN OSMANİYE'DE
Başbakan Erdoğan, Osmaniye'de Devlet Bahçeli Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti. Türkiye'nin çok önemli bir seçime hazırlandığını belirten Erdoğan şöyle dedi:
"İstiklalimize güç katacağımız bir seçime gidiyoruz. Bu çok önemli hususları sizlerle paylaşma istiyorum. Bütün hücumlara rağmen Ak Parti gümbür gümbür geliyor. Ak Parti mahalli seçimlerde yeni bir rekora hazırlanıyor. Ak Parti sandıktan bir kez daha birinci parti olarak çıkıyor anketler bunu gösteriyor sokak meydanlar bunu gösteriyor. Bunu biz ne kadar biliyorsak muhalefet de bunu çok iyi biliyor 230 Mart'ta bir kez daha yenileceklerini anladılar. Kaybedeceklerini bildikleri için kara propagandaya başladılar. Sandıkta hile olacak iftiralarını yaymaya başladılar. CHP'nin Genel Müdürü ile MHP'nin Genel Başkanı ruh ikizidir. Şimdi bunlar yanlarına bir üçüncüyü buldular kim o Pensilvanya. Şimdi üç kafadar bir araya geldiler. Ve sokakları kendilerine göre hareketlendirecekler. Bunların kendilerine göre imamları var. Kainatın imamı var Pensilvanya'da. Kıtaların imamları var. Bir de Türkiye'nin imamı var. Türkiye'deki kurumlarını illerin ilçelerin imamları var. Bu imamların yanlarında bir de ablaları var. Bu ablalar kapınızı çalabilir. 'Sakın ha Ak Parti'ye değil CHP'ye MHP'ye oyunuzu verin' diyecek. Cennet cehennem satabilirler. İşte 30 Mart'ta bunlara şunu söyleyeceksiniz. Benim başörtümle siz uğraştınız, sizin imamınız 28 Şubat'ta bizim İmam Hatipler kapatılırken üniversiteler kapatılırken başörtülülerin önü kesilirken başörtülerine füruat dedi. Açın başörtüsünü girin üniversitelere dedi. Şimdi de sıkılmadan utanmadan kapılara geliyor. Gelin 30 Mart'ta bu oyunu bozun diyorum. MHP'nin Genel Başkanı bizim duruma düşmüş, okyanus ötesine verip veriştiriyordu. Bir öyle bir böyle. Şu anda araları kıyak. Öyle veya böyle 30 Mart'ta bu çarkı tersine çevirmek için kapı kapı dolaşmaya varmıyız."
MONTAJ KASETLERİYLE TÜRKİYE'Yi ESİR ALMAK İSTİYORLAR
CHP ve MHP'nin kirlik işler peşinde dolaştığını da belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Bunları anlamak mümkün değil. Türkiye'yi bu tür montaj kasetleriyle esir almak istiyorlar. Çok basit soru soruyorum MHP Genel Başkanı'na. Sayın Genel Başkan neden susuyorsun. Milletvekillerinin görüntülerini yayınlayan bu kişiler karşısında neden susuyorsun. Milletvekillerini, il başkanlarını dinleyen bu hainler karşısında neden susuyorsun. Ey Genel Başkan, yahu Gezicilere sahip çıkmak sana mı kaldı. İstanbul'un fethinden rahatsız olanlara sahip çıkmak sana mı kaldı. Merhum Saidi Nursi tüm hayatını zindanlarda sürgünde geçirdi. Çok çileler çekti. Vefaat edeceğini anlayınca yanındaki talebelerine Urfa'ya gidiyoruz diyor. Kış günü yola çıktılar. Çok cefalı yolculuğun ardından Osmaniye'ye ulaştılar sahuru burada yaptılar. Alman çeşmesi denilen yerde sabah namazını kılıyor. Orada çeşmenin başında durup bu dağın adı nedir diye soruyor. Çeşmenin başında durup bu dağın adı nedir diye sorduğunda Gavur Dağı dediklerinde buranın adı Nur Dağı olsun dedi. Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. Osmaniye'den Şanlıurfa'ya gidiyor polisler yeniden Isparta'ya götürmek istiyor. DP İl Başkanı silahını masanın üzerine koyuyor ve götüremezsiniz diyor. Bu sırada hakka teslim oluyor. Sibirya'dan kaçıp vatanına geliyor. Vatanının hapishanelerinden kaçmayı bile düşünmüyor. Hiç sebep yokken vatanından kaçıyor. Hiç bir neden yok iken Pensilvanya'dan dönmüyor. Dönmedikleri gibi ülkeyi karıştırıyorlar. Bütün bu olaylar karşısında bizim de sessiz kalmamız mümkün değil. CHP unutmayın darbelerin partisidir. CHP kasetlerin partisidir. Şu andaki zat kasetle geldi kasetlerle de gidecek. Ama şunu anlamıyorum MHP'nin bir ihanet şebekesiyle hareket etmesini hiç kimse izah edemez. MHP bu yanlışlığın altında kalır. Bu yanlışlıktan dönmez ise alnına kara leke kondurur. MHP'ye gönül veren kardeşlerim 450 MHP'linin dinlendiği bu süreç içinde gerekli dersi MHP yönetimine verecektir."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 3,5 yıldır iktidarda kalmasına rağmen memleketi Osmaniye'ye yatırım yapmadığını anlatan Erdoğan, "Benim kulağımdan tutup getirecekmiş, yahu bu bir Genel Başkanı'na yakışır mı? Neymiş, uçakla dünyanın değişik yerlerine gidiyormuşum. Yahu sen uçma özürlüyse ben ne yapayım. 3.5 yıl iktidarda kaldın, sen kaç ülkeyi ziyaret etti. Biz uluslararası vizyon sahibi yaptık Türkiye'yi. Artık Türkiye gündemi belirlenen bir ülke değil gündem belirleyen bir ülke" diye konuştu. Konuşmasının bu bölümünde "Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır" benzetmesini yaptı.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı.
Murat KİBRİTOĞLU-İbrahim EMÜL-Akif ÖZDEMİR/ OSMANİYE, ()

(OA/AAA)(FOTORAFLI)