Ümit KOZAN-Bahar DEMİREL/ ANKARA, () - ANKARA'da konuşan Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, "Çık rahat rahat ben Aleviyim de. Korkma, rahat ol, huzurlu ol. Ben de Sünniyim. Sünni olduğumu rahatça söylüyorum. Milleti aldatmayalım. Ya olduğun gibi ya göründüğün gibi ol" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Keçiören İlçesi'ne bağlı Etlik mahallesinde halka hitap etti. Konuşmasında mezhep vurgusu yapan Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, rahatsız olmuş. Erdoğan, niye böyle söylüyor? Bu ayrımcılıktır. Niye ayrımcılık? Bugüne kadar Alevi vatandaşım, Alevi olduğunu söyleyemediği için rahatsızdı. İşte onun önünü açtık. Sen de Alevisin. Çık rahat rahat ben Aleviyim de. Korkma, rahat ol, huzurlu ol. Ben de Sünniyim. Sünni olduğumu rahatça söylüyorum. Milleti aldatmayalım. Ya olduğun gibi ya göründüğün gibi ol. Mevlana'ya sevgili olduğunu söylüyorsun. Aldatıcılardan olma" dedi.
10 AĞUSTOS'TA MİLLET, ÇANKAYA'NIN KİLİTLERİNİ TAMAMEN KALDIRIYOR
Milletin kendi iradesi ile Cumhurbaşkanı seçeceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Kabe, Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diye şiirler yazdılar. 23 Nisan 1920'de Meclis'te ilk Meclis açıldığında Meclis'in duvarında ne yazıyordu biliyor musunuz? Şura Suresi'nin 38. ayeti yazıyordu. Ne diyor bu ayet? 'Onlar aralarında işlerini istişare ile görürler.' Meclis bu işi görüyordu. Sonra bunu kaldırdılar. Hakimiyet milletindir, yazısını koydular. Sonra bunu da değiştirdiler. 'Egemenlik ulusundur' yazdılar. İsmet İnönü döneminde bu yazıyı da Meclis'in duvarından sildiler. Sadece Çankaya'yı değil, Meclis'i de milletten koparmak istediler. Merhum Özal geldi, Sayın Abdullah Gül geldi; Çankaya millet ile buluştu. Şimdi inşallah 10 Ağustos'ta Çankaya ile millet arasındaki bütün engeller Allah'ın izniyle ortadan kalkıyor. 10 Ağustos'ta millet Çankaya'nın kilitlerini tamamen kaldırıyor" ifadelerini kullandı.
BU EZANLAR Kİ ŞEHADETLER DİNİN TEMELİ...
YSK'nın cumhurbaşkanlığı seçim reklamları aleyhinde verdiği kararı eleştiren Başbakan Erdoğan, "Gördüğünüz, izlediğiniz film var ya MHP'lileri rahatsız etti. Neden biliyor musunuz? Ezan varmış. Neden biliyor musunuz? Seccade varmış. Neden biliyor musunuz? Seccadenin üzerinde başı yaşmaklı benim Anadolulu bacım varmış. YSK'ya MHP, şikayet etti. YSK, 6'ya 4 oy çokluğu ile onların istediği gibi karar verdi. Verdiniz de ne oldu? Şimdi ben buradan sesleniyorum; Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli. Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli" dedi.
EY CHP, SENİN MAZİN BU KADAR KARANLIK 
CHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Bu MHP'nin bilyaları dağıldı. Kılıçdaroğlu'na vagon oldu. Pensilvanya'ya vagon oldu. Bilya dağıttı bilya. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bitti. Ya huyundan, ya suyundan. Kılıçdaroğlu'nun peşine takılırsan gireceğin yer burası. Onlar, ezanlarımızı susturmadılar mı? Bu CHP Kur'an kurslarımızı kapatmadı mı? Bunlar İmam Hatip'leri kapatmadı mı? Bunlar Kur'an'ı toplatmadı mı? Bunlar başörtülerimize saldırmadı mı? Yıllarca bu ülkede okullara, üniversitelere, İmam Hatip'lere başörtüsünden dolayı rahatsız oldular. Kay sayısını getirdiler. Bu ülkede inancını yaşamak isteyenlere inancını yaşatmadılar. Ey CHP, senin mazin bu kadar karanlık." 
YOLSUZLUKLARIN OLDUĞU BİR TÜRKİYE'DE BUNLAR OLABİLİR MİYDİ?
Başbakan Erdoğan, hakkında çıkan yolsuzluk iddialarına vurgu yaparak "Ey MHP, bankaları boşalttın bankaları. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bank hepsi gidiyordu. Geldik, şimdi Ziraat Bankası güçlendi. Halk Bankası güçlendi, VakıfBank güçlendi. Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye'de bunlar olabilir miydi?" dedi.
BUNLARIN İBADETİ TAMAMEN ALDATMAYA YÖNELİK
Muhalefete yönelik eleştirilerine devam eden Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Müdürü, şimdi gittiği yerlerde kitaptan, Hz. Peygamber'den bahsediyor. Allah lafzı, celilini ağzına alıyor. Hamdolsun ne kadar güzel. Ne güzel şeyler oluyor. O da alıştı bu işlere. Güzel, güzel, ne güzel gelişmeler... Öbür taraftan HDP'nin adayı, 77 milyona hitap etmeye, bayrak demeye başladı. Vatan demeye başladı, cami demeye başladı. Baktım ki hutbelerden de bahsediyor. Baktım Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştiriyor. Diyor ki; 'Bu Diyanet İşleri Başkanlığı hutbeleri merkezden gönderiyor.' Neleri takip etmeye başladı. Senin cami ile işin var mı? Bunlar sipariş üzere bu işleri yaparlar, sipariş. Bunların ibadeti falan hepsi bunların tamamı ile aldatmaya yöneliktir. Oy kazanmaya yöneliktir. Bunlar olduğu gibi görünüp göründüğü gibi olanlar değildir." 
BU GÖZETLEYENLER, SENİ DE GÖZETLEDİLER
Konuşmasında Deniz Baykal'ı da eleştiren Başbakan Erdoğan, "Hala Baykal sağ olsun, başbakan bunu çıkarmak zorunda, diyor. Git, sen çıkar. Yargı var, her şey var. Git çıkar. Ben sana yolu gösterdim. İşte bu dinleyenler, bu gözetleyenler, seni de gözetlediler diyorum. Eğer bu başbakan samimi olmasaydı sen bugün daha da rezil olacaktın. Anayasa tartışmalarında anında olaya Binali Yıldırım kardeşimle biz müdahale ettik. Hemen yayından kaldırıldı. Bizim bu iyiliğimizi hala görmüyor. Diyor ki, başbakan bunu çıkarsın. Sen hala kalkıp da Kılıçdaroğlu'nu korumaktan vazgeç. Dürüst ol sen de. Maalesef Kılıçdaroğlu, Bahçeli ikisi de bu oyunlara bu Pensilvanya oyununa geldikleri halde birçok arkadaşlarını aday gösteremedikleri halde bu yüzden, hala akıllanamadılar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI