BURSA’da konuşan Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülklerini İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırı karşısında tutundukları tavırları eleştirdi. Erdoğan, “Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız. Bu çok yanlış bir gidiş. Ben Batı'ya sesleniyorum. Bu dürüst bir yaklaşım değil. Bu yaklaşım yarın inanıyorum ki sizleri de boğacaktır. İşte buyurun bakın Ukrayna hava sahasında Malezya uçağı. Maalesef Rusya tarafından füze ile vurularak indirildi. Ne vardı bu uçakta, kardeşlerim çok enteresan yolcularının 160 tanesi Hollandalı. Bakınız Hollanda'dan Malezya’ya gidecek bu uçak Ukrayna hava sahasında vuruluyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl anlayıştır. Hani dünya barışı için koşacaktık, Hani dünya barışına çalışacaktık. Ve bunlar ben güçlüyüm, istediğim gibi vururum, istediğim gibi indiririm diyenlerden. Biz de diyoruz ki, siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanacaksınız. Ama unutmayın, bütün tuzakların üzerinde çok daha büyük bir tuzak var. O tuzakta bir gün sizi vuracak” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'dan Bursa'ya getiren helikopter bugün saat 16.00'da Atıcılar Spor Tesislerindeki piste indi. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti'nin Bursa Milletvekilleri karşıladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Ak Parti'ye ait seçim otobüsü ile Heykel'deki Valilik binasına geçerek, burada Vali Münir Karaloğlu'ndan, bilgi aldı. Başbakan Erdoğan'ın valiliğe geçişi sırasında tahta bacaklar üzerinde yürüyen ve üzerinde, "susmak oruç bozar" yazılı pankart bulunan ismi öğrenilemeyen bir kişiyi, başbakanlık korumaları ambulansa bindirerek uzaklaştırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, Filistin Bayrağı'nın dağıtıldığı Gökdere Meydanı'na giderek, kadın ve erkeklerin, ayrı ayrı tutulup, aralarında çevik kuvvet polisinin yerleştirildiği, "Ey Filistin asla yalnız değilsin. Asla yalnız olmayacaksın", "Ne o paralelcell köşkte çekmiyor mu?", "Dünya dursa dil sussa, bitmez bu sevda büyük usta" yazılı pankartların bulunduğu miting alanında yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti.

Konuşmasına 30 Mart seçimlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek başlayan Başbakan Erdoğan, bugüne kadar Türkiye’nin itibarını artırmanın gayreti içinde olduğunu ve 10 Ağustos’ta daha üst bir makamda hizmet için kutlu bir yola çıktığını söyledi. Erdoğan, “10 Ağustos'ta sizler taktir ederseniz, sizler yetki verirseniz, Türkiye Cumhuriyeti’nin halk oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacak, o makamda Türkiye'ye vatanıma, milletime hizmetkar olacağım” dedi.

Türkiye'de Gazi Mustafa Kemal'in ardından cumhurbaşkanı seçimlerinin her zaman sıkıntılı olduğunu kaydeden Erdoğan, daha sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri ve seçim sürecinde yaşananları anlattı.

”HANGİ YÜZLE HALKTAN OY İSTİYOR”

CHP’nin 2007’de meclisin ve halkın cumhurbaşkanı seçilmesine karşı çıktığını belirten Erdoğan, “Cumhurbaşkanının halkın seçmesine karşı çıkan CHP, şu anda cumhurbaşkanı seçimi için halktan oy istiyor. Dün halk bu işten anlamaz diyen CHP hangi yüzle halkın karşısına geleceksin. Bunlarda yüz yok ki” dedi.

Muhalefetin günlerce hesap yaptığını şekiller, üçgenler, çatılar çizdiğini söyleyen Erdoğan, “Ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı. Sabah akşam, Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil. Pensilvaya’ya. Bu aday, CHP'ye de MHP'ye de gönül veren kardeşlerime dayatıldı. Dışardan birileri bu adayı bu iki partiye zorla dayatıyor. Parti yönetimine dayatıyor. Ama parti tabanlarına dayatamadılar. Ne diyor CHP'nin Genel Müdürü. 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz. Bu aday oy vereceksiniz' diyor. Kendi seçmenini adeta koyun yerine koyuyor. İnanıyorum ki, CHP, MHP diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını 10 Ağustos'ta gösterecekler" dedi.

”MHP GENEL BAŞKANI TIPIŞ TIPIŞ GELECEK”

Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eleştirilerine de yanıt vererek, şöyle devam etti:

”MHP Genel Başkanı aylardır şahsıma, Sen Çankaya’ya çıkamazsın, seni oraya çıkarmayız’ diyordu. Herhalde şimdi oraya çıkacağımızı anladı. Fakat çark etti. Ne diyor, “Velev ki Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu, onunla özel görüşme yapmayız” diyor. Yani Cumhurbaşkanı olacağımız kabul etti. Ondan sonrası için şimdiden planlar yapıyor. Sayın Bahçeli biz sizden bu tür sözleri çok duyduk, çok. CHP ne diyordu ‘Eşi başörtülü cumhurbaşkanını resepsiyonuna gitmeyiz’ diyordu. Sayın Gül Cumhurbaşkanı oldu. Tıpış tıpış gittiler. Aynı masada oturdular. Bunlarda dürüstlük yok, Bunlarda yalan çok. 12 Haziran seçimlerinin ardından ‘meclise gelmeyeceğiz’ dediler. Ne oldu. tıpış tıpış geldiler. Ben ne dedim. ‘Gelecekler’dedim. ‘Yemin etmeyeceğiz’ dediler. Tıpış yeminlerini ettiler. Bunlarda dürüstlük yok, yalan çok. MHP Genel Başkanı da eğer hala o koltukta oturuyorsa, hiç merak etmeyin sözünü yutacak, tıpış tıpış gelecek. Çünkü MHP'nin bu yönetimi kendi iradesiyle kendi kararı ile değil, verilen talimat ile yürüyor. İradelerini CHP'ye kiraya verdiler. İradelerini Pensivanya’ya kiraya verdiler.”

“RUSYA TARAFINDAN FÜZE İLE VURULARAK İNDİRİLDİ”

Başbakan Erdoğan, konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıya değinerek, Bu ramazan Filistin'de acı haberleri aldığımız bir ramazan. Terör devleti İsrail, günlerdir Gazze'yi bombalıyordu. Şimdi kara harekatına başladı. Çoluk, çocuk ve kadın olmak üzere 240’tan fazla masum, son hafta içersinde şehit edildi. 2 binden fazla masum da yaralandı. İsrail, okulları, camileri, acımasızca, insafsızca vurmaya devam ediyor. Ortadoğu’daki insanlık dışı saldırı devam ederken, dünya susuyor, İslam ülkeleri susuyor. Bizim de, Gazze için Filistin için sesimizi yükseltiyor olmamızdan birileri ciddi manada rahatsız oluyor. İstiyorlar ki, bizde susalım sesimizi çıkarmayalım. Ama biz Türkiye cumhuriyeti devletiyiz. Biz, şurada yanıbaşımızda meftun Orhan Gazilerin, Osman Gazilerin, Yıldırım Beyazıtlerin torunlarıyız. Herkes susar, biz susmayız. Dünyada bazı liderler şu anda, acayip, garip açıklamalar yapıyorlar. Bakıyorsunuz bir tanesi çıkıp, İsrail savunma hakkını kullanıyor. Bir başkası çıkıyor İsrail savunma hakkını kullanıyor. Yav, Allah aşkına nasıl bir savunma hakkı bu. bunlardan kimse ölmüyor. Ölenler sadece Filistinli. Şu anda 240'dan fazla ölü var. Kadınlar var, çocuklar var, yaşlılar var. Nasıl olur da bunu böyle söylersin. Efendim Filistin'den roketler atılıyormuş. Yahu bu roketler atılıyor da ne oluyormuş havada vuruyorlarmış. Bir kişi ölmüyor. Nasıl oluyor bu? Bunların hepsi oyun, numara. Bunlar samimi değil, dürüst değil. Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız. Bu çok yanlış bir gidiş. Ben Batıya sesleniyorum. Bu dürüst bir yaklaşım değil. Bu yaklaşım yarın inanıyor ki sizleri de boğacaktır. İşte buyurun bakın Ukrayna hava sahasında Malezya uçağı, maalesef Rusya tarafından füze ile vurularak indirildi. Ne vardı bu uçakta ? Kardeşlerim çok enteresan, yolcularının 160 tanesi Hollandalı. Bakınız Hollanda'dan Malezya’ya gidecek bu uçak Ukrayna hava sahasında vuruluyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl anlayıştır. Hani dünya barışı için koşacaktık, Hani dünya barışına çalışacaktık. koşup, çalışacaktık. Ve bunlar 'Ben güçlüyüm, istediğim gibi vururum, istediğim gibi indiririm' diyenlerden. Bizde diyoruz ki; siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanacaksınız. Ama unutmayın, bütün tuzakların üzerinde çok daha büyük bir tuzak var. O tuzakta bir gün sizi vuracak."

”PENSİLVANYA’NIN İÇERDEKİ UŞAKLARI RAHATSIZ"

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin; Filistin’i Gazze’yi savunuyor olmasından sadece dışarıdakilerin değil, içerdeki bazılarının da rahatsız olduğunu ifade ederek, “Pensilvaya’nın içerideki uşakları bizim İsrail’e haklı söylüyor olmamızdan rahatsızlar. Pensilvanya’nın yayın organlarında İsrail'in aleyhine bir yazı görüyor musunuz? Bunlar Mavi Marmara olayında da aynısını yaptılar: Bunlar İsrail destekli bir hareket olarak gidiyorlar” dedi.

İHH’nın yardım ekibine Hopa’da yapılan saldırıyı da eleştiren Başbakan Erdoğan, ”Bu CHP, bu MHP ve onların monşer adayları ağızlarını bile açmadı. Hatta bazı CHP’li milletvekilleri çıktı. Bu Alçakça saldırıyı övdüler. Pensilvanya Medyası bu alçakça saldırıyı övdü. Kardeşlerim bize susmak yakışmaz. Küçük devletler korkarlar, susarlar, biz küçük devlet değiliz. Susmayacak, Filistin davasını haykırmaya devam edeceğiz. Buradan soruyorum ey AB neden susuyorsun? Mısır’a sustunuz, Irak'a sustunuz, Suriye'ye sustunuz. Filistin'de insanlık onuru ölüyor. Neden susuyorsunuz. Buradan BM soruyorum daha ne kadar susacaksınız: Filistinli çocuklar çocuk değil mi? ar, insan hakları örgütleri daha ne kadar ne kadar üç maymunu oynacaksınız. İsrail'i bir kadın milletvekili çıktı. Kadınlık adına bir rezalet. Ne diyor ‘Bütün Filistinli anneler ölmeli diyor. İsrail bu. İsrail parlamentosundaki zihniyet bu. Dünyadan tepki duydunuz mu Dünya sayretse de biz seyretmeyeceğiz, susmayacağız. İslam ülkeleri filistin’e sırtını dönse de biz dönmeyeceğiz. Hiç bir şey yapamazsak da kalbimizde hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Bu da imanın en zayıf derecesidir” dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra helikopterle İstanbul’a hareket etti.

FOTOĞRAFLI