Mutlu YUCA-Taner BAYAR/DÜZCE, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile ilgili internette yayınlanan ses kaydını yarım saatte kaldırtmasına rağmen kendisine saygısızlık yapıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan, “İnancımızın gereği bu tür ahlaksızlıkları yapacak kadar ahlaksız, densiz değiliz. Ama sende o var. Şu anda beraber yürüdüğünüz Pensilvanya'da da var. Zaten kasetleri beraber hazırlıyorsunuz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.30 sıralarında helikopterle Düzce'ye geldi. Helikopter 18 Temmuz Stadı'na inerken, Başbakan Erdoğan parti otobüsü ile Anıtpark Meydanı'na geldi. Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, meydanı dolduran coşkulu kalabalığı selamladı. Meydana lazca yazılan, “Sevgili uzun adam Düzce'ye hoş geldiniz, sezinleyiz" yazılı pankart asıldı. Başbakan Erdoğan sesinin kısık olması nedeniyle, "Sesimi yine bağışlayacaksınız" diyerek konuşmasına başlarken, meydanı dolduranları göstererek, "Bahçeli bu montaj nasıl? Kılıçdaroğlu bu montaj nasıl?" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de 30 Mart’ta hayati bir seçime gidildiğini, bu seçimde ya da yeni Türkiye’nin kazanacağını ifade ederken şöyle devam etti:
“Eski Türkiye'de, yoksulluk, kaos, belirsizlik, CHP zulmü, koalisyonların beceriksizliği vardı. Siz Düzce depremini yaşadınız, Sakarya, Kocaeli'ni gördünüz. O depremin altında kim kaldı siyasi olarak? Beceriksiz Bahçeli kaldı. Bak biz de deprem yaşadık. Bingöl depreminde 1 yılda Bingöl'ü inşa ettik, Simav depreminde Simav'ı inşa ettik. Van depreminde Van'ı inşa ettik. İktidar olduk Düzce'yi, Sakarya'yı, Kocaeli'ni biz tamamladık, Bolu'yu biz tamamladık ama bunlar bir şey yapamadılar 3.5 yıllık iktidardan sonra kaçıp gittiler. Sen 5 yıllığına iktidar olmamış mıydın Bahçeli? Niye 3,5 yıl sonra bırakıp gittin. Bunların yapacağı bir şey yok."
“NE CEMAATİ, ÖRGÜT”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Vaiz lobisi’ ile uğraştıklarını, ifade ederken, eski Türkiye'de çete, cunta, mafya, ölümler vardı, kan, milletin emeğini, ekmeğini, milletin canını bile emen lobiler olduğunu söyledi. Bunlarla, rantını kaybeden bazı işverenlere, bazı işveren örgütlerine bütün bunlara karşı 12 yıl gece- gündüz mücadele ettik ettiklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, “Faiz, kan lobisi ile uğraştık. Bu arada vaiz lobisi ile uğraşıyoruz" diye konuşurken, partililer “Düzce burada, cemaat nerede" diye slogan attı. Başbakan Erdoğan, bunun üzerine “Cemaat yok; örgüt örgüt. Cemaatlere can kurban, ne cemaati, örgüt" diyerek sözüne devam etti. Başbakan Erdoğan, yeni Türkiye'de kardeşlik, istikrar, refah, emeğinin karşılığını alan çiftçi, işçi ve emekli olduğunu anlattı.
“KILIÇDAROĞLU AHLAK YOKSUNU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında CHP eski lideri Deniz Baykal ile ilgili görüntülerin yayınlanması üzerine devreye girerek kendisinin sosyal medyadan kaldırttığını söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bu kasetçiliğin merkezi nerede. Satış yeri Unkapanı, İstanbul Tahtakale, Zaten ben Sayın Kılıçdaroğlu'na meslek olarak tavsiye ettim; ‘Senden iyi kasetçi olur’ diye. Şimdi bu sabah bana bir şey söylediler, hani malum Baykal ile ilgili bir olay vardı ya. Yahu bunu benim ayarladığımı söylüyorlar. Yine bir montaj. Ve Kılıçdaroğlu denilen ahlak yoksunu adam diyor ki ‘Açıklama yapsın.’ Yahu neyin açıklamasını yapacağım? Bu sosyal medyaya düştüğü zaman onu kaldıran kim ya? Ben kaldırdım, ben. Bugün Tweet’lerle bu ülkenin başbakanına hakaret edilmesini tavsiye eden sensin. Bizzat bu işi zaten kendin yapıyorsun. Cibiliyet noktasında sıkıntısı var. Böyle montajlarla filan bir yere varamazsınız. Yarım saat içerisinde onu sosyal medyadan kaldıran bir başbakana bu saygısızlığı da yapamazsın. İnancımızın gereği bu tür ahlaksızlıkları yapacak kadar ahlaksız, densiz değiliz. Ama sende o var. Şu anda beraber yürüdüğünüz Pensilvanya'da da var. Zaten kasetleri, CD’leri beraber hazırlıyorsunuz. Ama bizi bu oyuna getiremeyeceksiniz. Dün için ne diyorlardı; Türkiye'de kaos olacak; 25 Mart kaos. Ne oldu? ‘17 Aralık’ dediniz olmadı, ‘25 Aralık’ dediniz olmadı. ‘Seçim’ dediniz olmadı. Doldur- boşalt, doldur boşalt sizden yoğurt olmaz. Biz çalışıyoruz, çalışıyoruz. Biz bu millete sevdalıyız.”
MEDYAYA ELEŞTİRİ
Başbakan Erdoğan, Pensilvanya'nın CHP ve MHP'yi aldattığını belirterek, "Bu Pensilvanya'daki zat CHP ve MHP'yi aldattı. Gitti onlara dedi ki "Benim elimde sağlam montaj kasetleri var, ben buradan yükleneyim siz de oradan yüklenin. Birlikte bu hükümeti devirelim" dediler. CHP buna inandı, biat etti. MHP'de buna aynı şekilde inandı, diz çöktü. Ama yıkamazlar. Biz milletle geldik, milletle yürüyoruz. Milleti hesaba katmadılar. Biz gücümüzü halktan ve haktan alıyoruz. Bu CHP diyor ki 'Bu başörtüsü sorununu ben çözdüm.' Biz MHP ile üniversitede başı örtülü okumanın yolunu açalım dedik, tabii orada engel üstüne engel çıkardı. MHP dedi ki; Devlet dairesine hayır. Sadece üniversiteye evet' dedi. Peki dedik, şunu bir halledelim de gerisi kolay. Ne oldu 411 oyla Meclis'ten geçti. Şu Doğan Grubu’nun gazeteleri. Bunlar hani şair diyor ya, ahlaki meali küçük akla gerekmez zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez. Onun bir değişik şekli daha var, idraki meali bu küçük akla gerekmez, zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez. Bunlar farklı. 411 el kaosa kalktı dediler. CHP bu, şimdi utanmadan, sıkılmadan ben çözdüm diyor. Bunu neresi çözdü biliyor musunuz yüzde 58'inci Referanduma gittik ve siz bize 'evet' dediniz mi? İşte orada iş bitti. Orada ne CHP, ne MHP vardı. Şu MHP'ye Düzce'de dersini verin.”

MY,TB(MÇ/İD) (FOTOĞRAFLI)