ZONGULDAK'TA KONUŞTU
Başbakan Erdoğan, Karabük mitingİ ardından helikopterle Zonguldak'a geldi. Tıp Parkı'na inen helikopterden eşi Emine Erdoğan ile seçim otobüsüne binen Erdoğan, şehir merkezinde halkı selamlayarak miting alanına geçti. Madenci Anıtı'nda yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Erdoğan, 30 Mart yaklaştıkça muhalifet saldırılarının yoğunluk kazandığını söyledi. Erdoğan, "Sandığı gölgelemek, millet iradesini karalamak isteyenler, her türlü çirkinliğe başvuruyor. Sizden 30 Mart günü sandıklara sahip çıkmanızı rica ediyorum. Oy pusuluları üzerinde kalemle işaretleme yapma çağrısı yapanlar var. Bunlar art niyetli. Oy pusulasının üzerinde mühür dışında hiçbir işaret olmaması gerekiyor. Bu sandık namustur. Bu bizim namuzumuzdur. Burada asla prim vermeyeceğiz. Sahip çıkacağız. Sizin gibi aziz bir millet olduktan sonra biz bu zalimlere asla postu teslim etmeyiz" dedi.  
PENSİLVANYA'YA ELEŞTİRİ
İsim vermeden eleştirdiği Fethullah Gülen'in CHP, MHP, holdingleri, rafinereleri, milyarları 'Bir ceketine sığdırdığını' öne sürerek, "Nasıl bir tek ceketse. Huzuru bozmak için ellerinden geleni yapacaklar. Bugüne kadar sabrettik. Hiçbir tahrike kapılmadık. Provaksyonlara karşı dikkatli olacağız. Milli iradenin en sağlıklı bir şekilde sandığa yansımasını temin edeceğiz" diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bizlere kimlerin taarruz ettiğine; kimlerin ittifak içinde olduğuna iyi bakın. CHP, MHP, BDP, Pensilvanya, malum medya, işverenler, eli kanlı terör örgütleri hepsi bu ittifaka destek veriyor. Vaiz, kan lobileri, Türkiye düşmanı çevreler destek veriyor. Türkiye'nin güçlenmesi, huzurun, kardeşliğimizin artmasından rahatsız kim varsa bu ittifaka destek veriyor. Onlar ahlak dışı araçlarla bize saldıracaklar. Varsın saldırsınlar. Biz bunu kale almayacaz. Biz yolumuzda yürüyeceğiz."
CAMİLERİMİZE, EZANIMIZA, KİTABIMIZA SALDIRAN CHP DEĞİL Mİ?
CHP'yi de eleştiren ve CHP'nin tek parti yıllarından bu yana demokrasiyi içine sindiremediğini öne süren Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:
"Menderes'ten bu yana CHP'nin tek başına iktidara geldiğini gördünüz mü? Niye? Benim milletim CHP'nin cemaziyelevvelini çok iyi biliyor. Bu CHP dinimize, mukaddesatımıza, camilerimize, ezanımıza, kutsal kitabımıza saldıran CHP değil mi? Onun için de hiçbir zaman milletim tek başına iktidar vermedi. Yine vermeyecek. Düne kadar CHP Ergenekon'un avukatıydı. Silivri'ye gidip geliyordu, çetelere avukatlık yapıyordu. Şu anda Pensilvanya'nın avukatı. Bunların ikisi bir arada nasıl oluyor? Bu genel müdür bir gün solcu, bir gün sağcı, bir gün ulusalcı, bir gün MHP'li, bir gün başörtüsü düşmanı, bir gün istismarcı. İzmir'de bayrak sallıyor, Hakkari'ye gidiyor bir tane Türk bayrağı yok. CHP bu. Nabza göre şerbet."
PENSİLVANYA'NIN ASKERİ OLDULAR
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Adayı Mustafa Sarıgül'ü de eleştiren Erdoğan, "CHP'nin İstanbul adayı da genel müdürü tam anlamıyla düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı. Daha düne kadar 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyorlardı, şimdi Pensilvanya'nın askeri oldu. 30 Mart'ta ahlak dışı siyasete siz son vereceksiniz. Bu ittifakı siz bozacaksınız. Bunların hayali, hedefi yok. Montajlarla milletin karşısındalar" dedi.
BUNLAR BİZE YAKIŞMAZ
Deniz Baykal'ın kasedinin internette yayınlanması talimatını verdiğine ilişkin ses kaydıyla ilgili de konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Şimdi Baykalı'ın kasedi çıkmıştı ya onunla ilgili de bir şeyler döndürüyor. Benim dinimde, inancımda bu tür şeylerle uğraşmak yoktur. Fakat ey Baykal; Sana yazıklar olsun. Seni CD'lerle, kasetlerle genel başkanlıktan indiren bu adamın şu andaki yalanlarına uyuyorsun. Eğer böyle bir tezgahın içinde Tayyip Erddoğan olsaydı, Anayasa tartışmalarında yarım saat içinde senin bu görüntülerini sosyal medyadan kaldırır mıydı? Ben kaldırdım bunları ben. MHP'ninkileri de ben kaldırdım. Niye? Bunlar bize yakışmaz. Bunlar bizim işimiz değil. Utanmadan sıkılmadan hala konuşuyorlar."
"TÜRKİYE'NİN TOPRAKLARINI SAVUNMAK MI UCUZLUK?"
Suriye uçağının düşürülmesin ardından Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay Başkanı'nı, "Ucuz işlere girmesin" diye uyardığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları ekledi:
"Ucuz iş ne demek ya. Türkiye'nin çıkarlarını savunmak mı ucuzluk. Bu ne edep dışı bir açıklama. Türkiye'nin topraklarını, bayrağını savunmak mı ucuzluk Kılıçdaroğlu? CHP'ye gönül verenelere söylüyorum; Bu CHP'ye nasıl oy vereceksiniz, eliniz titremeyecek mi? Yandaş medyalarıyla seçim arefesinde böyle bir olay çıkarıldı diyorlar. Lafa bak ya. Burada harp var. 3 senedir 160 bin insan öldürüldü. Senin kılın kıpırdamadı. Senin adamların katil Esad'ın yanına gidip geliyorlar. Reyhanlı'da 53 kişi şehit edildi, kılın kıpırdamadı. Bu Kılıçdaroğlu'nun riyasetinde CHP bitmiştir, tükenmiştir. CHP'nin başına gelmiş en büyük talihsizlik bu genel müdürdür?"
Durmuş SEVİNDİK-Ayhan ACAR/ZONGULDAK, ()

DS,AA(EE/İD) (FOTOĞRAFLI)