KARABÜK'TE KONUŞTU
Başbakan Erdoğan, Düzce mitinginin ardından helikopterle Karabük şehir stadının yanındaki futbol sahasına geldi. Burada partililer tarafından karşılanan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile seçim otobüsüne bindi. Erdoğan, halkı selamlayarak Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'ndeki mitingde yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti.
'Dik dur eğilme, bu millet senine' sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Erdoğan, "Allah'tan başka sadece rüku'da eğiliriz, başka bir yerde eğilmek bilmeyiz" dedi.
30 Mart seçimlerinin yerel seçim değil, adeta genel seçim olduğunu ifade eden Erdoğan, "Tüm Türkiye oynanan oyunu görüyor, çirkin oyunu görüyor, ahlaksız tuzağı görüyor. Milleti için, bayrağı için, ülkesi için, istiklali için kaygıları olanlar, itirazlarını dile getirmek için meydanlara koşuyorlar. Bu Türkiye'nin meselesi. Bu bir istiklal mücadelesi, bir istikbal meselesi" dedi.
BU ZİHNİYETLERİ SANDIĞA GÖMÜN
Türkiye'nin kalkınmasından, ilerlemesinden rahatsız olanların Türkiye'ye tuzak kurmak istediklerini belirten Erdoğan, şöyle dedi:
"Önce 'Gezi olayları' dediler. Pazar günü bu zihniyetleri sandığa gömün. Ekonomimize zarar vermek istediler, tutmadı. '17 Aralık' dediler tutmadı, '25 Aralık' dediler tutmadı. Dik durduk. Bu saldırılar karşısında eğilmedik, boynumuzu bükmedik. 'Haklıyız' dedik. 'Sonuna kadar mücadele edeceğiz' dedik."
PENSİLVANYA BEDDUA EDİYOR, DÜNYA DUA EDİYOR
Sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden destek telefonları aldıklarını ifade eden Erdoğan, "Hepsi izliyor. Acaba pazar günü ne olacak? Dualar. Pensilvanya beddua ediyor, ama dünya dua ediyor" diye konuştu.
BU HOCA MI İSTİHBARAT ŞEFİ Mİ?
"Türkiye üzerinde oynanan oyun çok büyük. Refahı artan, ekonomisi büyüyen, çözüm süreciyle kanın, gözyaşının durduğu Türkiye bunları rahatsız etti" diyen Erdoğan, isim vermeden Fethullah Gülen'i eleştirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:
"Pensilvanya'da bir zat türedi. 1999'da Türkiye'den kaçtı gitti. Hani sen bu vatanı seviyordun. Hani bu milleti seviyordun. Sorulduğu zaman verilen cevap şu; Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Yaa inziva için İstanbul, Konya, memleketin Erzurum olmaz mı? Medine olmaz mı? Dert başka. Şimdi uluslararası istihbarat örgütleriyle konuşmalar, görüşmeler düşmeye başladı. Bu hoca mı istihbarat şefi mi?Pensilvanya'daki zat aynı zamanda senaristtir. Bütün senaryolar ona gider, onun onayına gider, sonra yayınlanır. Peygamber efendimizi miraçtan indirdiler kamyonete bindirdiler. Böyle saçmalık olur mu. Ben bunlara boşuna 'haşhaşidir' demiyorum."
MHP, OKYANUS ÖTESİNİN MÜRİDİ OLDU  
"MHP 2011 seçimlerinde Pensilvanya tarafından ahlaksız bir saldırıya uradı" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Adayların ve vekillerin gizlice kaydedilmiş görüntüleri yayınlandı. Bazı adaylar çekildi, birisi ihraç edildi. O dönem Bahçeli Okyanus ötesine verdi veriştirdi. Çok ağır ifadeler kullandı. Bugün bakıyorsunuz MHP, şu anda Okyanus ötesinin dizinin dibine oturdu onun müridi oldu. Okyanus ötesi kaset üretiyor, Bahçeli pazarlıyor. Okyanus ötesi montaj yapıyor, Bahçeli tezgahında onu satıyor. Kılıçdaroğlu da aynısını yapıyor. MHP Genel Başkanı, CHP genel müdürünün avukatlığını yapıyor. CHP'nin genel müdürü çıkıyor bozkurt işareti yapıyor. MHP genel başkanı Ankara'da bayrak yakan İstanbul''da başörtülüye saldıran, camiye hakaret eden Gezicelere, marjinal sol örgütlere sahip çıkıyor. CHP genel başkanı teşkilatında hiç adam kalmamış, eski MHP'lileri aday yapıyor. Bunlar Doğu, Güneydoğu'da da BDP'yi destekliyorlar. Bir CHP milletvekili açıkladı; Ağrı'da BDP'yi destekliyoruz. Oyun çok büyük Karabük. Bunların kimlerle hareket ettiklerine çok dikkat edin. Bu CHP, bu MHP, bu Pensilvanya Suriye'de zalim Esad'ın avukatı. Mısır'da Sisi'nin avukatı. 28 Şubatçıların avukatı. DHKP-C gibi eli kanlı terör örgütlerinin avukatı. Twitter gibi Türkiye kanunlarını tanımayan, Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapan şirketlerin avukatı. Bir tek Türkiye'nin avukatı değiller."
CHP'NİN Mİ BAAS PARTİSİNİN Mİ GENEL MÜDÜRÜSÜN
Suriye uçağının düşürülmesiyle ilgili CHP'nin tutumunu eleştirmeyi sürdüren Erdoğan, "Suriye uçakları hava sahımızı ihlal ettiler. Bizim uçaklarımız bunlardan bir tanesini vurdu. Suriye açıklama yapmadan CHP genel başkan yardımcısı Suriye lehine açıklama yaptı. Ardından CHP genel müdürü genelkurmay başkanımıza, 'ucuz işlere girmesin' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, sen hangi ülkenin muhalefet partisisin? Sen CHP'nin mi Baas Partisinin mi genel müdürüsün? Yoksa Türkiye'nin mi, Suriye'nin mi yanındasın? Sen benim Genelkurmay Başkanıma bu şekilde bir yakıştırma yapamazsın. Önce haddini bileceksin. Haddini bilmeyene pazar günü bu millet haddini bildirir" dedi.
SURİYELİ PİLOTLAR İÇİN DE 'EKMEK ALMAYA GİDİYORDU' DİYECEK
Hatay Reyhanlı'da 53 vatandaşın şehit edilmesi olayında da CHP'yi suçlayan Erdoğan, "53 vatandaşımızı şehit ettiler. Arkasından kim çıktı? CHP heyetini Esad'a götüren rehberler çıktı. 1 yıl geçti. Hala açıklama gelmedi. CHP zalim Esad'ın, zalim Suriye rejiminin yanında yer alıyor. Bayır Bucak Türkmenlerine malzeme götüren MİT TIR'larını çevirdiler. Bu Türkmenler orada tehlikede, risktte. Ne CHP'den, ne MHP'den açıklama geldi. Biz, 'Gereğini yapacağız, onları yedirmeyiz, olması gereken neyse o alacak' dedik. Yedirmedik yedirmeyeceğiz. Bu CHP genel müdürü utanmasa Suriyeli pilotlar için de 'Ekmek almaya gidiyordu' diyecek. İnanın bu. Bunlarda yalan gani. Hayatı yalan üzerine bina edilmiş. Türkiye bunlara bırakılmaz. Türkiye bunlara emanet edilmez. Ne CHP, ne MHP, ne BDP'ye. Bırakın Türkiye'yi şehirler bile emanet edilmez" dedi.
Erdoğan, Karabüklüler'den çocuklarını cemaatin okul ve dershanelerinden almalarını isteyerek, "Hafta sonlarında milli eğitim olarak biz ücretsiz takviye kursları vereceğiz. Devletin okulları bize yeter. Bunlar sülük gibi emiyorlar. Ama sülük zararlı kanı emer. Bunlar faydalı kanı emiyorlar. Aralarında böyle bir fark var" diye konuştu.

Gürkay GÜNDOĞAN-Bülent DİKTEPE/ KARABÜK()

GG,BD(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)