BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan, "HSYK konusunda, eğer muhalefet Anayasa değişikliği yapalım derse, biz buna da varız. Grup başkanvekili arkadaşlarım muhalefeti ziyaret ediyor. Gerekirse mevcut yasa çalışmasını dondurur yolumuza Anayasa değişikliği ile devam ederiz" dedi.

"12 SAAT SONRA İNFAZ TAMAMLANIYOR"

17 Aralık operasyonunun ahlaksız bir darbe girişimi olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "17 Aralık Türkiye'nin demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. 17 aralık komplosu, hazırlama şekli, uygulama aşaması diğer tüm darbe girişimlerini geride bırakmış, millete devlete ve demokrasiye yönelik ihanet hareketi olarak kayıtlara geçmiştir. 17 Aralık sabahı belli merkezlere baskınlar yapılıyor, gözaltına alınıyor. Bilgilendirme gereken sorumlular bilgilendirilmiyor. Yargı ve emniyet içindeki bir örgüt, tamamen gizli olarak yürüttükleri soruşturmaları, yerel seçimlere 3,5 ay kala, manidar bir zamanda düğmeye basıyorlar. Geçmişi üç yıla kadar uzanıyor. Aklınız neredeydi? Bunu sormazlar mı? Demek ki burada niyet apaçık ortada. İhanet projenin paydaşları da derhal harekete geçiyor. Malum medya, kendilerine servis edilen, gizlilik kaydı olan bu fotoğraf ve görüntüleri yayınlamaya başlıyor. Muhalefet, hükümete yönelik saldırılara başlıyorlar. Belli sermaye çevreleri harekete geçiyorlar. İçerde ve dışarda belli odaklar derhal harekete geçiyorlar. Şantaj çeteleri acayip çalışıyor. Dikkatinizi çekiyorum. Akşam olduğunda adeta soruşturma sorgu tamamlanıyor ve zanlıların tamamı, onlarla birlikte bakanlarımız, hükümetimiz suçlu ilan ediliyor. Düşünebiliyor musunuz, 25 çuval gelecek, bu çuvallar mühürlü açılmadan anında adım atılacak. Böyle bir şey olabilir mi? Bu işin nasıl yürüdüğü, nasıl yürütüldüğü, nasıl organize edildiği çok açık net ortada. Sabah operasyon yapılıyor, 12 saat sonra infaz tamamlanıyor. Zanlıların tamamı yakınlarıyla birlikte adeta linç ediliyor. Olaylar iki tane ayrı mahkemede yürütülüyor. Çok yoğun bir karalama kampanyası" diye konuştu.

"ADANA'DAN BİR SAVCI BUNU ENGELLEMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

17 Aralık operasyonunun milli iradeye kast ettiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bu operasyon mili olan ne varsa ona kast etmiştir. Hükümete dolayısıyla milli iradeye kast etmiştir. Halk Bankası'na kast etmiş dolayısıyla milli bankamıza kast etmiştir. Milli dış politika, çıkar birlik ve beraberlik milli istihbarat teşkilatımıza kast etmiştir. Bu ülkenin milli istihbarat teşkilatı Suriye'deki bayır bucak Türkmen kardeşlerimize insani yardım ulaştırmaya çalışıyor. Adana'dan bir savcı bunu engellemek için elinden geleni yapıyor. Dünyanın hiç bir yerinden bir yargı mensubunun kendi ülkesini istihbarat teşkilatına husumet beslediğine şahit olamazsınız. Reyhanlı'daki olaylar olduğu zaman bu beyefendi Adana'dan kalkıp da Reyhanlı'ya gitmemiş bir haftanın ardından oraya gitmiştir. 7 gün senin aklın neredeydi. 'Bir taşla acaba kuş katliamı yapabilir miyiz?' diyorlardı niyetlerdi buydu" şeklinde konuştu.