Hakime TORUN / ANKARA, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Memorıal Ankara Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu. Memorıal Ankara Hastanesi'nin sağlık alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Ya ben hanımla nereye gitsem, hemen burası diyorlar Emine Hanım'ın hastanesi. Bir pastaneler zincirinin açılışına gittik, orası Emine hanımın oldu. Şimdi korkuyorum Memorial'da bizim hanım buraya ortak olmuş olacak. Bu endişeyi de taşıyorum Allah siyasette kimseye böyle muhalefet vermesin. Yalan iftira çok fazla" dedi.



"ANACIĞIM GELİR O NUMARAYLA DOKTOR KUYRUĞUNDA FAZLA BEKLEMEZDİ"

Geçmiş dönemlerde hastanelerde yaşananları hatırlatan Başbakan Erdoğan, annesinin çocukken kendisini sabah namazı saatinde kaldırarak, sıra numarası almak için İstanbul Okmeydanı SSK Hastanesi'ne gönderdiğini anlatarak, "Numarayı alırım ondan sonra Anacığım gelir, orda tedavisi, teşhisi için o numarayla doktor kuyruğunda fazla beklemeden hemen doktorun muayenehanesine girerdi. Bu günleri yaşadık. Ama şimdi hamdolsun bunlar geçti. Hastanenin eczanesine inersiniz o zaman, ilacın yarısı var, yarısı yok. Bunları yaşadık. Ama artık böyle bir dert de yok. Şimdi, istediğin hastaneden hizmeti alabiliyorsun. İstediğin eczaneden ilacını gidip alabiliyorsun. Eksik ilaç diye bir şey yok. Niye? İnsan bizim için çok önemli de onun için" ifadelerine yer verdi.



TV'DEKİ KANUNİ DEĞİL

Başbakan Erdoğan, "Sağlık konusunda hep Kanuni'nin lafı aklıma gelir. Ama bu televizyon dizilerindeki Kanuni değil ha. Bizim Kanunimiz, at sırtından inmeye fırsat bulmadı ömrü boyunca. Yani bir sağlıklı nefesi Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye'ye feda eden bir ecdadın torunlarıyız biz. Amerika kendi vatandaşına şu anda bizim verdiğimiz sağlık hizmetini bu şekilde veremiyor. Sayın Obama bir değişiklik yapmak istedi hala başaramadı. Ama biz bunu başardık. Biz sağlıkta özel sektör kamu ayrımı asla yapmıyoruz" diye konuştu.



AĞUSTOS'TA 40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Öğretmen atamalarına ilişkin bir sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, "Biliyorsunuz, 10 bin atamayı yaptık, Ağustos'ta 40 bin atama yapacağız. Dolayısıyla bu yıl içerisinde 50 bin atama yapmış olacağız ki bunlar cumhuriyet tarihinde pek olmuş şeyler değil" dedi. Başbakan Erdoğan ayrıca, bu ay 4 bin 700 sağlık personelinin alınacağını da açıkladı.

() (FOTOĞRAFLI)