BAŞBAKAN 12 BİN KİŞİYLE İFTAR AÇTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da Tütün İskelesi Kurtuluş Yolu üzerinde iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı iftar yemeğine Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile geldi. Ezanın okunmasından yaklaşık 5 dakika sonra yemeğin olduğu alana gelen ve halkı selamlayan Başbakan Erdoğan, orucunu suyla açtıktan sonra mercimek çorbası, etli patates, pirinç pilavı ve tatlı yedi. Yemeğin ardından konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün bu Ramazanı şerifte gerçekten bizleri yalnız koymadınız ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki bu bütünleşmede, kucaklaşmada sizlerle bir arada olduk. Şimdi de iftar sofrasında sizlerle bir aradayız. Değerli kardeşlerim. Farklı bir yolculuğun içerisindeyiz. Bu yolculuk ilk defa milletin kendi başını seçeceği bir seçim yolculuğu. Ve bu seçim yolculuğunda inanıyorum ki Samsun o kurtuluş mücadelesinde nasıl bir İlk adım olduysa bunda da yine bir ilk adım olacaktır, farklılığını ortaya koyacaktır. Ben buna inanıyorum" dedi.
Samsunlu vatandaşların 30 Mart'ta farklılığını ortaya koyduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "İnşallah bu sadece 30 Mart'ın bir devamı değil, 2015’in işaret fişeği olacaktır. Sizler bu noktada iradenizi ortaya bir güç olarak koyacaksınız. Ben buna inanıyorum. Bizi zayıf düşürmeye çalışanlara karşı, siyaset dışı manevralara girenlere karşı biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Hamdolsun eğitimde, ekonomide, sağlıkta ulaşımda adalette emniyette nereden nerelere geldiğimiz ortada. Temel hak ve özgürlükte Türkiye’nin nereden nerelere geldiği ortada. Unutmayın, bu ülkede imam hatip okulları dahi, kızlarımızın başörtüleri ile okula gidemediği yerlerdi. Üniversiteler de öyleydi. Şimdi böyle bir şey kaldı mı? 4+4+4 ile hamdolsun bir değişim, bir dönüşümü gerçekleştirdik. Artık başörtülü başı açık tüm eğitim haklarından istifade ediyorlar mı, ediyorlar. Bu ülkede bu özgürlüklerin önündeki engeller kalktı mı, kalktı. Burada iktidarımızın marifeti, mahareti sizlerin desteği ile oldu. Sizler bize yetki verdiniz, biz de bu yetkiyi sabırla, metanetle yerine getirdik. İşte bakın artık hanım kardeşlerimiz kamuda da başörtülü olarak çalışabiliyor. Bu ayrımcılığı yapanlar kimdi acaba? Bunları sizler gayet iyi biliyorsunuz. Şimdi bu ayrımcılığı yapanlar utanmadan, sıkılmadan bize ayrımcılık yaftası yapıştırmaya çalışıyor. Şimdi bunu zaten özellikle milletim, vatandaşlarım, kardeşlerim yutmadığı için bu oyunlar milletime sökmediği için 30 Martta da siz onlara en güzel cevabı verdiniz" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı: "Paralel yapısıyla, Pensilvanya’sıyla, CHP’si MHP’si hepsi bir araya geldi değil mi? Topu topu ne oldu belli. Ne dediler, ‘Efendim siyaset dışı. Siyaset dışından birilerini bulmamız lazım’ dediler ve buldular. Hayırlı olsun. Ama şunu bilmemiz lazım, bunlar onu bilmiyorlar; Siyaset insan yönetme sanatının adıdır. Bu çok önemli. İnsan yönetme adına biz bu yoldayız. Onun için ömrümüzün kahir ekseriyeti bu yolda geçti. Yaş 18, yaş 60, hep 42 yıl halka efendilik için çalışmadık, halka hizmet için çalıştık. Ve hamdolsun halka hizmet bizim gücümüz oldu. Çünkü biz biliyorduk ki halka hizmet hakka hizmet. Ve bunun da bereketini gördük. Çok iftiralar attılar. Bundan sonra da atacaklar. Çünkü meyvesi yenen ağaç taşlanır. Bunlar yetişemedikleri üzüme koruk dediler. Diyecekler, çok hakaretler edecekler. Ama şunu bilmelerini istiyorum ki biz o hakaretlere o dille cevap vermeyeceğiz. Onlara o dilden cevap verecek olanlar çıkar. Bugün ayın 5’i. Çok fazla gün yok. 35 gün inşallah kapı kapı dolaşacağız değil mi? Anlatacağız değil mi? İnşallah 10 Ağustos akşamında da hep birlikte bunun mutluluğunu yaşayacağız."

FOTOĞRAFLI