"PARALEL YAPIYI DERDEST EDECEĞİZ"
Samsun mitingindeki konuşmasında 'paralel yapı' ile mücadeleyi sürdüreceklerini de ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu da söyleyeyim, bu paralele yapı denilen olayı da, onu da yolda bırakmayacağım. Ona da aynen devam edeceğim. Milli güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapıyı biz bu ülkede derdest edeceğiz. Bunun başka çıkışı yok. Vatanımız, milletimiz için bunu yapacağız. El ele, omuz omuza vereceğiz ve bunu gerçekleştireceğiz" dedi.
Birlik ve dirlik içinde olunacağını kaydeden Erdoğan, "Beraber olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. İşte 10 Ağustos inşallah bunun mührü olacaktır. Buna inanıyorum" diye konuştu.
Mitingin sonunda Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte vatandaşlara, fotoğrafının basılı olduğu tişört ve Samsunspor atkısı dağıttı. Mitinge katılanların hemen hemen yarısının, Ak Parti'nin dağıttığı beyaz şapka takması dikkati çekti.
Erdoğan'ın adaylık kampanyasındaki ilk mitingine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Medi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Suat Kılıç, Tülay Bakır, Cemal Yılmaz Demir, Ahmet Yeni'de katıldı.
'KURTULUŞ YOLU'NDA İFTARA KATILACAK
Miting alanından ayrılan Başbakan Erdoğan, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Vali Aksoy'dan kent hakkında brifing alan Başbakan Erdoğan, saat 20.20'de yaklaşık 12 bin kişiyle iftar yapacak. Ak Parti tarafından düzenlenen iftar, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesi başlattığı Samsun'da karaya ayak bastığı ilk nokta olan Tütün İskelesi önündeki 'Kurtuluş Yolu'nda açık havada yapılacak. Yağmura rağmen yeri değiştirilmeyen alandaki iftarın ardından Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, geceyi Samsun DSİ 7'nci Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde geçirecek.

FOTOĞRAFLI