"DÖRT BAKAN HAKKINDAKİ FEZLEKE TARTIŞMALARI"

TRT ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te dört bakan hakkında görüşülen fezlekeleri değerlendirdi. Erdoğan, "Bugün fezleke ile ilgili tartışma istediler. Seçimden sonra yapabilirlerdi. Dert bugün bunu yapıp buradan netice alırlarsa, son on günde değerlendirebilir miyiz? Oylamaya bile kalamadılar. 151'de kaldılar. Bizim arkadaşlarımız onlara gereken yanıtı 249 ile verdi. Ak Parti'ye gürültü, kavga sökmez. Benim dört bakan arkadaşım gerekeni gerektiği zamanda yapar. Daha önce da yaptılar ve görevlerinden ayrıldılar. Muhalefet soruşturma önergesi vermiyor. Biliyorlar ki buradan bekledikleri neticeyi alamayabilirler. Bugünkü olaydan sonra onlar böyle bir atağa geçseler şaşırmam. Yerel seçimlerden sonra, soruşturma komisyonu oluşturulması için önergeyi arkadaşlarımız verebilir" dedi.

"PARALEL YAPI 8 ŞUBAT'TA ZİRVE YAPTI"

Paralel yapının 8 Şubat'ta zirve yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Ondan önce bazı şeyler artık başlamıştı. Daha geriye gidersek Oslo'ya dayanıyor. Oslo'da güya biz, bölücü terör örgütünün lehine bazı adımlar atmışız ki, yalan yanlış şeyler. Bu bir zemin oluşturdu. Hemen müsteşarımızı ifadeye çağırdılar. Benim iznim şart. Bunlar dümdüz gitmek istediler. 'Gücünüz yetiyorsa beni alacaksınız' dedim. Çomağı sokunca rahatsız oldular. Bunları rahatsız eden bu dershane konusu. Ama bu yeni başlamış bir konu değil" diye konuştu.

"KPSS'DE OLANLARLA İLGİLİ BAZI İNCELEME ARAŞTIRMALAR VAR"

KPSS ve üniveriste sınavı gibi sınavların incelendiğini belirten Başbakan Erdoğan, "KPSS'de olanlar, üniversite sınavlarında olanlar bunlarla ilgili de bazı inceleme ve araştırmalar var. Kim bilir buralardan nerelere ulaşılacak. Bakıyorsunuz KPSS'de karı koca aynı puanı alıyor. Hata yok tam puan" dedi.

"CEMAATİN DERSHANELERİNE HÜKÜMET ZEMİN HAZIRLIYOR DENİLDİ"

Dershanelerin kapatılmasına ilişkin Başbakan Erdoğan, "Kendileriyle çok görüştüm dedim ki; biz şu anda sizden hizmet alımıyla okullar yapın. Biz, size bazı garantiler verelim. Adımlar attık. Danıştay engelledi. Gazeteler günlerce yazdı; cemaatin okullarına veya cemaatin dershanelerine hükümet zemin hazırlıyor denildi. Halbuki bizim derdimiz, o değildi. Okullaşmayı arttırmaktı bizim derdimiz" dedi.

"YURTLARDA ŞANTAJ VAR"

Yurtlarda kalan öğrencilere yönelik tehdit ve şantaj olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Yurtlarda korku var. Bu kişiler tehdit ediyorlar. Bana gelen bir kız öğrencimiz "Eğer onları dediğini yapmazsak başbakanım; annemi, babamı arayacaklar. Anneme, babama 'sizin kızınız erkeklerle meşru olmayan ilişkiler içerisinde diye annemize babamıza telefon edecekler' diyor. Bunu acımasızca yapıyorlar. Bunlara da alıştık. Yani bir şantaj var. Atarlarsa, tesislerimiz yurtlarımız hazır" ifadelerine yer verdi.

'BU TUTUKLAMAYI BAŞBAKAN İSTEDİ' DİYOR

İlker Başbuğ hakkındaki tartışmaların asılsız olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Emekliliğini isteyen ahlaksız, seviyesiz, kalitesiz birisi, diyor ki 'Bu tutuklamayı Başbakan istedi' diyor. Bu ne ahlaksızlık? A'dan Z'ye bunların hepsi yalan. Bunlar takiyeyi, yalanı, 'leblebi çekirdek' gibi yerler. Sen benimle kaç kere görüştün? Bunun bedelini ödeyecek. Bazı malum operasyonu yapıp İstanbul dışına gönderilen bazı savcılar var ya bunların hepsi kankaydı. Bunların hepsi ortaya çıkacak. Kendileri için somut delilleri yoksa, Tayyip Erdoğan için nasıl oluyor. Onlara da mı montaj kaset ayarlayacaklar?" diyerek tepki gösterdi.

Hakime TORUN / ANKARA, ()

HT(SSA)