"BUGÜN DE AYNI ŞEKİLDE ADAY DAYATTILAR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Başbakan Erdoğan, "Her şeyden önce bizim için ölüm mukadderdir. Bu böyle bir mücadelede de olabilir. Veyahutta giderken bir trafik kazasında olabilir, veyahutta bir ayağın bir taşa takılır, gayet normal giderken kalp. Her şey olabilir. Çünkü her nefis er veya geç ölümü tadacaktır. Mesele ölümden korkmak değil, bir Müslümana bu yakışmaz. Mesele yine şairin ifadesiyle 'ölümü korkutmaktır.' Biz bunun için buradayız. 2 bin yılında Devlet Bahçeli başbakan yardımcısıydı. DSP ANAP MHP birlikte iktidar idiler. Bir cumhurbaşkanı adayını dayattılar hatırlayın. MHP vekili adaylığını açıkladı dilekçesini yırttılar. Meclis içinde dövdüler. MHP bu ya. Ya bunlarda ne ararsan ilkellik adına var. Kendi arkadaşlarını dövüyorlar. Aracına, insanlar tekme tokat dövülür de bunlar arabayı da dövüyorlar. MHP o gün DSP ve ANAP'ın oyuncağıydı. Şimdi CHP'nin oyuncağı. Bugün de aynı şekilde aday dayattılar" diyerek eleştiride bulundu.

"MHP'NİN KENDİ İRADESİ YOK MU?"

Başbakan Erdoğan, "Tezgah aynı. MHP'nin kendi iradesi yok mu? Belki kazanamaz, belki yenilir ama en azından izzetiyle yenilir. Ben inanıyorum ki MHP'ye gönül veren kardeşlerim bu seçimlerde de sen bizim irademize saygısızlık yaptın diyecekler ve kendi iradelerini en güzel şekilde sandıkta değerlendireceklerdir. Aynı şey CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz için de geçerli. Şimdi MHP hem yeniliyor hem de bu genel başkan yönetiminde izzetini kaybediyor. 10 Ağustos'ta bir kez daha yenilecekler, ama izzetleriyle değil alınlarındaki lekeyle yenilmiş olacaklar. Benim milletim artık omurgalı siyaset istiyor. Millet her rüzgarın önünde eğilen, üzerine bir de ağır yenilgi alan zavallı siyasetçi görmek istemiyor. Bu CHP ve MHP'nin düştüğü çukura bakınca sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu idrak ediyoruz. Biz muhalefetin bu zavallı haline bakacak, rehavete kapılmayacak tam tersine saflarımızı sıklaştıracağız. Hepinizin çok ama çok iyi bildiği hususları bugün genişletilmiş il başkanları toplantımızda tekrar hatırlatmak isterim. Bu ülkede yıllar boyunca siyaseti bir rant kapısı olarak görenler oldu. milletin oyuyla iş başına geldiler. Bir iki sene hükümette görev aldılar. Her seferinde ülkeyi millete çok ağır faturalar yükleyerek gittiler. Milletin derdini hiçbir zaman dert edinmediler. Toplam ortalama iktidarların dönemi 16 ay. Böyle bir ülke istikrar güven ülkesi olabilir mi?" diye konuştu.

"MAFYA İŞ BAŞINDA, ÇETELER İŞ BAŞINDA"

Başbakan Erdoğan, "Ülkeyi daha da fakirleştirip kenara çekildiler. Mafya iş başında, çeteler iş başında. Onlar kabine kurdular, hükümetleri indirdiler, hükümetler kurdular. Biz işte bu kısır döngüye son vermek gayesiyle Ak Parti'yi kurduk. 12 yılımız dağ taş demeden yollarda geçti. Biz 780 bin kilometrekareye mahkum olmadık. Tam aksine tüm dünyayı fellik fellik dolaştık. Övünerek söylüyorum bizim ihracatçımızın dünyada gitmediği ülke kalmamıştır. 12 yılımız bu şekilde devam etti bundan sonra da böyle devam edecek. Hep dert dinleyerek ülkemizde günlerimizi aylarımızı geçirdik. Dertlere çare üretme gayreti içinde olduk. Ha yüzde 100 bunları hallettik mi, şüphesiz ki hayır. Niye? Hayat her gün güncelleniyor. Buna yetişmek kolay bir iş değil. bir çoğumuz haftalarca çocuklarını eşlerini göremediler. Bırakınız eşlerimizi çocuklarımızı kendi canımızdan dahi geçtik. Öyle dönemler oldu, işte şu anda hasta yatağında olan hastalarımız var. bunlar durup dururken olmuyor. Bu mücadele esnasında olanlar. Bu gayret içerisinde olanlar. Ama biz ne dedik? bu can bu millete bu vatana feda olsun. Şu anda ak babalar pusuya yattılar. 12 yıl boyunca pusuda beklediler. İstediklerini alamadılar. Bugün de yarın da alamayacaklar" ifadelerine yer verdi.

"DÜŞMANLARIMIZ İÇİN AZAP OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Başbakan Erdoğan, "Akbabalar pusuya yattı. Ak Parti içinde bir nifak çıksın diye bekliyorlar. 12 yıl boyunca beklediler bir şey alamadılar, alamayacaklar. Biz dost ve kardeşlerimiz için umut, düşmanlarımız için azap olmaya devam edeceğiz. Asırlardır isimleri değil hep davayı konuştuk. Bugün de davamızı konuşacağız. İsimler fanidir. Ama bu mücadele bu dava bu hareket bakidir. Gazi Mustafa Kemal, Adnan Menderes, Turgut Özal, geldiler mücadele ettiler, göçüp gittiler. Baki kalan dava oldu, Türkiye Cumhuriyeti oldu ve milletimiz oldu. Daha nice isimler gelecek, göçüp gidecek. Allah'ın izniyle bu millet de bu ülke de var olmaya bu şanlı bayrak dalgalanmaya devam edecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın" dedi.

"ARAMIZDAN BİRİNİ ÖLÜME DEĞİL SADECE CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA UĞURLAYACAĞIZ"

Makamların geçici olduğunu vurgulayarak, cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Başbakan Erdoğan, "Hatırlatmak isterim ki, aramızdan birini ölüme değil sadece ve sadece cumhurbaşkanlığı makamına uğurlayacağız. Görev değişecek yetki değişecek dava şuuru değişmeyecek. Kim ki isimleri tartışırsa partimize teşkilatımıza değil bu büyük kadim davaya haksızlık eder. İsimler de rütbeler de makamlar da mevkiler de bu dava içinde hareket içinde ehemmiyeti en düşük olan unsurlardır. Sadece şu salondaki her bir kardeşim gerektiğinde vazife verildiğinde o vazifeyi hakkıyla yapabilecek güce beceriye sahiptir. Son derece bir hassas bir imtihandan geçiyoruz. Bu süreçte teşkilatımızın her kademesindeki bir arkadaşım, ikbal hırsıyla değil dava şuuruyla hareket edecektir. Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa olsun, gelen yada giden her kim olursa olsun, AK Parti'nin emaneti büyük Türkiye sancağının en güçlü şekilde dalgalanacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın Önümüzdeki süreç bir imtihandır" ifadelerine yer verdi.

"BİZE VE VATANIMIZA SALDIRILDIĞINDA SEYRETMEKLE YETİNENLER OLDU"

Başbakan Erdoğan, "Bir imtihan süreci, Gezi olaylarıyla, 17-25 aralık darbe girişimleriyle son derece büyük imtihanlar maruz kaldık. Hamdolsun bizler de teşkilatımız da dim dik durarak, omurgalı durarak, geri adım atmayarak bu alçakça saldırılara göğüs gerdik. Öyle zamanlar vardır ki gerçek mücevherle sahte mücevheri ayırt edersiniz. Biz de bir yıl içinde ayırt etme fırsatını bulduk. Mesele kendi bahçelerinde saldırıldığında değil, arkadaşlarına kardeşlerine vatan topraklarına saldırıldığında tepki verebilmektir, mesele budur. Üzülerek söylemeliyim ki bize ve vatanımıza saldırıldığında seyretmekle yetinenler oldu" açıklamasında bulundu.

"AMAN YARABBİ BU DEVLETİN MEKANİZMALARI İÇERİSİNE BUNLAR NASIL SIZDILAR?"

Başbakan Erdoğan, "Ama millet de teşkilatımız da bu suskunluğu not etmiştir. Bunlar kayıtlarda var. şu anda elimize gelen belgeler bulgular bunları gördükçe aman yarabbi. Bu devletin mekanizmaları içerisine bunlar nasıl sızdılar? Bu ülkeye nasıl ihanet ettiler? Bu ihanet şebekesini bizim sadece ülkemizde değil tüm dünyada tanıtmak görevimizdir. Bunu dün AB büyükelçileriyle yaptığım toplantıda onlara da söyledim, anlattım ve onların bu süreçte ilgili veballerini de kendileriyle konuştum. Tüm bunlara rağmen biz aramızda muhabbeti muhafaza edeceğiz. Biz yol üzerindeki tuzaklara düşmeden menzile doğru gece gündüz ilerlemeye devam edeceğiz. Dost zor zamanlarda ve yolculukta belli olur. Dostumuzu hasmımızı daha iyi öğrenerek, bıkmadan usanmadan Türkiye'yi büyüteceğiz" ifadelerine yer verdi.

"SALI GÜNÜ ADAYIMIZI ANKARA TİCARET ODASI'NIN KONGRE MERKEZİ'NDE AÇIKLAYACAĞIZ"

Ak Parti'nin cumhurbaşkanı adayının salı günü Ankara Ticaret Odası'nın Kongre Merkezi'nde açıklanacağını yenileyen Başbakan Erdoğan, "İnşallah salı günü adayımızı Ankara Ticaret Odası'nın Kongre Merkezi'nde açıklayacağız. Açıklanmasının ardından bir kez daha yollara revan olacak, adayımız için yetki isteyeceğiz. Bir kez daha çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız. Bu seçim 2015 genel seçimlerinin bir işaret fişeğidir. Bakın şu anda 9 kişilik yönetim kurulu üyesine sahip sandık oranımız yüzde 83. Temenni ederim ki bu tespitler doğrudur. Bazen kağıt üzerinde oluyor da ama uygulamaya gelince maalesef olmuyor. Pazar günü Türkiye genelinde, bu 9 kişilik yönetim kurulu üyeleri toplantı yaptılar. Eksiklerimiz ortaya çıktı, nerelere takviye yapacağımız ortaya çıktı. İnşallah, ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerine, Türkiye'nin ve dünyanın sandıklara en iyi sahip çıkan partisi olarak girmiş olacağız. 10 Ağustos seçimlerinin ardından farklı bir Türkiye'nin kapıları aralanacak. Daha güzel bir Türkiye'de hizmete devam edeceğiz. Kendi iç değerlendirmemizi yapıp salı günü de açıklamayı yapacağız" diye konuştu.