Mehmet AKTARAN / İSTANBUL, () BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da ki son durağı Avcılar oldu. Erdoğan'a Avcılar'da eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da eşlik etti.

Erdoğan, "Bir gün gelecek ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Benim boy 85. Dolaysıyla 2 metreküplük bir mezara beni de gömecekler. Cumhurbaşkanı olsam ne yaza, Başbakan olsam ne yazar. Trilyarder olsan ne yazar. Gelecekler seni o mezara gömecekler. Hoca efendi kabre gelemden önce ne diyecek, 'er kişi niyetine' diyecek. 'Cumhurbaşkanı niyetine' demeyecek, 'Başbakan niyetine' demeyecek. Ondan sonra da mezara gömecekler" dedi.

Yağmur altında Avcılar'da konuşan Başbakan Erdoğan, "Avcıların bir meydanı olsa olamaz mıydı. Sokak arasında görüyorsunuz miting yapıyoruz. Bir meydan da yapsak güzel olmaz mıydı? Avcılar'da stadın olduğu yeri Avcılar'ın meydanı haline getireceğiz" diye konuştu.

"İYİ NİYETİMİZİN KURBANI OLDUK"

Erdoğan konuşmasında, "CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan zat, Kılıçdaroğlu'nun önünde yolsuzluk dosyası ile resim çektirdiği kişi. Sen bu kişi ile ilgili bu yolsuzluklar klasörünü hazırlıyorsun, diyorsun ki 'bu yolsuzlukların adamı' ve bundan dolayı da kendisini partiden ihraç ediyorlar. partiden ihraç ettikleri bu adamı kalkıyorlar şimdi de İstanbul'a aday yapıyorlar. Ondan sonra utanmadan sıkılmadan AK Parti'ye yolsuzluk çamuru atıyorlar. Zaten 30 Mart'ta da milletim sana gereken dersi verecek. Kesin verecek, ben buna inanıyorum" dedi. Başbakan Erdoğan, "Biz dizlerde izlediğiniz kanunin torunu değiliz, biz at üstünden inmeyen Viyana kapılarına dayanana Kanunilerin torunlarıyız. Osmanlı Devletini bir nefese feda eden anlayışın torunlarıyız biz. 21 gün gece gündüz demeden çalışacağız. Bildiklerimizi bilmeyenler anlatacağız. Bayram kardeşimizi sizlere emanet ediyorum. İnşallah 30 Mart'tan sonra Bayram Şenocak'la Avcılar Şenocak olacak" dedi.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)