Hükümet kurma sürecinde, AK Parti ile CHP heyetlerinin, "istikşafi" görüşmeleri tamamlamasının ardından, Genel Başkanlar Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu, yarın saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya gelecek.
"İstikşafi" görüşmeleri koordine eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un da katılacağı görüşmede, AK Parti-CHP koalisyonunun kurulup kurulmayacağının büyük ölçüde netleşmesi bekleniyor.
AK Parti ve CHP heyetleri arasında, 5 ayrı oturumda yaklaşık 35 saat süren görüşmeler, 3 Ağustos'ta sona erdi. Görüşmelerin biri TBMM'de, diğer dördü ise Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleşti. 
Ankara Palas Devlet Konukevi'nde 24 Temmuz'da yapılan ilk görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can katıldı.
CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.
"Demokratikleşme, yeni anayasa, ekonomi, eğitim, sosyal programlar, Türkiye'nin iç ve dış güvenliği, dış politika, Avrupa Birliği ve Ortadoğu politikaları" başta olmak üzere farklı konuların ele alındığı görüşmelerde, ortak ajanda ve gündem maddeleri belirleyen heyetler, "iki parti arasında, bir ortaklık yapısı çıkıp çıkmayacağını" değerlendirdi.
Genel Başkanlara rapor
Görüşmelerin ardından heyetler, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na rapor sundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 6 Ağustos'ta, hükümet kurma süreci kapsamında CHP ile istikşafi görüşmelerde bulunan AK Parti heyetini kabul etti.
Başbakanlık Resmi Konutu'nda, yaklaşık 2 saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun yarın yapacağı görüşmeye ilişkin, "Bu nihai bir görüşme olarak değerlendirilemez. Nihayetinde ondan sonrasının da nasıl işleyeceği de o gün iki genel başkanın beraber çizeceği bir çerçevede olacaktır. Yani o görüşmenin de misyonu, 'tamam mı, devam mı' şeklinde bizim adını koyacağımız bir görüşme değildir" dedi. Görüşmede, kapsamlı bir sunum yapan heyet, Davutoğlu'na rapor da sundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da istikşafi görüşmelere katılan CHP heyetince, hem sunum yapıldı hem de bir rapor sunuldu. Konuşmalarında, "Yüksek profilli bir hükümet kurulması" gerekliliğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin önünde, dış politika, ekonomi, eğitim, darbe hukuku ve Kürt sorununun bulunduğunu, yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini kaydetti.
"Koalisyon kurulma ihtimali var"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yarınki görüşmelerden olumlu bir şeylerin çıkması" temennisinde bulundu.
AK Parti ile CHP arasındaki ön görüşmelerde, "koalisyon olamaz" diye bir şeyin çıkmadığını belirten Bekaroğlu, şöyle dedi:
"Yarın siyasi irade konuşacak. Görüşmelerde bir problem yok, CHP böyle bir koalisyona var. Başbakan da böyle bir koalisyonu istiyor. Türkiye'nin durumu ortada, çatışma, terör, ekonominin durumu, her şey ortada. Dolayısıyla geniş tabanlı bir koalisyon hükümetinin, Türkiye için yararlı olacağını düşünenlerdenim. İki büyük partinin her konuda anlaşması gerekmiyor, zaten mümkün değil, doğru da olmaz. Ama Türkiye'nin temel sorunlarını çözme konusunda anlaşabilirler, bu konuda bir engel yok. Bu beklentilerle CHP, ön görüşmeleri sürdürdü. Başlıkların hepsinde anlaşma yapılmadı ama birbirlerini keşfederken partiler, önemli işleri birlikte yapabilecekleri konusunda bir sıkıntı çıkmadı."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ona yakın bazı kişilerin ve bazı medya gruplarının, "AK Parti-CHP koalisyonunun olmaması" yönünde görüş belirttiğini ileri süren Bekaroğlu, "Bu koalisyon olmaz diye toplumda bir beklenti var. Ben her şeye rağmen aklı selimin öne çıkabileceğini, bir koalisyonun kurulma ihtimalinin mevcut olduğunu düşünenlerdenim" ifadesini kullandı.