Hakime TORUN / ANKARA () - AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 62'nci hükümeti açıkladı. Buna göre, Ahmet Davutoğlu Başbakan, Bülent Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş Başbakan yardımcısı oldu. Davutoğlu, bir önceki kabineden farklı olarak 62'nci kabineye dört yeni isim ekledi. Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcısı olurken, Nurettin Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Volkan Bozkır da AB Bakanlığı görevine getirildi. Kabinede yeri değişen tek bakan ise, Davutoğlu'nun eski görevi olan Dışişleri Bakanlığı'na kaydırılan Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Çavuşoğlu bir önceki kabinede AB Bakanı idi.

KABİNEDE YER ALAMAYANLAR

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Davutoğlu'nun kabine dışı bıraktığı isimler arasında yer aldı.  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da kabine dışı kaldı.

KABİNEDE YER ALANLAR

Bekir Bozdağ Adalet Bakanı, Ayşenur İslam Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır Avrupa Birliği Bakanı, Fikri Işık Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Faruk Çelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, İdris Güllüce Çevre ve Şehircilik Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı, Nihat Zeybekçi Ekonomi Bakanı, Tener Yıldız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Akif Çağatay Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı, Mehmet Mehdi Eker Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Nurettin Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanı, Efkan Ala İçişleri Bakanı, Cevdet Yılmaz Kalkınma Bakanı, Ömer Çelik Kültür ve Turizm Bakanı, Mehmet Şimşek Maliye Bakanı, Nabi Avcı Milli Eğitim Bakanı, İsmet Yılmaz Milli Savunma Bakanı, Veysel Eroğlu Orman ve Su İşleri Bakanı, Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanı, Lütfü Elvan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu.