AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, parti genel merkezinde "Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri" törenine katıldı. Başbakan Binali Yıldırım 'Dayatma ile anayasa olmaz' diyen Kılıçdaroğlu'na "Demokrasiyi sindireceksin kardeşim, Milletin iradesini yok sayarsanız gün gelir 'Millet de sizi yok sayar' sözleriyle cevap verdi.
İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları:
Bizim STK'larımızın en önemli görevlerinden biri toplumsal kucaklaşmayı sağlamak, ülkenin her türlü sorununa karşı ilgisiz kalmamak. Sorunları torunlara havale etmemek, çözüm üretmek.
Hepimiz Türkiye'deki bütün sosyal gruplar, paydaşlar, STK'ların ana görevi budur. İktidar sizden yetki aldı, vaad ettiği işleri yapacak, şeytan taşlamaktan fırsat bulursa.
SİZİN GÖREVİNİZ UYARMAK
Sizin göreviniz bitmiyor, yön vereceksiniz, öneriler getireceksiniz, yanlış yapıyorsa da uyarılarınızı da yapacaksınız. Oy vermekle iş bitmiyor. Temsil ettiğiniz alanda bütün insanların beklentilerini karşılayacak güzel işler yapacaksınız. 
BİZDEKİLER YAPMAYIN DİYOR
Çevrenin korunması orman alanlarının eksilmemesi için mücadele etmek gerekli. Malesef bizde bazı STK örgütleri toplumun genel beklentisini değil birtakım marjinal grupların sözcülüğünü yapıyor. Gezi olaylarının yaşandığı günlerde Brezilya ve Meksika'da da benzer olaylar oluyor, oradaki insanlar 'Paraları çer çöp etmeyin, yatırım yapın' diye bağırıyordu, biz de de 'yapmayın' diye bağırdılar. Ülkemizin kalkınması için daha çok çalışmamız lazım.
HER 5 SURİYELİ'DEN 3'Ü 
ABD'li üst düzey bir yetkili, Türkiye'nin son 15 yılda ne yaptığını görmede altyapı çalışmalarına başlamamamız lazım diyor. Türkiye’de hızlı tren var, ABD’de yok. Dünyanın en büyük havalimanını Türkiye yapıyor.
BU GÜRÜLTÜLERİN ARKASINDA BİR NEDEN VAR
Bu gürültülerin arkasında bir neden var. Bizim tarihi sorumluluğumuz var. Biz bölgede önemli emniyet unsuruyuz. Her 5 Suriyelinin 3’ünü biz misafir ediyoruz. 3 milyondan fazla mülteci ağırlıyoruz. Bunu severek yapıyoruz. Her şeyden önce onlar insan. Takdir var, takviye yok. Uluslararası camia sorumluluğunu hatırlamalı.