Hakime TORUN / ANKARA () - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'ndan sonra AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti'nin geleceğine dair bir soru üzerine Çelik, "AK Parti'nin ne olacağını, olamayacağını Allah bilir. Halk karar verir. Ama biz bir, iki, üç günlük stratejiler hazırlamayız. AK Parti'nin içinde acaba bir çatlama, restleşme, küsüşme, ayrışma olur mu? Beklentisi içerisinde olanlar boşuna burada kendileri için gelecek aramasınlar. Onlara buradan gelecek çıkmaz" dedi.

ÇELİK: BAŞBAKAN İSTİFA ETMEYECEK, BOŞUNA KENDİNİZİ YORMAYIN

Seçim yasakları başladığı zaman Başbakan Erdoğan'ın başbakanlık uçağını ve makam aracını kullanmayacağını söyleyen Çelik, "Bırakalım bunları. Kendi kendimizi de kandırmayalım. Türkiye'de, dünyada bunun örneği yok. Sayın Başbakan'ın istifa etmesine dair ne bir Anayasa, yasa hükmü var. Ne de bir Yüksek Seçim Kurulu (YSK) var. YSK aldığı kararda hangi meslek gruplarının aday olmaları halinde istifa etmeleri gerektiğine dair bir liste yayınladı. Orada milletvekilleri, başbakan var mı? Yok. Peki derdiniz ne o zaman sizin? Seçim yasakları başladığında, Başbakan ne Başbakanlık uçağını kullanabilir ne de makam aracını kullanabilir. Sayın başbakan buna şimdiye kadar uydu ve uyacaktır. Sayın başbakan da istifa etmeyecek boşuna kendinizi yormayın" açıklamasında bulundu.

AK PARTİ'DE ÇATLAMA, RESTLEŞME, KÜSÜŞME OLMAYACAK

AK Parti'nin geleceğine dair bir soru üzerine Çelik, "AK Parti'nin ne olacağını, olamayacağını Allah bilir. Halk karar verir. Ama biz bir, iki, üç günlük stratejiler hazırlamayız. Bizim gündemimizde böyle bir problemimiz yok. Allah lütfeder de Başbakanımız 10'unda Cumhurbaşkanı olursa ayın 11'inden itibaren bunları konuşabiliriz. Biz ayın 10'nuna kadar cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenmiş durumdayız. Bizim halimiz hiç kötü olmadı. Memleketin hali de kötü olmadı. Her şey daha iyi oldu. AK Parti'nin içinde acaba bir çatlama, restleşme, küsüşme, ayrışma olur mu? Beklentisi içerisinde olanlar boşuna burada kendileri için gelecek aramasınlar. Onlara buradan gelecek çıkmaz" diye konuştu.