BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perwer ile beraberindekileri, AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Dindar ile Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül uğurladı. Silopi İlçesi'nden Habur Gümrük Kapısı'na kadar olan yol kenarına dizilen Silopili'ler, Barzani konvoyuna sevgi gösterisinde bulundu.
Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkan Mesut Barzani, sanatçı Şivan Perwer ve beraberindeki heyete dün akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılarak Habur Gümrük Kapısı'ndan geçti. Barzani ve beraberindekileri uğurlayan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Barzani tarafından akşam yemeği için sınırın diğer tarafında bulunan Halil İbrahim Gümrük Kapısı'na davet edildi. Davete teşekkür eden Vali Vekili Akgül ayakta yapılan sohbet sırasında Barzani'ye, "Gelecekte kaderimiz bir olacak" dedi. Barzani de, "İnşallah" diye karşılık verdi.
'BARZANİ AİLESİNİN KÜRT'LER ARASINDAKİ ÖNEMİ'
AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, Barzani'nin Türkiye'ye yaptığı ziyaretten duyduğu mennuniyeti dile getirerek, kendisine teşekkür etti. Türkiye'de yaşayan Kürtler nezdinde özellikle başta Molla Mustafa Barzani olmak üzere, Barzani Ailesi'nin Kürtler arasındaki çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Barzani'nin çözüm sürecine verdiği desteği hatırlatan Demir, bu desteğin Türkiye'de yaşayan Kürtler'in çözüm sürecine olan inancını daha da güçlendirdiğini dile getirdi.
ŞİVAN PERWER'E ŞIRNAK'TA KONSER DAVETİ
Halil İbrahim Gümrük Kapısı'nda yenilen yemek, samimi sohbet havasında geçti. Şırnak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Çetiner, sanatçı Şivan Perwer'i Şırnak'ta konser vermek için davet etti. Perwer de bu teklif karşısında, Şırnak'ta konser vermekten mutluluk duyacağını dile getirdi. Yemekten sonra Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül tarafından, Mesut Barzani'ye Hazreti Nuh'un Gemisi'nin maketi, Şırnak'ın Jirki kilimi ve Şehri Nuh balı hediye edildi.