SEÇİM çalışmalar sırasında karşılaştığı ses kısıklığı sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ballı maydanoz suyu önerisiyle aşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, “İki bardak içtim, iyileştim” dedi.
Ocak ayı başından bu yana ilçeleri ziyaret ederek, mini mitingler düzenleyen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın, geçen hafta sesi kısıldı. Cumartesi günü yapılan aday tanıtım toplantısında ancak 10 dakika konuşabilen Yıldırım, pazar günü İzmir- İstanbul Otoyolu Şantiyesi’ni incelerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini telefonla aradığını sesinin kısık olduğunu duyunca, ballı maydanoz suyu tarifi verdiğini söyledi. Partisinin Karşıyaka İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basına kapalı toplantı öncesi Vilayet Evi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, ballı maydanoz suyundan şifa bulduğunu belirterek, “Sonucu görüyorsunuz. Şantiyedeyken Başbakan telefon etti. Telefonda sesimi fark edince sordu ve maydanozu kaynatıp içine bal koymamı ve içmemi istedi sadece iki bardak içtim ve sesim açıldı” dedi.
“AZİZ BEY’LE YARIŞMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”
Binali Yıldırım, rakibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Yıldırım aday olmasaydı ben de aday olmayacaktım” sözlerine, “Aziz Bey’in söylediği üzerine bir yorum yapmam gerekmiyor. Kendi düşüncesini ifade etti. Aziz Bey’le yarışmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Herhangi bir sorunumuz yok” dedi.
“BİZ DİKEY TAŞIMACILIĞI DESTEKLEYECEĞİZ”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, tramvay projesinin İzmirliler tarafından bilinmediğini tartışılmadığını öne sürerek, “Sahille şehri ikiye bölecek projedir. Bugün İZBAN üzerindeki tartışma da budur. Özellikle Şemikler, Çiğli bölgesinde şehri ikiye böldüğü söyleniyor. Aynı şey tramvay için de geçerlidir. Mustafa Kemal Bulvarı ile binalar arasında yeni bir tramvay konmuş olması sahille binalar arasındaki erişimi ciddi anlamda kısıtlayacaktır. Bizim belediyeciliğimizde dikey taşımacılığı geliştireceğiz. İnsanları deniz kenarına getireceğiz, oradan da karşıdan karşıya geçireceğiz. Kulağı arkadan gösterme yok. Karşıdan gelecek yokuştan inecek meydana, iskeleye, oradan ring servisleri ile karşıya geçeceksiniz. Sahile paralel toplu taşımacılık asla ve asla büyükşehirlerde verimli olmayan bir taşımacılıktır.”

ED(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)