BALIKESİR'deki tüm adaylarını belirleyen ve yerel seçimler startını veren CHP il ve ilçe örgütleri haftasonu partinin iki önemli ismini ağırlayacak. 18 Ocak Cumartesi günü CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ertesi gün ise CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu Balıkesir’de olacak.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yarın Sındırgı ve Bigadiç ilçelerinde toplantılara katılacak. Saat 09.00'da Balıkesir'de olması beklenen İnce, buradan Sındırgı'ya geçecek. İnce, saat 10.00'da Meydan Park'ta Sındırgı'nın CHP'li Belediye Başkanı ve seçimlerdeki başkan adayı Özgür Ertuğrul'un tanıtım toplantısına katılacak. İnce burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacak.
Muharrem İnce, dönüşte Bigadiç'te partisinin belediye başkan adayı Kasım Oğuz ve diğer partililerle buluşacak. İnce saat 14.00'de Balıkesir'de Gala Yaşam Merkezi'nde bir nikaha katılacak ve ardından Balıkesir'den ayrılacak.
KILIÇDAROĞLU ADAY TANITIMINDA
İnce'nin ardından ise ertesi gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel uçakla Balıkesir'e gelecek. Kılıçdaroğlu 13.00'de Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenecek aday tanıtım toplantısına katılacak. Partisinin büyükşehir belediye başkan adayı Sami Sözat ve ilçelerdeki belediye başkan adaylarını tanıtacak. CHP lideri, aynı gün saat 15.30'da özel uçakla Ankara'ya dönecek.
Pazar günü Balıkesir'de bir demokrasi şöleni yaşanacağını söyleyen İl Başkanı Muzaffer Mavuk, tüm vatandaşları Kurtdereli Spor Salonu’ndaki toplantıya beklediklerini söyledi.