Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BALIKESİR'de seçim yaklaştıkça değişik dedikodular ortaya atılmaya başlandı. CHP'li Sami Sözat'ı AK Partili Edip Uğur'un aday yaptığı, MHP'li İsmail Ok'un ise CHP lehine adaylıktan çekileceği yönünde söylentiler yayıldı. Partilerin il başkanları ise basın toplantılarıyla bu dedikoduların  gerçeği yansıtmadığını vatandaşlara duyurmaya çalışıyor.
CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, bugün Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, Karesi Belediye Başkan Adayı Ender Biçki ve Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çiçek'le basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'nun da katıldığı 26 Mart'taki mitingin bazılarının uykularını kaçırdığını öne süren Mavuk şöyle dedi:
"Gücümüzü görünce mitingin ertesi günü gerçeklerle ilgisi olmayan sözde bir anket dağıttılar. Sosyal medyada ise adayımız Sami Sözat'ı AKP'li Edip Uğur'un aday yaptığı ileri sürüldü. Buna kargalar bile güler. Sami Sözat'ın gücünü görenler bu tür dedikoduları ürettiler. Bununla da yetinmediler, 'İlçelerde altı ok, büyükşehirde Ok' diye manipülasyonlar yaptılar. Bildiğiniz gibi buna benzer çalışmalar İstanbul'da da yapıldı. Genel merkezimizin telefon numarası kullanılarak, Mustafa Sarıgül'ün adaylıktan çekildiği yönünde mesajlar atılıyor."

MHP İl Başkanı Bayram Çılgın'ın da dün kendisini aradığını söyleyen CHP'li Mavuk sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çılgın bana, 'Başkanım sosyal medyada, İsmail Ok istifa etti. MHP, CHP'yi destekleyecek' şeklinde mesajlar var. Bu sizi bağlar. Buna müdahale edin' dedi. Bizim, ilçe örgütlerimizin, gençlik kollarımızın kesinlikle böyle bir çalışması yok. Çünkü ihtiyaç duymuyoruz. Biz, zaten son enerji dopingini mitingde aldık. Ama bunu yapanlar var. Biz etik kurallardan hiçbir zaman vazgeçmedik. Hiçbir zaman çirkinliğe kaçmadık, hiç kimseye çamur atmadık. Şu anda Balıkesir'de birinci parti CHP'dir. Ayvalık'tan Bandırma'ya, Altıeylül'den Karesi'ye birçok ilçede öndeyiz. Ne kadar manipülasyon yaparlarsa yapsınlar, üyelerimiz ve halkımız büyükşehirde ve ilçelerde mührü altı oka basacaklardır. Büyükşehirle birlikte 15 ilçede belediye başkanlığını kazanacağız."
Bu arada CHP yeni katılımlarla moral buldu. 20 kişi bugün CHP'ye üye oldu. Partililerin rozetlerini Mavuk'la birlikte başkan adayları Sözat, Biçki ve Çiçek taktı.
MHP'DEN TEPKİ
MHP İl Başkanı Bayram Çılgın da seçime saatler kala MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok'un CHP lehine çalıştığı yönünde bazı haberler yayılmak istendiğini belirterek şunları söyledi:
"Bu AKP'nin bir oyunudur. AKP'nin oyununa gelen CHP'nin bazı yöneticileri, AKP'nin değirmenine su taşımak için kurgu içindedir. Bunu yapanlar alçak, yalancı, sahtekardır. İnsanların emekleriyle oynayan hırsızlardır. MHP, 45 yıllık tarihinde hiçbir zaman hiçbir yerde partisini satmamıştır. Hele hele İsmail Ok ise hiç satmaz. Bunu uyduranlar sahtekardır."
HD,CY(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)