BALIKESİR’de, yeni statüyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini AK Parti'li Ahmet Edip Uğur kazandı. AK Parti ayrıca merkezdeki yeni iki ilçede de zaferini perçinledi.
Bir önceki yerel seçimde birçok belediyeyi kaybeden AK Parti, Baıkesir’de belediyenin Büyükşehir statüsünü kazanmasıyla birlikte, il genelindeki 25 belediyeden 15’inde yarışı zirvede tamamladı. Bir önceki seçimde ilçelerde güçlü görünen CHP, Büyükşehir ile birlikte bu yıl, köylerin de oy kullanmasıyla Burhaniye, Marmara, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk’ta seçimi kaybetti. CHP 2014 yerel sçimlerinde Balıkesir’de sadece 5 ilçede ipi göğüsledi. MHP de Balya’da bir belediye başkanlığı ile seçimi noktaladı.
UĞUR ARTIK BAŞKAN
AK Parti’den üç dönemdir milletvekili seçilen ve son olarak Genel Başkan Yardımcılığı’nı üstlenen 65 yaşındaki Edip Uğur, MHP’nin Balıkesir’deki 5 yıllık iktidarına son verdi. Zaferini balkon konuşmasıyla taçlandıran Uğur, "Milletimiz bugün yeniden muhalefet partilerine ders verdi. Kayıtdışı siyaset yapanlara ders verdi. Paralel devlet yapılanmasına ders verdi" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin sırada oduğunu söyleyen Uğur, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya'ya çıkaracağız inşallah" diye konuştu. Uğur, belediyede Genel Sekreter olarak AK Parti eski Balıkesir milletvekili Ali Ozman Sali’yi belirledi.
Yıllarca AK Parti il başkanlığı yapan, Balıkesir Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi iken adaylık için istifa eden Zekai Kafaoğlu merkezdeki yeni ilçelerden Altıeylül’de, Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı ve YDS Dil Kursu sahibi Yücel Yılmaz de merkezdeki bir diğer ilçe olan Karesi’de ipi göğüsledi.

HD(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)