'HİÇ YERE BAKTIRMADIM'
Eve girdikten sonra anne ve babasıyla uzun uzun kucaklaşıp hasret gideren, ardından annesi Melek Balbay'ın ellerinden çok sevdiği haşhaşlı böreği yiyen Balbay, şöyle konuştu:
"Başım dik çıktım. 'Önce aileme sonra topluma teslim olacağım' diyordum. Annem babam ve çocuklarımı hep yola baktırdım ama hiç yere baktırmadım. O yüzden de vicdanım rahat, onlara kavuşmaya gelirken bir tek hasret vardı, hasret sevgiyi büyüttü. Türkçe öğretmenim annem, coğrafya öğretmenim ise babamdır. Bir söz vardır bugün yaşanacak olan bölümün ilk günüdür, şimdi yaşamımızın kalan bölümünün ilk günü diye bakıyoruz. Hükümetin meşhur 2B yasası var, benim de 2B yasam beden ve beyin sağlığım olacak. Annemi ve babamı da sağsalim gördüm, onların ellerini öptüm, şimdi onlarla biraz hasret gidereceğiz. Cezaevinde Atilla Sertel (Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı) ile her zaman uğraşacağız, mücadele edeceğiz diye konuşurduk, hepimizin yapacağı şeyler var. Bakarsın daha iyi bir diyalog ortamı olur. Ben hiçbir hükümetin ülkeye kötülük yapacağına inanmıyorum ama kimi olaylar toplumu gerer. Bunun da kimseye yararı olacağını sanmıyorum, biz çocuklarımıza kin bırakmayacağız ama daha iyi bir Türkiye mücadelesi bırakacağız."
Mustafa Balbay, geceyi baba evinde geçirdikten sonra yarın İzmir'e gelecek.
'SABRIN SORUN SELAMET'
Oğluna elleriyle börek yediren Melek Balbay ise "Çok bekledik, Allah kavuşturdu, sabrın sonu selamet. Çok mutluyuz. Tüm sevdiği yemekleri yaptım" dedi. Baba Fevzi Balbay da, "Oğlumu milletvekili seçtirenler sağ olsunlar, oylarını verdiler oğlumuz için. Bu bizim için büyük bir mutluluk milletimiz için hayırlı olsun" dedi.
'BAYRAM YAŞIYORUM'
Öte yandan partisinin Nazilli İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Mustafa Balbay, baba evine girmeden önce gazetecilere yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Tarihte en önemli uygarlıkları yaratan bölgedir Ege Bölgesi. Yakın gelecekte demokrasinin önemli toprakları olmuştur. Hasretim sona erdi, annem, babam yanımda, ailelerimiz ben cezaevindeyken toplumun önünde oldu. Cezaevindeki kucaklaşmaların tüm yurtseverler için olmasını diliyorum. Bir an önce onların da eşlerine çocuklarına kavuşmalarını, anne ve babalarına kavuşmalarını diliyorum. Cezaevlerinde en zor olan bayramlaşmalardır. İnsanlar bu günlerin bir an önce geçmesini beklerler. İçeride cezaevi yönetimi bu günlerde bir dahaki bayramlarda ailenize sevdiklerinize kavuşursunuz inşallah diye anons ederler. Ben 9 Aralık'tan beri güzel bayram yaşıyorum. Bu bayramın tüm aşamaları toplumun önünde oldu. Ben Türkiye'de 75 milyon kişilik bir ailem olduğunu düşünüyorum, bundan sonraki mücadelemi bu 75 milyonluk ailem için sürdüreceğimi sizlerle paylaşıyorum. Şimdi ailemle hasret gidereceğim. Herkese çok teşekkür ediyorum. Ben haddimi biliyorum ama bir kişinin ısrarla bir şey için mücadele etmesi pek çok şeyi etkiler, ben hapse şu an bir girdim bin çıktığımı düşünüyorum. İyi bir birikim edindim. Ege Üniversitesi mezunuyum, aynı zamanda Silivri üniversitesi mezunuyum, Sincan üniversitesinde yüksek lisans yaptım, bu eğitimler fena sayılmaz. Toplumla 30 yıldır beraberim, bu birikimimle Türkiye'de bütün gücümle siyasetin rayında yapılması için çalışacağım. Ben ilk gün de söyledim, kin tutmayacağım, hep birlikte bundan sonra nasıl yaşarız bunun yanıtını vermemiz lazım. Atatürk Türkiye'sini hep birlikte taşımamız lazım."
NAZİLLİ (Aydın), ()