YILMAZ: HALKIMIZ BAŞBAKAN'IN ARKASINDA
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'dan karayoluyla gittiği Elazığ'da Harput Cazibe Merkezi hakkında brifing alıp, Ak Parti seçim koordinasyon merkezine gitti. Elazığ'da yerel seçimlerde büyük başarı elde edeceklerini söyleyen Yılmaz, şunları söyledi:
"Bir taraftan da şunun altını çizmek istiyorum. Yerel seçim tabi ki önemli ve yerel seçime doğru gidiyoruz. Fakat son dönemlerde yaşadığımız bazı tartışmalarla bazı süreçlerle artık bu yerel seçim, yerel seçim olmanın da çok ötesinde bir anlam kazanmış durumda. Adeta bir genel seçim, adeta bir referandum gibi bir anlam kazanmış durumda. Bunların da ötesinde açıkçası 2014 yılında ülkemizin belki 10 yılına, 20 yılına damgasını vuracak bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin rotasını büyük oranda bu seçimler çizecek. Türkiye’nin nereye gideceğini, Türkiye’nin yol haritasını büyük oranda bu seçimler ortaya koyacak. Bu yönüyle de yerel düzeydeki tartışmaların çok ötesinde bu seçimde halkımız şu tercihi yapacak. Başbakan’dan mı yanayız, Başbakanımıza saldıranlardan mı yanayız? Değerli kardeşlerim, Türkiye’de siyasi istikrardan, siyasi istikrarın devam etmesinden mi yanayız yoksa siyasi istikrarın bozulmasından, yeniden o 90’lı yıllar gibi koalisyon yapılarının olduğu, kimin ne yaptığının belli olmadığı, krizden krize sürüklenen, kaos içinde yönetilemez hale gelmiş olan bir Türkiye’yi mi istiyoruz? Bu tercihler var önümüzde. Maalesef son dönemlerde yaşadıklarımız bu seçimleri bu hale getirmiş durumda. Şunu çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. Sizler de izliyorsunuz televizyonlardan. Başbakanımıza gitti her yerde gösterilen ilgiyi, gösterilen teveccühü görüyorsunuz. Kamuoyu yoklamalarında da aynı şekilde görüyoruz. Halkımız Başbakanının arkasında."
"BİRİLERİ ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞIYOR
Bakan Yılmaz, çözüm sürecini de sonuçlandıracaklarını ifade ederek, "Bakın birileri bu çözüm sürecini de sabote etmeye çalışıyorlar. Halbuki biz şunun farkındayız. Kardeşle kardeşin kavga ettiği bir yerde dünyada yarışamazsınız. Kendi içinizde enerjinizi sarf ederseniz dünyada başka ülkelere karşı güçlü olamazsınız. İşte Ak Parti, Başbakanımızın liderliğinde bu derin meseleyi de halletme yolunda çok önemli adımlar attı. Çok cesur adımlar attı ve Allah'ın izniyle bu çözüm sürecini de sonuçlandıracağız. Kardeş kavgasına son verdiğimiz gibi, bütün unsurlarıyla milletimizin Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Müslümanıyla, Gayrimüslimiyle bütün bu topraklar üzerinde yaşayan kim varsa herkesi bir birlik beraberlik şemsiyesi altında toplayıp ülkemizi dünyada çok daha süt sıralara elbirliğiyle taşıyacağız inşallah" dedi.
Şahismail GEZİCİ-Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ,()

ŞG,GY(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)